ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γυναίκες φωτογραφίζονται με ρούχα που «δεν τις κολακεύουν» και απαντούν στους άνδρες

Η εταιρεία Smart Glamour λάνσαρε μια καμπάνια, στην οποία εννέα γυναίκες φορούν ό,τι τους έχουν πει ότι δεν τους πηγαίνει και επιστρέφουν τα αρνητικά σχόλια.

Γυναίκες φωτογραφίζονται με ρούχα που «δεν τις κολακεύουν» και απαντούν στους άνδρες

Η εταιρεία ρούχων «Smart Glamour» λάνσαρε μια ενδιαφέρουσα καμπάνια που ονομάζεται «I' m flattered» («Με κολακεύετε») με εννέα γυναίκες να επιδεικνύουν απροκάλυπτα τα ... χειρότερα σημεία του σώματός τους!

Γυναίκες φωτογραφίζονται με ρούχα που «δεν τις κολακεύουν» και απαντούν στους άνδρες
«Μπορείς να δείχνεις την κοιλιά σου μόνο όταν η σιλουέτα σου το επιτρέπει»

Η καμπάνια δείχνει γυναίκες να απαντούν σε σχόλια που τους έχουν κάνει για το σώμα τους και κυρίως για το ποια ρούχα τις κολακεύουν περισσότερο.

«Έχεις πολύ σκούρα επιδερμίδα για να φοράς λαμπερά ρούχα»

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Mallorie Dunn, βρήκε τα μοντέλα της καλώντας δημοσίως γυναίκες που έχουν δεχθεί αβάσιμα, αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή τους να συμμετάσχουν. Και, όπως λέει, έλαβε «εκατοντάδες απαντήσεις».

«Η λέξη “κολακευτικό” είναι σχετική», εξηγεί στο μπλογκ της. «Από μόνη της, δεν είναι κακή, εφόσον σημαίνει κάτι ελκυστικό ή ικανοποιητικό. Αλλά, συνήθως, όταν σου λένε ότι φοράς ρούχα που σε κολακεύουν, εννοούν ότι σε δείχνουν πιο αδύνατη. Και, ειδικά στον ... πλανήτη των γυναικών, μας περνούν καθημερινά το μήνυμα – έμμεσα, αλλά με επιτακτικό τρόπο – ότι θα πρέπει να χωράμε στο μικρότερο νούμερο και να μην έχουμε επάνω μας καθόλου λίπος, κυτταρίτιδα ή ατέλειες».

«Συγγνώμη που σου το λέω, αλλά δεν νομίζεις ότι αυτό που φοράς είναι υπερβολικά στενό και κοντό για μια γυναίκα της ηλικίας σου;»

Η Dunn, λοιπόν, έδωσε σε κάθε μοντέλο της να φορέσει ένα ρούχο που έδειχνε με τον πιο εμφανή τρόπο τα μειονεκτήματα του σώματός του.

«Η πλάτη σου είναι πολύ φαρδιά για να φοράς ανοιχτή μπλούζα»

«Έχω ένα μεγάλο σημάδι στην πλάτη από την εγχείριση που έκανα για σκολίωση», αναφέρει η Liz Richards, η οποία συμμετείχε στην καμπάνια. «Μια μέρα, στο γυμναστήριο, μια κυρία μού είπε ότι έπρεπε να φοράω πουκάμισο (εκείνη την ώρα φορούσα αθλητικό μπουστάκι), εφόσον “κανείς δεν θέλει να το βλέπει αυτό". Ένιωσα τόσο ντροπιασμένη που έφυγα και, από τότε, ανησυχούσα πολύ για το πώς φαινόταν η πλάτη μου με ό,τι φορούσα. Όμως, πιστεύω ότι αυτό που κάνει η Dunn για να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχτούν το σώμα τους και τα χαρακτηριστικά του που τις κάνει μοναδικές είναι απίθανο».

«Κανείς δεν θέλει να το βλέπει αυτό»

«Είμαι μια 55χρονη γυναίκα σε έναν επαγγελματικό κλάδο που δίνει μεγαλύτερη αξία στους νέους άνδρες και τις υπερβολικά αδύνατες γυναίκες», αναφέρει το μοντέλο Mara Lesemann. «Και είχαν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που αισθάνθηκα τόσο δυνατή και όμορφη όσο σε αυτή τη φωτογράφιση».

«Είσαι πολύ μεγάλη σε ηλικία για να φοράς μπλούζες χωρίς μανίκια»

«Εξορίστε τα κορίτσια» ήταν το σχόλιο που η Mikaela Lynn Johnson επέλεξε να δείξει, υπογραμμίζοντας πως τα σώματα και τα ρούχα των γυναικών κρίνονται με δυσανάλογη αυστηρότητα σε σύγκριση με εκείνα των ανδρών. Σχετικά με την καμπάνια, η ίδια προσθέτει:«Μου έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσω την κριτική των άλλων για το σώμα μου. Και πια δεν με αφορά».

«Εξορίστε τα κορίτσια»

«Αυτή είμαι εγώ που εμπνέω τις μικρές ανηψιές μου, τις ξαδέρφες μου και τις γυναίκες όλου του κόσμου να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι, γιατί, ούτως ή άλλως, είναι μια χαρά», λέει η μπλόγκερ Marcy Cruz.

«Τα παχουλά κορίτσια δεν πρέπει να φορούν prints»

«Η ενέργεια και η αύρα που υπήρχαν σε αυτή τη φωτογράφιση ήταν απίστευτες. Κάθε γυναίκα η οποία συμμετείχε εμψύχωνε τις άλλες», συμπληρώνει η Linni Rutledge. «Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει κάθε μέρα και σε κάθε κατάσταση».

«Κρύψε τα μπράτσα σου. Αποτελούν πρόβλημα».

Σελίδα στο Facebook: SmartGlamour

Read Next

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.