ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το success story πίσω από την Κιάρα Φεράνι που έχει followers όσο ο πληθυσμός της Ρουμανίας

Με την επιχείρησή της να εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, είναι να αναρωτιέται κανείς πως όλα αυτά άρχισαν από ένα όμορφο κορίτσι που έβγαζε καλές σέλφι.

Το success story πίσω από την Κιάρα Φεράνι που έχει followers όσο ο πληθυσμός της Ρουμανίας

Η μεγαλύτερη influencer στον κόσμο με 19 εκατομμύρια followers στο Instagram, όσο δηλαδή ο πληθυσμός της Ρουμανίας, διαχειρίζεται μια επιχείρηση 30 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στη μόδα, η πρώτη fashion blogger στον κόσμο που εμφανίστηκε ποτέ σε εξώφυλλο της Vogue και όλα αυτά μόλις στα 33 της χρόνια. Το κορίτσι φαινόμενο της μόδας και case study του πανεπιστημίου Harvard, η Κιάρα Φεράνι σβήνει σήμερα τα 33 κεράκια της τούρτας της και το γιορτάζει ποστάροντας φωτογραφίες του εαυτού της. Ότι δηλαδή κάνει τα τελευταία 11 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν η Κιάρα έδωσε 10 δολάρια για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, που έμελλε γίνει ένα από τα διασημότερα fashion blogs του κόσμου το «The Blonde Salad». Τα όμορφα διορατικά της μάτια έβλεπαν τις δυνατότητες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών που της πρόσφερε το Διαδίκτυο. Με τη βοήθεια του τότε συντρόφου της Riccardo Pozzoli ξεκίνησε να ποστάρει δικές της φωτογραφίες παρουσιάζοντας τα αγαπημένα της outfits.

Εκείνη την περίοδο βρισκόταν, στο 4ο έτος της νομικής σχολής του University of Bocconi, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό το νέο εγχείρημα που αφορούσε το μεγάλο πάθος της για τη μόδα. Η έξυπνη απόφασή της να γράφει και να επικοινωνεί στα αγγλικά -παρότι Ιταλίδα- και η επιμονή της όπως και η προσοχή που έδινε σε κάθε λεπτομέρεια την έκανε να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή.

Αν και εγκατέλειψε τις νομικές σπουδές η φιλόδοξη και εργατική Κιάρα δημιούργησε τους δικούς της νόμους στη μόδα και έφερε σχεδιαστές και brands στα μέτρα της. Όταν κατάλαβε ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους, δεν έχασε χρόνο αλλά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή την επιδραστικότητά της για να χτίσει εμπορικές συνεργασίες. Πάντα έκανε βήματα που θα μπορούσαν να εξελίξουν το blog και τη δουλειά της και ποτέ δεν δίστασε να απορρίψει οτιδήποτε δεν της ταίριαζε απόλυτα, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έχανε αρκετά χρήματα. Αυτή η επιλεκτικότητα της μόνο κέρδος της πρόσφερε αφού με τα «όχι» που είπε σε πολλά μικρά brands κατάφερε να καθιερωθεί ως μια style guru και να προσελκύσει τα luxury brands, τα οποία πίστευαν ότι της ταιριάζουν.

Ο πρώην σύντροφός της και συνέταιρός της Riccardo Pozzoli εξήγησε για τις πρώτες κίνησεις τους τότε «Ήμασταν μικροί φοιτητές και δεν ήταν εύκολο για εμάς να αρνούμαστε προτάσεις με οικονομικά οφέλη. Παρόλα αυτά, αποφασίσαμε να αντισταθούμε, καθώς ξέραμε και οι δύο ότι θέλουμε να δουλέψουμε στον χώρο της μόδας. Δεν μπορούσαμε να «πουλήσουμε» την Chiara σαν ένα προϊόν το οποίο θα μπορεί να έχει ο καθένας».

