ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα σπίτια όπου μεγάλωσαν οι ισχυροί ηγέτες του κόσμου

Δείτε πού πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου.

Τα σπίτια όπου μεγάλωσαν οι ισχυροί ηγέτες του κόσμου

Οι ηγέτες του κόσμου περνούν τον χρόνο τους σε μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές κατοικίες στον κόσμο.

Η κατοχή του κλειδιού αυτών των σπιτιών είναι το αποκορύφωμα της καριέρας οποιουδήποτε πολιτικού και είναι η απόλυτη βιτρίνα της επιτυχίας - αλλά κάθε μεγάλη ιστορία έχει μια αρχή.

Οι ηγέτες που αποκαλούν αυτούς τους χώρους σπίτι τους, συχνά έχουν κάποιο πολύ πιο ταπεινό ξεκίνημα.

Δείτε πού πέρασαν τα νεότερα χρόνια της ζωής τους μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ονομάστηκε ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο από το Forbes και πιστεύεται ότι η περιουσία του ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια. Το Παλάτι του Κρεμλίνου, που απεικονίζεται, είναι μία από τις πολλές επίσημες κατοικίες του προέδρου.

Τα σπίτια όπου μεγάλωσαν οι ισχυροί ηγέτες του κόσμου

Αλλά ως παιδί, ο Πούτιν έζησε σε αυτή την καθόλου πολυτελή πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη. Ο ίδιος και οι γονείς του ζούσαν σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων το οποίο μοιράζονται με τρεις ακόμα οικογένειες.

Μπαράκ Ομπάμα

Ο Λευκός Οίκος είναι ίσως η πιο εμβληματική κατοικία οποιοδήποτε παγκόσμιου ηγέτη. Έχει φιλοξενήσει κάθε πρόεδρο της Αμερικής από τότε που χτίστηκε το 1792, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Αλλά πριν γίνει ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, ο Ομπάμα μεγάλωσε σε αυτό το μικρό μπανγκαλόου στη Λεωφόρο Γιουνιβέρσιτι στη Χονολουλού της Χαβάης.

Ντέιβιντ Κάμερον

Μπορεί εξωτερικά να μη φαίνεται και πολύ σπουδαίο, αλλά το σπίτι στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ είναι στην πραγματικότητα τρεις κατοικίες σε μία. Διαθέτει πάνω από 200 δωμάτια και περιφραγμένο κήπο. Είναι σήμερα το σπίτι του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Αλλά ο Cameron είχε ήδη συνηθίσει σε ένα πλούσιο τρόπο ζωής. Γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια και ζούσε σε ένα αρχοντικό στην εξοχή στο ήσυχο χωριό Peasemore της Αγγλίας - σε απόσταση μόλις 40 λεπτών με τα πόδια από το διάσημο Eton College, όπου αργότερα φοίτησε.

Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανική καγκελαρία είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από το Λευκό Οίκο και έχει μια ημι-επίσημη κατοικία για την καγκελάριο στον τελευταίο όροφο. Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ επιλέγει να ζει στο δικό της διαμέρισμα στην οδό Kupfergraben 6, στην περιοχή Mitte του Βερολίνου, η οποία απεικονίζεται παρακάτω.

Εξωτερικά η τωρινή κατοικία της δεν έχει μεγάλη διαφορά από το σπίτι που εκτιμάται ότι πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Αμβούργο, όπου ζούσε με τους γονείς της.

Μάργκαρετ Θάτσερ

Η Θάτσερ, που ψηφίστηκε πρόσφατα ως η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 200 χρόνια, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε αυτό το εξαώροφο θωρακισμένο αρχοντικό στην αριστοκρατική συνοικία Belgravia του κεντρικού Λονδίνου. Αυτή τη στιγμή πωλείται προς 30 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Η ζωή της Θάτσερ άλλαξε πολύ χάρη στην πολιτική. Πριν αρχίσει να μένει σε αρχοντικά αξίας πολλών εκατομμυρίων, η Θάτσερ ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα πάνω από το οπωροπωλείο του πατέρα της στο Grantham της Αγγλίας.

Αδόλφος Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Kehlsteinhaus, γνωστό και ως "Φωλιά του Αετού" στα αγγλικά, ένα πολυτελές καταφύγιο στους λόφους πάνω από την πόλη του Berchtesgaden. Δεν ήταν μόνο το σπίτι του αλλά ήταν επίσης και ένα από τα πολλά κεντρικά γραφεία του.

Ο Χίτλερ όμως δεν μεγάλωσε μέσα στην πολυτέλεια. Πέρασε τα εφηβικά του χρόνια σε αυτό το μικρό σπίτι στο Leonding στην Αυστρία. Μετακόμισε εδώ με την οικογένειά του, όταν ήταν 9 ετών, το Νοέμβρη 1898.

Μπιλ Γκέιτς

Μπορεί να μην είναι πολιτικός ηγέτης, αλλά είναι ηγέτης με κάθε άλλη έννοια της λέξης. Με εκτιμώμενη περιουσία αξίας 79 εκατ. δολαρίων, ο Γκέιτς ζει σε αυτό το αρχοντικό αξίας 123 εκατομμύρια δολαρίων το οποίο φυσικά είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

O Γκέιτς μεγάλωσε σε μια αρκετά πλούσια οικογένεια. Πέρασε μεγάλο μέρος της νιότης του σε αυτό το απομονωμένο σπίτι μπροστά στη θάλασσα, στην αριστοκρατική γειτονιά Laurelhurst στο Σιάτλ. Το σπίτι διαθέτει εκπληκτική θέα στη λίμνη Ουάσιγκτον.

Στιβ Τζομπς

Ο Jobs άλλαξε τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Ο ιδρυτής της Apple έζησε σε αυτό το σπίτι στο Palo Alto μέχρι το θάνατό του το 2011. Κατά τη στιγμή του θανάτου του, είχε μια κατ 'εκτίμηση περιουσία αξίας των 10 δις. δολαρίων.

Το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Steve Jobs έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο ιστορικό αξιοθέατο. Το σπίτι στην οδό Crist Drive 2066 στο Los Altos είναι εκεί όπου ο Jobs κατασκεύασε τον πρώτο υπολογιστή της Apple τη δεκαετία του '70. Μετακόμισε εκεί όταν ήταν 12 με τους θετούς γονείς του.

Τζάστιν Τρουντό

Ο πρωθυπουργός του Καναδά ανήκει σε εκείνη την περίπτωση ηγετών που οι γονείς τους επίσης είχαν υψηλή πολιτική θέση και έτσι ζούσαν σε αυτές τις υπερπολυτελείς κατοικίες από μικροί. Ο Τρουντό μεγάλωσε στο σπίτι που ζει και σήμερα, στην οδό Sussex Drive 24. Ο πατέρας του Pierre υπήρξε ο 15ος πρωθυπουργός του Καναδά.

Read Next

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

Περισσότερα από

Stories

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.