ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έλληνας διευθυντής φυλακών ανηλίκων έστησε κανάλι για να κάνουν τηλεκπαίδευση οι τρόφιμοι

Το κανάλι, που εγκαινίασε ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, συντονίζεται με τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά.

Έλληνας διευθυντής φυλακών ανηλίκων έστησε κανάλι για να κάνουν τηλεκπαίδευση οι τρόφιμοι

Τα σχολεία των φυλακών είναι κλειστά και στα κελιά δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστών, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι τρόφιμοι να μην έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα βρήκε ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, που έστησε κανάλι μικρής εμβέλειας, με στούντιο στα γραφεία των φυλακών, μέσα από το οποίο παραδίδει μαθήματα που μεταδίδονται στις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά.

«Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, προσθέτοντας: «Με πολλή δυσκολία λόγω των κλειστών καταστημάτων, αλλά και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, προμηθευτήκαμε τα υλικά και τα καταφέραμε».

«Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή»

Ο ίδιος συμπλήρωσε τα εξής στη ραδιοφωνική συνέντευξη: «Με βασάνιζε καιρό ότι τα παιδιά τα δικά μας δεν μπορούσαν να κάνουν καθόλου μάθημα, ούτε με τηλεκπαίδευση όπως τα άλλα, διότι στα κελιά δεν επιτρέπονται λάπτοπ. Η σκέψη μου ήταν να δημιουργήσουμε ένα κανάλι εσωτερικό που να συντονίζεται με τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά και να μεταδίδουμε μαθήματα.

Τώρα το καταφέραμε και σκέφτομαι ήδη το επόμενο βήμα. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να επεκταθεί στα σχολεία όλων των φυλακών. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να το λειτουργούμε και Σαββατοκύριακο ως κανάλι πολιτισμού, εγκεκριμένο φυσικά από το Υπουργείο. Να βλέπουν τα παιδιά ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ…να είναι ένα παράθυρο στη ζωή».

Δείτε μια σχετική ανάρτηση του Nikos Servetas στο Facebook:

Έκλαψα από συγκίνηση Αυτή είναι η δική μας Αριστεία! Ο Petros Damianos έκανε πάλι το θαύμα του. Τα σχολεία των φυλακών...

Posted by Nikos Servetas on Monday, January 11, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.