ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζούλι Άντριους: O κακοποιητικός, αλκοολικός πατριός και η επέμβαση που της κατέστρεψε τη φωνή

Οι άγνωστες, τραγικές λεπτομέρειες του παρελθόντος της ηθοποιού που αγαπήσαμε μέσα από ταινίες όπως οι "Μαίρη Πόππινς" και "Μελωδία της ευτυχίας". Σήμερα κλε'ονει τα 88 της χρόνια.

Η "Μελωδία της ευτυχίας", η ταινία μέσα από την οποία τη γνώρισε το κινηματογραφικό κοινό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συμβολίζει την ανθρώπινη ικανότητα να υπερβαίνει ακόμα και τις μεγαλύτερες αντιξοότητες με αστείρευτη αισιοδοξία και όρεξη για ζωή. Αυτό ακριβώς έκανε και η πρωταγωνίστριά της, Τζούλι Άντριους, που από παιδί ξεπέρασε ένα πλήθος από δοκιμασίες.

Στα 14 χρόνια της ανακάλυψε ότι αληθινός πατέρας της δεν ήταν ο σύζυγος της μητέρας της, με τον οποίο είχε μεγαλώσει, αλλά πως αποτελούσε καρπό εξωσυζυγικής περιπέτειας με οικογενειακό τους φίλο. Όταν, στο απόγειο της καριέρας της, προσεγγίστηκε από το βιολογικό πατέρα της, τον απέρριψε έξω φρενών, θεωρώντας ότι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τη φήμη της.

Μετά το διαζύγιο των γονιών της η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε και η Τζούλι πήγε να ζήσει μαζί της και με τον πατριό της, ο οποίος έκρυβε ένα σκοτεινό μυστικό: είχε σοβαρό πρόβλημα με το ποτό και υπό την επήρεια της μέθης δεν ήταν λίγες οι φορές που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι της θετής κόρης του, η οποία προσπαθώντας να προστατευτεί, άρχισε να κλειδώνει το δωμάτιό της. Ούτε ο κόσμος έξω από το σπίτι της ήταν ασφαλής, καθώς η οικογένεια τότε ζούσε σε κακόφημη συνοικία του Λονδίνου.

Η μικρή Τζούλι βρήκε καταφύγιο στο ταλέντο της στο τραγούδι και άρχισε μαθήματα φωνητικής. Ήδη από τα 10 της συμμετείχε σε παραστάσεις και στα 13 της έγινε η νεότερη ερμηνεύτρια σε παραστάσεις βαριετέ που ψυχαγωγούσαν τη βασιλική οικογένεια.

Το 1959 παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, Τόνι Γουόλτον, ο οποίος την είχε προσέξει για πρώτη φορά σε μια σχολική παράσταση. Οι πρώτες εμφανίσεις της στο θεατρικό σανίδι, ωστόσο, τράβηξαν επίσης την προσοχή του Γουόλτ Ντίσνεϊ, που την ήθελε τόσο πολύ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαίρης Πόππινς στην ομώνυμη ταινία (1964), ώστε δέχτηκε να την περιμένει να γεννήσει την κόρη της, που κυοφορούσε ήδη, για να αρχίσει τα γυρίσματα.

Όμως η μετάβαση της Τζούλι από το θέατρο στο κινηματογραφικό στούντιο τη γέμισε με τέτοιο στρες, ώστε δυσκολευόταν ακόμα και να προφέρει τις ατάκες της, πόσο μάλλον να κρεμαστεί από σύρματα για να πετύχει το εφέ της αιωρούμενης νταντάς με τις ομπρέλες. Και σαν να μην ήταν τα πράγματα αρκετά δύσκολα, ανάμεσα στα γυρίσματα των σκηνών θήλαζε την κόρη της. Ανταμείφθηκε πάντως για την υπεράνθρωπη προσπάθειά της με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και μια θέση στο πάνθεον των κινηματογραφικών ηρωίδων.

Aργότερα θα έλεγε για το αγαλματίδιο της Ακαδημίας: "Για ένα διάστημα νόμιζα ότι μου έδωσαν το Όσκαρ ως μια χειρονομία καλωσορίσματος στο Χόλιγουντ". Όμως την επαγγελματική επιτυχία της διαδέχτηκε μια προσωπική δοκιμασία καθώς μετά τα γυρίσματα της ταινίας "Μάιρη Πόππινς" πήρε διαζύγιο. Η ψυχοθεραπεία, τότε, της έσωσε τη ζωή.

Ακολούθησε το πιο εμβληματικό μάλλον φιλμ της, η "Μελωδία της ευτυχίας" (1965). Η ερμηνεία της δείχνει αβίαστη, στην πραγματικότητα όμως κρύβει σκληρή δουλειά και εξωφρενική πνευματική συγκέντρωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σκηνή του ανοίγματος, όπου τραγουδάει και χορεύει στο λιβάδι, ελικόπτερα του κινηματογραφικού συνεργείου πετούσαν σε εκκωφαντική απόσταση από το κεφάλι της.

Όταν γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, τον 13 χρόνια μεγαλύτερό της Μπλέικ Έντουαρντς, προσπάθησε σκληρά να μην τον ερωτευτεί αλλά χωρίς επιτυχία. Ο σκηνοθέτης σχολίασε σε κοινό φίλο τους ότι η Τζούλι έδειχνε τόσο χαριτωμένη σαν Μαίρη Πόππινς, που πιθανότατα έκρυβε βιολέτες στα απόκρυφα σημεία της. Εκείνη, ως απάντηση, του έστειλε μια ανθοδέσμη με τα μοβ λουλούδια. Παντρεύτηκαν το 1969, αλλά παρόλο που και οι δύο είχαν παιδιά από προηγούμενους γάμους δεν κατάφεραν να αποκτήσουν βιολογικά παιδιά από κοινού και αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα κοριτσάκι από ορφανοτροφείο του Βιετνάμ. Όμως σε εκείνο το ίδρυμα, όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά ζούσαν τόσο συνωστισμένα, που τελικά υιοθέτησαν δύο κοριτσάκια.

Για περίπου μία δεκαετία η Τζούλι αφιερώθηκε στις οικογενειακές υποχρεώσεις της αλλά από τη δεκαετία του ’80 επέστρεψε στον κόσμο του θεάματος, συμμετέχοντας σε ταινίες, σε μια κωμική σειρά και ηχογραφώντας δύο άλμπουμ. Το 1995 ξεχώρισε με την ερμηνεία της στο μιούζικαλ "Βίκτωρ/Βικτώρια", η οποία ωστόσο είχε και μια δραματική συνέπεια που επηρέασε το υπόλοιπο της ζωής της: Όταν άρχισε να βραχνιάζει η φωνή της, η διορθωτική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε της άφησε μόνιμη βλάβη στις φωνητικές χορδές.Ακολούθησαν πολλές ακόμα επεμβάσεις και μια δίκη. Κέρδισε ένα άγνωστο ποσό ως αποζημίωση, το οποίο αποφάσισε να διαθέσει στη φιλανθρωπία.

Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορούσε να αναπληρώσει τη φωνή της ούτε η οικονομική της άνεση αλλά, κυρίως, η δοτική φύση της - αυτή που την έκανε και τόσο ξεχωριστή.

Δείτε την ιστορία της Τζούλι Άντριους:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Wikipedia

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.