Οι τελευταίοι μήνες είναι γεμάτοι δοκιμασίες για την Έρρικα Πρεζεράκου. Μετά το καλοκαιρινό ατύχημά της με ταχύπλοο, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, η ανιψιά της, η 7χρονη Αναστασία, διαγνώστηκε με έναν σπάνιο και σοβαρό καρκίνο του εγκεφάλου. Χάρη σε έναν μεγάλο έρανο, κατάφερε να μεταβεί με την οικογένειά της στις ΗΠΑ, για να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή θεραπεία, όπου από το φθινόπωρο δίνει το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της.

Για το πρόβλημα υγείας της ανιψιάς της μίλησε λοιπόν μεταξύ άλλων η Έρρικα, πρωταθλήτρια και δημιουργός του Replayce, στο «Φλερτ»: «Φτιάξαμε ένα camp πέρυσι το καλοκαίρι, το οποίο λέγεται Replayce Challenge. Μαθαίνει στα παιδιά τι γίνεται όταν έχουν μια πρόκληση. Πώς στεκόμαστε. Γιατί προκλήσεις θα συμβούν σε όλους. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει περάσει προκλήσεις. Για μένα, σημασία έχει πώς θα σταθείς σε αυτή την πρόκληση. Θα συντονιστείς στο θυμό αυτού που λείπει, σ’ αυτό που δεν λειτουργεί; Ή θα πεις, οκ, πάμε παρακάτω. Εγώ πιο παλιά θύμωνα πολύ όταν κάτι δεν μου πήγαινε καλά, με έπιανε αυτό του πρωταθλητή… Και μετά συμβαίνει κάτι και στρέφω την προσοχή μου στο πού με πάει όλο αυτό».

«Μπήκε στην εντατική και μας έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι να μη βγει ξανά. Ότι θα μείνει εκεί μέχρι να τελειώσει η θεραπεία και μετά θα δούμε τι γίνεται»

Για την Αναστασία είπε η Έρρικα Πρεζεράκου: «Έχουμε μια ομαδική προσευχή που κάνουμε κάθε εβδομάδα. Δύο φορές, που η Αναστασία ήταν στην εντατική, έχω ζητήσει από όλους να στείλουμε αγάπη και ενέργεια στη μικρή. Την πρώτη φορά ξέραμε ότι θα βγει από την εντατική, ότι είναι κάτι που περνάει λόγω της θεραπείας. Έγινε όλο αυτό με την προσευχή και βγήκε από την εντατική. Τη δεύτερη φορά, που ήταν τώρα, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Επειδή είναι πολύ δυνατή θεραπεία, της δημιουργεί οίδημα, διάφορες δυσλειτουργίες. Οπότε μπήκε στην εντατική και μας έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι να μη βγει ξανά. Ότι θα μείνει εκεί μέχρι να τελειώσει η θεραπεία και μετά θα δούμε τι γίνεται».

Όπως πρόσθεσε στην αφήγησή της στη Νάντια Κοντογεώργη: «Λέμε λοιπόν, αν σας βγει, στείλτε λίγο φως και ενέργεια, θα τη βοηθήσει. Και η Αναστασία βγήκε από την εντατική, που δεν το περίμενε κανένας γιατρός. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στον πλανήτη. Η μικρή ανταποκρίνεται, είναι ευλογία».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Έρρικας Πρεζεράκου:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Glomex.com

TAGS