ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσεις το router για να έχεις την καλύτερη WiFi σύνδεση

Το σωστό σερφάρισμα έχει και ... τα μυστικά του. Ο διδακτορικός φοιτητής Τζέισον Κόουλ μάς εξηγεί πού πρέπει να βρίσκεται το router, ώστε να έχουμε πάντα δυνατό σήμα

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσεις το router για να έχεις την καλύτερη WiFi σύνδεση

Όλοι έχουμε ζήσει την ... αμήχανη (έως και εκνευριστική) στιγμή που η ασύρματη σύνδεση διακόπτεται ξαφνικά κι εμείς μένουμε χωρίς ίντερνετ. Κι αυτό, φυσικά, μας προκαλεί ακόμα περισσότερο άγχος αν εκείνη την ώρα βρισκόμαστε στη μέση μιας σημαντικής – και, πιθανότατα, επείγουσας - εργασίας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας.

Ο Τζέισον Κόουλ, λοιπόν, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου, χρησιμοποίησε μια μαθηματική μέθοδο προκειμένου να εντοπίσει τα καλύτερα σημεία στο σπίτι μας για να τοποθετήσουμε το router, ώστε το σήμα να μην χάνεται και η ασύρματη σύνδεση να μην επιβραδύνεται ή διακόπτεται. Και, μεταξύ άλλων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αν το ... καταχωνιάζουμε κάπου που δεν φαίνεται (όπως οι περισσότεροι κάνουμε), αυτή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε:

1) Το τοποθετούμε σε κεντρικό σημείο.

Παρόλο που τα καλώδια που συνδέονται με τη συσκευή θέλουμε συνήθως να τα κρύψουμε σε μια άκρη του δωματίου, είναι καλύτερο για τη διατήρηση της σύνδεσης να τα κρατήσουμε σε μια πιο κεντρική θέση. Ιδανικά, θα μπορούσε να είναι μέσα στο οπτικό μας πεδίο από εκεί που συνήθως καθόμαστε και χρησιμοποιούμε το ίντερνετ.

Οι περισσότεροι έχουμε τοποθετήσει το router σε σημείο όπως αυτό που δείχνει η παρακάτω εικόνα:

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσεις το router για να έχεις την καλύτερη WiFi σύνδεση

Έτσι, όμως, τo σήμα φτάνει στο υπόλοιπο διαμέρισμα «χτυπώντας» πάνω στους τοίχους οι οποίοι απορροφούν (και, άρα, αδρανοποιούν) ένα μέρος του, ενώ στα πιο μακρινά σημεία του σπιτιού δεν φτάνει καθόλου.

2) Αποφεύγουμε να βάλουμε γύρω του μεταλλικά αντικείμενα.

«Το μέταλλο εξαφανίζει την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε αρκετά μεγάλο βαθμό», εξηγεί ο Κόουλ. Επομένως, π.χ. η κουζίνα δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να ακουμπήσουμε το router μας.

3) Οι τοίχοι με τούβλα και τσιμέντο αποτελούν, επίσης, εχθρό.

«Όλα τα υλικά απορροφούν ένα μέρος της ακτινοβολίας. Ορισμένα, όμως, το κάνουν περισσότερο. Όπως το τσιμέντο», αναφέρει ο διδακτορικός φοιτητής. Έτσι, τοποθετώντας το router περιστοιχισμένο από τσιμέντο ή τούβλα από πολλές πλευρές εμποδίζουμε το σήμα να φτάσει σε πιο απομακρυσμένες γωνιές του σπιτιού μας. Από την άλλη πλευρά, το πάτωμα και το ταβάνι τείνουν να το μεταδίδουν πιο εύκολα συγκριτικά με τους τοίχους.

4) Δεν το ακουμπάμε κοντά σε φούρνο μικροκυμάτων.

Αν παρατηρήσουμε ότι η σύνδεση του ίντερνετ καθυστερεί κάθε φορά που ζεσταίνουμε κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων, δεν είναι τυχαίο. Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί στην ίδια συχνότητα όπως τα router ασύρματου ίντερνετ κι έτσι, ακόμα και όταν μια μικρή ποσότητα ακτινοβολίας απελευθερωθεί από αυτήν, μπορούν να επηρεάσει ή και να διακόψει το σήμα μας.

5) Το τοποθετούμε ψηλά.

Το router του WiFi εκπέμπει ραδιοκύματα, τα οποία μεταδίδονται προς τα έξω και κάτω από την πηγή τους. Έτσι, στηρίζοντάς το στον τοίχο ή τοποθετώντας το σε ένα ψηλό ράφι μπορεί να μας δώσει καλύτερο σήμα, ειδικά αν μένουμε σε διώροφο σπίτι και θέλουμε μια καλή σύνδεση και στους δύο ορόφους.

6) Στρέφουμε την κεραία κάθετα για καλύτερη οριζόντια λήψη ή πλάγια για καλύτερη κατακόρυφη λήψη.

Σε ένα σπίτι με πολλούς χώρους, αν στρέψουμε την κεραία του router πλάγια, θα έχουμε καλύτερο σήμα στον επάνω όροφο. Αντίθετα, αν την στρέψουμε κάθετα, θα έχουμε καλύτερο σήμα στα πλάγια. Σε περίπτωση, πάλι, που έχουμε router με δύο κεραίες, μπορούμε να τοποθετήσουμε τη μία προς τα επάνω και την άλλη προς τα πλάγια. Και αν το router μας δεν έχει καμία κεραία, πρέπει να προσέξουμε να του δώσουμε τη σωστή κλίση. Αν, π.χ., είναι κάθετο, να μην το «ξαπλώσουμε» πάνω σε κάποια επιφάνεια.

7) Δεν το τοποθετούμε σε χώρο όπου βρίσκονται πολλά άτομα.

Το νερό περιορίζει το σήμα της WiFi σύνδεσης και, εφόσον ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται κυρίως από αυτό, μεγάλος αριθμός ατόμων στο ίδιο δωμάτιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σύνδεση. Εξάλλου, ίσως έχουμε ήδη παρατηρήσει ότι το ίντερνετ γίνεται πιο αργό σε χώρους γεμάτους από κόσμο. Και παρότι, σε πολλές περιπτώσεις, χρειαζόμαστε καλό WiFi σήμα σε μέρη όπου μεγάλο πλήθος συγκεντρώνεται, στην πραγματικότητα αυτή η κοσμοσυρροή είναι που το υποσκάπτει.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.