Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Ξάφης γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κυρίως του Εθνικού Θεάτρου και του θεάτρου του Νότου, καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για τον ρόλο του στην θεατρική παράσταση «Το στρίψιμο της Βίδας». Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για πολλές θεατρικές παραστάσεις του. Το 2011 βραβεύθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «Απ' τα κόκαλα βγαλμένα».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Ξάφης γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στο Περιστέρι.

Τις προάλλες ανέβασε ένα ποστ στο φέισμπουκ που έγινε αυτομάτως viral. Το εξής: 

«Χωρίς να πρέπει να εξηγήσω πολλά.
Σκεφτείτε μόνο πότε θα είναι ρεαλιστική η επιστροφή σε μια ζωντανή, γεμάτη κόσμο σκηνή. Για μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες σε όλα τα είδη που χρειάζονται κόσμο να τα δει, ακούσει ώστε να υπάρξουν.
Δεν συζητάω για τον απόλυτα εποχιακό χαρακτήρα της δουλειάς μας...
Και μόνο για αυτό συζητάω το ειδικό της περίπτωσής μας.

Μέχρι τώρα σε χώρες της Ευρώπης, έχει γίνει κατανοητό αυτό και έχουν παρθεί ειδικά μέτρα προς τους καλλιτέχνες. Ξέροντας ότι η επιστροφή είναι πολύ μακριά.
Παραδείγματα (μπορεί να είναι πολύ καλά για μας, αλλά είναι ενδεικτικά):

Γερμανία: Ειδική Βοήθεια 50 δις προς όλο το καλλιτεχνικό εύρος
Ιταλία: 130 εκατομμύρια προς Θέατρο, Κινηματογράφο, Τηλεόραση
Αγγλία: 160 εκατομμύρια για το Θέατρο μόνο.
Εμείς. Τίποτα ειδικότερο.
Δεν ζητιανεύουμε τίποτα.

ΥΓ. Στην θεατρική ιδιόλεκτο, όταν κλείνει ένα θέατρο αφήνουμε ένα φως ανοιχτό. Πως θα επιστρέψουμε. Και μια ένδειξη σεβασμού προς τα φαντάσματα του χώρου. Οι Άγγλοι το λένε Ghost Light.
Ωραία παγκόσμια παράδοση».

Δείτε την ανάρτηση του ηθοποιού: 

Φωτό: Από το φέισμπουκ του Αργύρη Ξάφη

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS