ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H «Χαμένη Κόρη» της Έλενας Φερράντε έγινε ταινία και γυρίστηκε στις Σπέτσες

Με πρωταγωνίστριες τη Ντακότα Τζόνσον και την Ολίβια Κόλμαν το φιλμ κάνει πρεμιέρα στο Netflix τον Δεκέμβριο.

H «Χαμένη Κόρη» της Έλενας Φερράντε έγινε ταινία και γυρίστηκε στις Σπέτσες

Απόλυτο μυστήριο καλύπτει ακόμα και σήμερα την αληθινή ταυτότητα της Έλενας Φερράντε, της πιο εμπορικής συγγραφέως της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας που είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να εκτοξεύεται μετά την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Η Υπέροχη Φίλη Μου», του πρώτου μέρος της γνωστής πλέον Τετραλογίας της Νάπολης, της σειράς βιβλίων που έκανε το όνομα της γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Φερράντε είναι άντρας, και συγκεκριμένα ο Ιταλός συγγραφέας Ντομένικο Σταρνόνε, καθώς έρευνες απέδειξαν τεράστια κοινά ανάμεσα στον δικό του τρόπο γραφής και στη γραφή της Φερράντε. Επιπλέον η προσωπική περιουσία του Σταρνόνε πολλαπλασιάστηκε τόσο απότομα και θεαματικά τα τελευταία χρόνια ώστε μόνο μία τόσο πετυχημένη επαγγελματική εξέλιξη θα μπορούσε να το δικαιολογήσει.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια ο/η συγγραφέας με το ψευδώνυμο Έλενα Φερράντε είχε προλάβει να κυκλοφορήσει αλλά 4 μυθιστορήματα (μικρότερης έκτασης) πριν την Τετραλογία, ανάμεσα τους και η «Χαμένη Κόρη» που βγήκε για πρώτη φορά στα ιταλικά βιβλιοπωλεία το 2006, αλλά δεν μεταφράστηκε στα ελληνικά παρά πριν από ενάμιση περίπου χρόνο.

Το βιβλίο εστιάζει στη ζωή μίας ακαδημαϊκού της Λήδας, η οποία μετά το διαζύγιο της έχει αφοσιωθεί πλήρως στις κόρες της και τη δουλειά της. Όταν όµως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν µε τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθε ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Nότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες µέρες, η συνάντηση µε τα µέλη µιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια µνήµες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της

H «Χαμένη Κόρη» της Έλενας Φερράντε έγινε ταινία και γυρίστηκε στις Σπέτσες
Η Έλενα Φερράντε είχε προλάβει να κυκλοφορήσει αλλά 4 μυθιστορήματα (μικρότερης έκτασης) πριν την Τετραλογία.

Το μυθιστόρημα της Φερράντε που έχει ορισμένα εμφανή κοινά στοιχεία με το τελευταίο βιβλίο της Τετραλογίας της με τίτλο «Η Ιστορία της Χαμένης Κόρης», ωστόσο δεν συνδέεται πουθενά με το στόρι της Νάπολης, έγινε ταινία με πρωταγωνιστές την Ολίβια Κόλμαν, τη Ντακότα Τζόνσον, τον Πίτερ Σκαρσγκάρντ και τον Εντ Χάρις και γυρίστηκε στις Σπέτσες.

Το βιβλίο εστιάζει στη ζωή μίας ακαδημαϊκού της Λήδας, η οποία μετά το διαζύγιο της έχει αφοσιωθεί πλήρως στις κόρες της και τη δουλειά της.

Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Μάγκι Τζίλενχαλ (γνώστη από τα «Παρίσι σ' αγαπώ» και «Σκοτεινός Ιππότης»). Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας και θα προβληθεί για πρώτη φορά στην οθόνη μέσα από τη συχνότητα του Netflix στα τέλη του ερχόμενου Δεκέμβρη,

Το μυθιστόρημα της Φερράντε που έχει ορισμένα εμφανή κοινά στοιχεία με το τελευταίο βιβλίο της Τετραλογίας της με τίτλο «Η Ιστορία της Χαμένης Κόρης», ωστόσο δεν συνδέεται πουθενά με το στόρι της Νάπολης, έγινε ταινία.
Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Μάγκι Τζίλενχαλ (γνώστη από τα «Παρίσι σ' αγαπώ» και «Σκοτεινός Ιππότης»). Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Ιουν 2026

Όταν η Νόρα Βαλσάμη έγινε η απόλυτη πρωταγωνίστρια σε διαφήμιση, πριν από 45 χρόνια

Η Νόρα Β αλσάμη είναι η αγαπημένη Ελληνίδα σταρ που ξεχώρισε για το στιλ και τη γοητεία της.

15 Ιουν 2026

Μαρία Φωκά: Η άγνωστη ιστορία της "καυστικής" και λατρεμένης γιαγιάς Όλγας Μαρκάτου του Dolce Vita

Η γνωστή ηθοποιός και σύζυγος του Λυκούργου Καλλέργη, "'εφυγε" σαν σήμερα, το 2001.

Περισσότερα από

Stories

15 Ιουν 2026

"Παιδεία, η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους": Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νεοναζισμό

Σαν σήμερα, το 1994, ο Μάνος Χατζιδάκις "περνούσε στην αιωνιότητα".

12 Ιουν 2026

"Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι δύσκολη - Δεν είχα βοήθεια"

Η Χρύσα Ρώπα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τον ρόλο της ως μητέρα.

12 Ιουν 2026

"Με κάλεσε επειδή είμαι ελκυστική όχι επειδή είμαι η Κάλλας" | Όταν η Μαρία Κάλλας προσποιήθηκε μια άλλη στην παραλία

Πώς αντέδρασε η Μαρία Κάλλας όταν δέχτηκε φλερτ από έναν άγνωστο νεαρό στην παραλία που δεν είχε ιδέα ποια είναι;

12 Ιουν 2026

Γκρέγκορι Πεκ: Το καθαρό πρόσωπο, ο καλύτερος των "καλών ηρώων" και η Ίνγκριντ

21 χρόνια χωρίς τον γοητευτικό πρωταγωνιστή του κλασικού Χόλιγουντ.

12 Ιουν 2026

Ο Harvey Keitel στην Αθήνα για την έναρξη του 16ου Athens Open Air Film Festival

Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει "Το Βλέμμα του Οδυσσέα" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής.

12 Ιουν 2026

Τίνα Λιβανού: Η αριστοκρατική εμφάνιση με λευκό tweed ταγιέρ μαζί με τον γιο της, Αλέξανδρο Ωνάση

Μια από τις πιο εμβληματικές δημόσιες εμφανίσεις της Τίνας Λιβανού με τον γιο της, πριν από το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα.

12 Ιουν 2026

Nτίνος Ηλιόπουλος: Η σπάνια φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1956

Ο Nτίνος Ηλιόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, έφυγε σαν σήμερα.

11 Ιουν 2026

Η Lykke Li για πρώτη φορά στην Ελλάδα | Η Σουηδή ερμηνεύτρια του "I Follow Rivers" έρχεται στο Ηρώδειο

Η Lykke Li, η Σουηδή καλλιτέχνις πίσω από το "I Follow Rivers", έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία συναυλία στο Ηρώδειο, σε μια βραδιά που φέρνει την ατμοσφαιρική pop της κάτω από την Ακρόπολη.

11 Ιουν 2026

Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κατερίνα Μισιχρόνη διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά στις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και ετοιμάζεται για την πρώτη της εμφάνιση ως Πρωθιέρεια, στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

11 Ιουν 2026

"Όταν είσαι με έναν άνθρωπο πολλά χρόνια αρχίζεις και του μοιάζεις"

Η Αθηνά Μαξίμου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη.