ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Καθημερινοί άνθρωποι, εκτός νοσοκομείου σταματούσαν στο δρόμο και προσεύχονταν για εμάς»

Η καλοσύνη των «ξένων»: Ο μπαμπάς της 7χρονης Αναστασίας που αγωνίζεται κατά του καρκίνου περιγράφει όλα τα αξιοθαύμαστα που έζησε με την οικογένειά του στο Χιούστον

«Καθημερινοί άνθρωποι, εκτός νοσοκομείου σταματούσαν στο δρόμο και προσεύχονταν για εμάς»

Η 7χρονη Αναστασία, η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου που διαγνώστηκε πριν από επτά μήνες με έναν σπάνιο και σοβαρό καρκίνο του εγκεφάλου, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της, με εντυπωσιακή δύναμη και επιμονή, μαζί με τους γονείς της στις ΗΠΑ, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλία Τριανταφυλλάκη. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου θεραπείας της και ενώ το κορίτσι ετοιμάζεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τον τρίτο κύκλο, ο πατέρας της έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση για την αγάπη του κόσμου που εισέπραξε η οικογένεια στο Χιούστον, ακόμα και από ανθρώπους που δεν είχαν ξανασυναντήσει ποτέ. Αντιδράσεις που μας δίνουν αισιοδοξία ακόμα και σε σκοτεινές στιγμές.

Διαβάστε την ανάρτησή του στο Facebook:

«Elias Triantafyllakis

»15/05/2021

»Χθες ήταν η τελευταία μέρα που πήγαμε σε νοσοκομείο στο Χιούστον, σε μια βδομάδα αν όλα πάνε καλά θα είμαστε στη Νέα Υόρκη. Πέρα από τις θεραπείες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η ευγένεια και η καλοσύνη των ανθρώπων.

»Δεν ξέρω αν είναι μέρος του service και αλήθεια δεν με νοιάζει αλλά σε κάνουν εσένα τον ασθενή, τον δυσκολεμένο λόγω της κατάστασης να αισθάνεσαι όμορφα.

»Αν προχωρώντας προς τους διαδρόμους τύχει και σταθείς κοιτάζοντας, θα βρεθεί κάποιος να σε ρωτήσει πού θα ήθελες να πας και αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.

«Νοσοκόμες βλέποντας μας σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μας πήραν αγκαλιά και άρχισαν να προσεύχονται για την Αναστασία, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος επισκέφτηκε αρκετές φορές το δωμάτιο να κάνει παρέα στην Αναστασία».

»Νοσοκόμες βλέποντας μας σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μας πήραν αγκαλιά και άρχισαν να προσεύχονται για την Αναστασία, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος επισκέφτηκε αρκετές φορές το δωμάτιο να κάνει παρέα στην Αναστασία. Κατανοώντας την κατάσταση το νοσοκομείο δίνει ειδική 4ωρη άδεια για να την επισκεφτεί η νονά της, παρά τους κανόνες λόγω covid, στο δωμάτιο του νοσοκομείου, μικρά δώρα καθημερινά από τους γιατρούς και επισκέπτες.

»Καθημερινοί άνθρωποι, εκτός νοσοκομείου σταματούσαν στο δρόμο και προσεύχονταν για εμάς!

»Οι γείτονες την ημέρα της μητέρας έφεραν λουλούδια, κάρτες και γλυκά στη Ξένια κι είχαν μια αγκαλιά για αυτήν. Τα παιδιά των γειτόνων μας χτυπούσαν την πόρτα και άφηναν ζωγραφιές και δωράκια για την Αναστασία.

»Το Κομμωτήριο έφτιαξε ένα μεγάλο καλάθι με δώρα όπως και σήμερα το οδοντιατρείο που χρειάστηκε να επισκεφτούμε μαζί με ευχετήριες κάρτες για την Αναστασία.

»Ένας ωραίος τύπος που μας βλέπει στην πρωινή βόλτα με το καρότσι και είναι φύλακας στο προαύλιο του σχολείου - εκκλησίας (βαπτιστών) σταματάει το περιπολικό και κατεβαίνει να χαιρετήσει την Αναστασία και να κάνει high five!!! Στην αρχή πίστεψα ότι ήθελε να βγούμε από το χώρο τους.

«Ένας ωραίος τύπος που μας βλέπει στην πρωινή βόλτα με το καρότσι και είναι φύλακας στο προαύλιο του σχολείου - εκκλησίας (βαπτιστών) σταματάει το περιπολικό και κατεβαίνει να χαιρετήσει την Αναστασία και να κάνει high five!!!»

»Ειλικρινά τόση καλοσύνη συμπυκνωμένη και ανιδιοτελής προσφορά ακόμα και τώρα αδυνατώ να την πιστέψω.

»Όσον αφορά την ελληνική κοινότητα στο Χιούστον θα τα πούμε λίγο αργότερα. Αλλά θα δανειστώ μια έκφραση ενός φίλου που ήρθε για λίγο, αλλά τα λέει όλα. "Τι Ελλάδα είναι αυτή!!!!".

»Όσο υπάρχει τόση ανθρωπιά, υπάρχει ελπίδα...».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Για την Αναστασία - Καλαμάτα / Facebook

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.