Πριν έρθει η αναγνώριση και η αποδοχή, η νεαρή blogger είχε ξοδέψει πολλά όχι μόνο για να αγοράσει designer κομμάτια (δεδομένου ότι τότε δεν της τα χάριζαν) αλλά και για να χρηματοδοτήσει τα ταξίδια της στις πρωτεύουσες της μόδας για τις Fashion Week. Η ίδια γνώριζε καλά πως για να βγάλεις χρήματα πρέπει πρώτα να ξοδέψεις, και μάλιστα αρκετά. Ευτυχώς είχε πάντα την στήριξη της οικονομικά εύρωστης οικογένειας της, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει να πληρώνεται πολύ καλά από τα brands που είδαν στην Κιάρα μια ιντερνετική μούσα.

Οι μεγάλες συνεργασίες δεν άργησαν να έρθουν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα brands Yamamay, L`oreal, Superga, Pantene, Steve Madden και στη συνέχεια Yves Saint Laurent, Dior και Bulgari. Στην πραγματικότητα είναι ελάχιστα τα brands και οι οίκοι μόδας που δεν έχουν συνεργαστεί με κάποιον τρόπο με την Chiara αυτά τα 11 χρόνια της ενεργής της δράσης. Σίγουρα όχι γιατί δεν ήθελαν!

Έχοντας στήσει μόνη της έναν διαδικτυακό κολοσσό με χιλιάδες διαφημίσεις και αμέτρητους followers, η πιο δυναμική influencer στον κόσμο -σύμφωνα με τη Forbes στο τέλος του 2017- έγινε CEO αλλά και πρόεδρος της εταιρίας της, The Blonde Salad. Αποφάσισε να μπει και στον επιχειρηματικό χώρο και έτσι ξεκίνησε τη δική της σειρά ρούχων και αξεσουάρ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο δικό της site, στο The Blonde Salad, αλλά και σε καταστήματα στο Μιλάνο, το Παρίσι και τη Σαγκάη, σε pop-up καταστήματα, όπως το Selfridges και το Le Bon Marche, αλλά και σε ιστοτόπους της Κίνας.

«Θα ήθελα να δημιουργήσω κάτι που μπορώ να φορέσω εγώ και που μπορεί να φορέσει η μητέρα μου και που μπορούν να φορέσουν οι μικρότερες αδελφές μου. Δεν είναι παιχνίδι για εμένα, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν μερικά κομμάτια, τα οποία χρειάζεται να βελτιωθούν και φυσικά υπάρχουν έξοδα τα οποία οφείλουν να κοπούν» έχει πει με σοβαρότητα, αφήνοντας να φανεί ότι έχει ένα ξεκάθαρο επιχειρηματικό πλάνο.

Η Κιάρα Φεράνι έχει καταφέρει να γίνει διάσημη, επειδή είναι απλώς ο εαυτός της. Προωθεί τη δουλειά της από τα social media, κατά κύριο λόγο, χωρίς ωστόσο να ακολουθεί κάποια στρατηγική για τις αναρτήσεις της, αλλά με βάση το ένστικτό της. «Εάν νιώσω την επιθυμία να κάνω κάτι, το κάνω. Αυτό είναι μία δύναμη σ’ έναν κόσμο που κερδίζει όποιος είναι αυθεντικός», έχει δηλώσει.

Από την άλλη βέβαια, χωρίς σκληρή δουλειά και χωρίς επικεντρωμένες κινήσεις, η fashion blogger και μητέρα του μικρού Leone, τον οποίον απέκτησε με τον σύζυγό της, τον γνωστό Ιταλό ράπερ Fedez, δύσκολα θα είχε καταφέρει να γίνει αυτό που είναι.

Με την επιχείρησή της να εκτιμάται πλέον στα 30 εκατομμύρια ευρώ, συνεργασίες με brands που αγγίζουν ιλιγγιώδη ποσά, ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή της, και τελευταία, μια έντονη φιλανθρωπική δράση που αφορά την χώρα της, την Ιταλία, είναι να αναρωτιέται κανείς πως όλα αυτά άρχισαν από ένα ξανθό όμορφο κορίτσι που έβγαζε ωραίες σέλφι

Η ίδια έχει πει «Η μητέρα μου όλη την ώρα έβγαζε φωτογραφίες εμένα με τις αδελφές μου, για να τις δείξει στη θεία μου, στη γιαγιά μου. Κάνω το ίδιο, απλώς για εκατομμύρια ανθρώπους. Μου φαίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα». Tόσο απλό.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.