ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Χριστίνα και η Βανέσσα είναι οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ (8.848μ)

Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσσα Αρχοντίδου μιλάνε για τα μαθήματα ζωής που τους διδάσκει το βουνό.

Οι Χριστίνα και η Βανέσσα είναι οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ (8.848μ)

Μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την ελληνική ορειβασία όσο και για τις ίδιες, η ανάβαση στις 20 Μαΐου στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ)! Όπως διαβάζουμε στο thehimalayantimes.com η Χριστίνα Φλαμπούρη με την ομάδα που επιχειρούσε κορυφή τα κατάφερε στις 7:15 τη Δευτέρα το πρωί, ενώ λίγο αργότερα στις 8:00 πμ τα κατάφερε και η Βανέσσα Αρχοντίδου με τον Kili Pemba Sherpa. Έγιναν έτσι οι πρώτες ελληνίδες που καταφέρνουν να πατήσουν το πόδι τους στο υψηλότερο σημείο της γης.

Μετά από αυτή την αποστολή, φτάνουν μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση του project τους «A Woman Can Be» το οποίο έχει σαν στόχο την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, στόχος ο οποίος είναι ευρέως γνωστός και ως "7 Summits". Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο «συνηθισμένες» γυναίκες με ένα ασυνήθιστο όνειρο έχουν βάλει στόχο vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Ήδη τα έχουν καταφέρει με τις έξι από αυτές.

Οι Χριστίνα και η Βανέσσα είναι οι πρώτες Ελληνίδες που ανέβηκαν στο Έβερεστ (8.848μ)
Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο «συνηθισμένες» γυναίκες με ένα ασυνήθιστο όνειρο έχουν βάλει στόχο vα υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

«Είμαστε οι πρώτες Ελληνίδες στην κορυφή του Έβερεστ!! Για την ομάδα μας είναι σημαντική διάκριση αλλά κυρίως σπουδαία εμπειρία» δηλώνει η Βανέσα και η Χριστίνα Φλαμπούρη συμπληρώνει: «Κάθε φορά που φτάνουμε σε μια κορυφή όσο ψηλή ή χαμηλή και αν είναι μας βάζει σε μια διαδικασία σκέψης, στοχοθέτησης που όταν έχει θετική έκβαση όπως τώρα μας δίνει ένα απίστευτο αίσθημα πληρότητας ενώ όταν έχει αρνητική έκβαση -γιατί δεν είναι ποτέ δεδομένο ότι θα καταφέρεις να ανέβεις ένα βουνό- μας δίνει μαθήματα ζωής»

Υπερήφανος χορηγός στο όνειρό τους, η Vichy που εδώ και 86 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία των γυναικών και στην κορυφή των προτιμήσεών τους προσφέροντας καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Με βασικό ενεργό συστατικό το Ιαματικό Μεταλλικό νερό που γεννιέται στα ηφαίστεια της Γαλλίας, τα προϊόντα Vichy είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι χάρη στις ιδιότητές και στις καινοτόμες συνθέσεις τους ενισχύουν, εξισορροπούν και αναπλάθουν την επιδερμίδα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Υπερήφανος χορηγός στο όνειρό τους, η Vichy που εδώ και 86 χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία των γυναικών και στην κορυφή των προτιμήσεών τους προσφέροντας καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα.

Τα προϊόντα Vichy που υποστήριξαν την προσπάθεια των αθλητριών ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες :

Mineral 89: Μοναδικός συνδυασμός Ιαματικού Μεταλλικού νερού της Vichy, για 1η φορά σε συγκέντρωση 89%, σε συνδυασμό με Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης. Το Mineral 89 ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού για να κάνει καθημερινά την επιδερμίδα πιο δυνατή απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις αέρας, ψύχος, άγχος και κούραση. Μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη & τονωμένη.

Ideal Soleil Κατά των Ρυτίδων: Αντηλιακή και αντιοξειδωτική φροντίδα με SPF 50. Εμπλουτισμένο με μαύρο τσάι για να καταπολεμήσει τα σημάδια γήρανσης και να βελτιώσει την λάμψη της επιδερμίδας και Camu Camu, πλούσιο σε βιταμίνη C, με αντιοξειδωτική δράση και προστασία ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες. Η υφή του απορροφάται άμεσα και χαρίζει ματ αποτέλεσμα. Υποαλλεργικό και κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

www.vichygreece.gr #vichygreece


Σχετικά με την ομάδα 7 Summits: The Hellenic Dream

Βανέσα Αρχοντίδου

Μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα).

Χριστίνα Φλαμπούρη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής. Από τότε έχει ανέβει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις και στην Μαλαισία. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με την Βανέσα έχει ανέβει το όρος Aconcagua (6962μ, Αργεντινή), το όρος Elbrus (5642m, Ρωσία), το όρος McKinley/Denali (6190m, Αλάσκα) και στο Carstensz Pyramid (4884μ στην Παπούα). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης αναγνωρισμένη από την ΕΟOΑ.

*7SUMMITS : Οι 7 κορυφές είναι τα υψηλότερα βουνά κάθε μιας από τις 7 ηπείρους. Η ανάβαση στην κορυφή όλων αυτών των βουνών θεωρείται παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass.

Δείτε ένα παλιότερο βίντεο, όταν είχαν πατήσει τις 5 από τις 7 ψηλότερες κορυφές:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.