ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H πριγκίπισσα που άφησε τον βασιλικό τίτλο για τον έρωτα

Ή αλλιώς πώς ένας σκληρός νόμος της Ιαπωνίας αδικεί τις γυναίκες.

H πριγκίπισσα που άφησε τον βασιλικό τίτλο για τον έρωτα

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας πήρε απ' ότι φαίνεται την οριστική της απόφαση στο δίλημμα που της έθεσε πρόσφατα ένας από τους παλαιότερους και πιο αυστηρούς νόμους της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η μεγαλύτερη εγγονή του 83χρονου σήμερα αυτοκράτορα Ακιχίτο και πρωτότοκη κόρη του άμεσου διάδοχου του θρόνου, του πρίγκιπα Ακισίνο εξέφρασε στην οικογένεια της την επιθυμία της να παντρευτεί πολύ σύντομα τον αγαπημένο της από τις ημέρες που ήταν ακόμα φοιτήτρια.

Έτσι λοιπόν, και εφόσον ο εν λόγω άντρας δεν έχει αριστοκρατική καταγωγή, η πριγκίπισσα πρέπει να διαλέξει. Ή να αποχαιρετήσει για πάντα τα πριγκιπικά της αξιώματα ή να πει αντίο στον αγαπημένο της. Ένα δίλημμα που στο παρελθόν είχε τεθεί και σε μία άλλη, πολύ πιο διάσημη πριγκίπισσα, την Μαργαρίτα του Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία δεν επιτράπηκε να παντρευτεί έναν απλό ακόλουθο του Παλατιού και στενό συνεργάτη του πατέρα της.

Πολλοί άνθρωποι θα τα έχαναν ενδεχομένως μπροστά στη δυσκολία μίας τέτοιας επιλογής, αφού η απώλεια του πριγκιπικού τίτλου σίγουρα σημαίνει αλλαγή όλων των δεδομένων στη ζωή της πριγκίπισσας, ωστόσο εκείνη εμφανίστηκε κατηγορηματική και ανακοίνωσε εχθές τους αρραβώνες της με τον Κέι Κομούρο, έναν νεαρό πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Χιτοτσουμπάσι του Τόκιο. Οι δύο τους γνωρίστηκαν πριν πέντε χρόνια σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης. Όπως μετέδωσε το NHK, έχουν συναντηθεί έκτοτε αρκετές φορές.

Από τη μέρα του γάμου της και μετά η Μάκο δεν θα φέρει πια τον τίτλο της πριγκίπισσας κάτι που δεν δείχνει να την απασχολεί ιδιαίτερα μπροστά στην αγάπη της για τον Κομούρο.

Η είδηση σχετικά με τον συγκεκριμένο γάμο έχει επαναφέρει στην Ιαπωνία μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πόσο άδικος είναι ο νόμος που δεν επιτρέπει στις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να διατηρήσουν της αυτοκρατορικές τους τιμές από τη στιγμή που επιλέξουν έναν κοινό θνητό για σύντροφο της ζωής τους. Κάτι που δεν συμβαίνει με τους άντρες, καθώς οι μισοί άντρες συγγενείς της Μάκο έχουν παντρευτεί τις κοινές θνητές που ερωτεύτηκαν.

Read Next

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.