ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πάνω από 100 εκδηλώσεις από τον ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων

Ο ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων υλοποιεί πάνω από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πάνω από 100 εκδηλώσεις από τον ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες των πολιτών, υλοποιεί περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» είναι τα Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στο Θέατρο Κολωνού και στις Γειτονιές της Αθήνας.

Ο Οργανισμός, ενισχύοντας το κοινωνικό του έργο, συνεργάζεται με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και αντί εισιτήριου ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο θα προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν στο ΚΥΑΔΑ «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στις παρακάτω παραστάσεις:

  • Στο θέατρο του Αττικού Άλσους στις 11 Ιουλίου στη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Αφροδίτη Μάνου
  • Στο Θέατρο Κολωνού στην κωμική όπερα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια τουΛουκά Καρυτινού στις 19 - 20 - 22 & 23 Ιουλίου

Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο.

Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους

11 – 25 Ιουλίου & 20 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πάνω από 100 εκδηλώσεις από τον ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων
Αριστοφανιάδα

Ο Οργανισμός ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζει ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Η σκηνή του Αττικού Άλσους θα υποδεχτεί αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης, ο Γιάννης Κούτρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Onirama, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Ραλλία Χριστίδου, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελένη Δήμου, κ.ά. Η «Αντιγόνη» από το Εθνικό Θέατρο, η «Αριστοφανιάδα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος, «Του Κουτρούλη ο γάμος», «Οι 12 Ένορκοι» είναι κάποιες από τις θεατρικές παραγωγές που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα βράδια του καλοκαιριού.

Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού

19 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

Θέατρο Κολωνού

Φέτος αναδεικνύουμε για μία ακόμη χρονιά το θέατρο Κολωνού, όπου εκτός από τις συνεργασίες με άλλους φορείς, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει για πρώτη φορά, σε παραγωγή δική του, τη διάσημη κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη».

Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις.

Όσοι όμως βρεθούν στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού θα απολαύσουν μοναδικές βραδιές με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Θηβαίος, η Arlyn Gonzalez, ο Μάριος Στρόφαλης, ενώ οι θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Τα ραδίκια ανάποδα» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πολλές ακόμη θα ενθουσιάσουν το κοινό.

Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας

11 Ιουλίου – 29 Σεπτεμβρίου

Φοίβος Δεληβοριάς

O Οργανισμός γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές εμπειρίες στους κατοίκους της Αθήνας, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.

Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού, αλλά και ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Κατερίνα Κούκα, η Λένα Αλκαίου, ο Μιχάλης Δημητριάδης, κ.α. θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας.

Πλατείες, πεζόδρομοι και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.

Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης.

Ο αγαπημένος μας ήρωας θα περιπλανηθεί σε ολόκληρη την πόλη, που θα πλημμυρίσει από τα χαμόγελα και τα γέλια μικρών και «μεγάλων» παιδιών.

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.