ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

Μπορεί το φετινό Πάσχα, όπως και το περσινό, να μην ήταν αυτό που περιμέναμε και λαχταρούσαμε, εκδρομές στο χωριό, συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς και γιατί όχι μία βουτιά στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες να μας υπενθυμίζουν ότι διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, εκτός φυσικά από τα κουλουράκια και τα τσουρέκια!

Βλέπεις η ελληνική τηλεόραση φρόντισε για ακόμη μία φορά να μας προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο Πάσχα, μέσα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, με κεντρικό θέμα τη Βίβλο αλλά και τα Πάθη του Χριστού.

Και αν ανάλογες ταινίες και σειρές υπάρχουν αμέτρητες, ένα είναι εκείνο το πρόγραμμα που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα περιμένουμε με αγωνία κάθε Μεγάλη Εβδομάδα για να το παρακολουθήσουμε: Τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Μπορεί να γνωρίζουμε τους διαλόγους απ’ έξω και μπορεί να ξέρουμε τι θα γίνει στην αμέσως επόμενη σκηνή, αλλά επιμένουμε κάθε χρόνο να παρακολουθούμε την τηλεοπτική αυτή υπερπαραγωγή – οι προδιαγραφές της ήταν κινηματογραφικές -, με αγωνία σαν να είναι η πρώτη φορά. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι η εικόνα του Χριστού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη του πρωταγωνιστή της σειράς Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος σε αντίθεση με την "κατάρα" που ακολουθεί άλλους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Χριστό στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ζει, βασιλεύει και επαγγελματικά μπορεί να μην μεσουράνησε, αλλά δεν έμεινε και στα αζήτητα.

O Πάουελ είναι σήμερα 79 ετών και όποτε μπορεί κάνει ταξίδια με το ιστιοπλοϊκό του. Για τον ρόλο του ως Ιησούς Χριστός στην τεράστια επιτυχία του Φράνκο Τζεφιρέλι, είχε δηλώσει δύο χρόνια πριν: "Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις, είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό". Μάλλον ο συγκεκριμένος τον απέφυγε γιατί μας φαίνεται μια χαρά.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Ακόμη μία πρωταγωνίστρια που είχε ξεχωρίσει τότε, ήταν η Ολίβια Χάσει, η οποία υποδύθηκε την Παρθένο Μαρία, δηλαδή τη μητέρα του Ιησού. Η πολύ νεαρή ηθοποιός, είχε εντυπωσιάσει με τις υποκριτικές της δυνατότητες αλλά και την ομορφιά της, και κάπως έτσι κατάφερε να πάρει τον ρόλο με συνοπτικές διαδικασίες.

Έτσι, σε ηλικία 26 ετών, έγινε γνωστή παγκοσμίως, παρόλο που είχε ήδη κερδίσει μία Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" πάλι του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Σήμερα είναι 73 ετών (ναι είναι μικρότερη από τον "γιο" της Ρόμπερτ Πάουελ), έχει πίσω της μία αξιοσημείωτη καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε η βιογραφική ταινία με τίτλο: "The Girl on the Balcony: Olivia Hussey Finds Life after Romeo and Juliet".

Σε περίπτωση πάντως που αναρωτιόσουν, ο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" θα αρχίσει να προβάλλεται σήμερα από τον Ant1.

Ακκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: IMDB

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.