ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

Η ηθοποιός Βίκυ Βανίτα γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 15 Μαΐου 1948. Ήταν κόρη στρατιωτικού. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ενώ συμμετείχε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1968 στην ταινία "Θύελλα στο σπίτι των ανέμων" και έπαιξε σε πολλές γνωστές ταινίες. Έπαιξε σε ταινίς δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Γιώργο Παπαζήση. Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν στην ταινία "Εδώ είναι Βαλκάνια" (1984). Το 1983 έπαιξε στο "Ρεμπέτικο" και το 1980 στην "Παραγγελιά".

Στο θέατρο έπαιξε δίπλα στον Μάνο Κατράκη το 1966 στο έργο "Ο καπετάν Μιχάλης". Το 1968 στον "Ντον Ζουάν" και το 1970 στη "Χίπισσα Ιωάννα".

Ο έρωτας για τον Βαγγέλη Σειληνό

Η Βίκυ Βανίτα έζησε και τον έρωτα, αλλά και τον πόνο που μπορούσε να σου προκαλέσει. Ο Βαγγέλης Σειληνός ήταν ένας από τους μεγάλους έρωτες της ηθοποιού, μία σχέση στο ξεκίνημα της καριέρας της, που όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Το 1991 υποδύθηκε την πλούσια και εκκεντρική αφεντικίνα της Κατερίνας Γιουλάκη στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη "Το ρετιρέ". Το 1998 πήρε μέρος στα "Εγκλήματα" και στη σειρά "Δύο ξένοι". Έπαιξε, επίσης, στην κωμική τηλεοπτική σειρά "Είσαι Το Ταίρι Μου" (2001) όπου υποδυόταν την τυφλή θεία του Αλέξη Γεωργούλη και του Αλέκου Συσσοβίτη.

Τέλος συμμετείχε στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, "Στο Παρά 5", το 2005.

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία γράφοντας σε εβδομαδιαία περιοδικά όπως το Τηλέραμα και το Λοιπόν.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε περιοδικό το 1999 μίλησε για την απώλεια της γιαγιάς της και του πατέρα της που της στοίχισε πολύ. Εκείνη την περίοδο της έκανε συντροφιά ο γάτος της, Ντέμιαν. Πήγαινε παντού μαζί της και τον αγαπούσε πολύ γιατί ήταν φιλόζωη. Ο Ντέμιαν ξεψύχησε τα ξημερώματα του Αγίου Παντελεήμονα από νεφρική ανεπάρκεια.

Το 2000 περίπου εμφανίζεται ο καρκίνος της, που τον αντιμετωπίζει μόνη της, κρυφά από όλους. Έλεγε ότι έπασχε από άσθμα. Δεν κατάφερε όπως πολλοί να καταπολεμήσει την αρρώστια της .

Η μητέρα της τη βρήκε νεκρή στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο, στις 8 Μαρτίου του 2007, σε ηλικία 59 ετών.

Read Next

01 Απρ 2026
01 Απρ 2026

Τα κτίρια και σπίτια που θα επισκεφτούμε δωρεάν στο Open House Athens 2026

Ένα σαββατοκύριακο, περισσότερα από 70 κτίρια για να ανακαλύψετε την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Αθήνας σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

28 Μαρ 2026

Θλίψη για τον θάνατο της Μαρινέλλας: Η άγνωστη ιστορία με τον άνθρωπο "πίσω" από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό της

Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 χρόνων, σκορπίζοντας τη θλίψη στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.

27 Μαρ 2026

Συνέντευξη | Η Cherien Dabis έφτιαξε μία ταινία για το ανοιχτό τραύμα των ανθρώπων της Παλαιστίνης

Η Αμερικανοπαλαιστίνια ηθοποιός και σκηνοθέτις μιλά στη Madame Figaro για την ταινία της, Στη Σκιά της Πορτοκαλιάς, η οποία ξεχωρίζει σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, την ιστορία της εκτοπισμένης οικογένειάς της, αλλά και το τραύμα που παραμένει ανοιχτό.

27 Μαρ 2026

Μαρία Κάλλας: Το φλοράλ φόρεμα που ανέδειξε την αιώνια κομψότητά της

Το στυλ και η κομψές εμφανίσεις της Μαρία Κάλλας που έγραψαν ιστορία.

26 Μαρ 2026

Γιώργος Λάνθιμος | Μία συνάντηση με τον διεθνή Έλληνα δημιουργό στη Στέγη

Στο πλαίσιο της πρώτης του φωτογραφικής έκθεσης στην Ελλάδα, ο Γιώργος Λάνθιμος παραδίδει ένα ειδικό Masterclass αφιερωμένη στην τέχνη του.

26 Μαρ 2026

Eat Chic | 3 νέες ενδιαφέρουσες εμπειρίες στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Τρία τοπόσημα της πόλης παρουσιάζουν τις νέες τους γευστικές προτάσεις, κλείνοντας το μάτι σε νέες γευστικές αναμνήσεις.

26 Μαρ 2026

Κάννες 2026 | Αυτή η ηθοποιός θα είναι οικοδέσποινα στις τελετές έναρξης και λήξης

Η Eye Haïdara θα ανοίξει και να κλείσει το 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ενώ θα ανακοινώσει το όνομα του νικητή στις 23 Μαΐου.

25 Μαρ 2026

63 χρόνια πριν: Όταν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συμμετείχε στην μαθητική παρέλαση του σχολείου της

Ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο που μοιράστηκε η ερμηνεύτρια από τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

25 Μαρ 2026

"Μπουμπουλίνα": Πως διασώθηκε η ταινία του 1959 με την Ειρήνη Παπά και τον Νίκο Κούρκουλο

Μια σπουδαία ταινία που διασώθηκε με την βοήθεια της Εριέττας Κούρκουλου- Λάτση και του Φίλιππου Κούρκουλου- Λάτση.

23 Μαρ 2026

Art Club | Οι τρεις νέες εκθέσεις που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα

Από τον Tom Wesselmann έως τον Jeff Koons, η εικαστική σκηνή της πρωτεύουσας επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται σε καλή τροχιά.