ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη; Είναι οι Θεσσαλονικιές προσεγμένες; Ρωτήσαμε τη Γεωργία Δώδου

Θέλοντας να σπάσουμε όλα τα κλισέ περί ερωτικών και μη πόλεων ρωτήσαμε τη Γεωργία Δώδου, που γυρίζει, ανακαλύπτει και φωτογραφίζει την πόλης της, εάν ισχύει.

Είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη; Είναι οι Θεσσαλονικιές προσεγμένες; Ρωτήσαμε τη Γεωργία Δώδου
Είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη; Είναι οι Θεσσαλονικιές προσεγμένες; Ρωτήσαμε τη Γεωργία Δώδου

H Θεσσαλονικιά και PR/Communications Manager του Sani Resort με το χαρακτηριστικό πυρόξανθο χρώμα μαλλιών και τις πικάντικες φακίδες κλήθηκε να σπάσει ένα ερωτικό κλισέ -μέρα που είναι. Αυτό της φιλέραστης φήμης της νύφης του Θερμαϊκού, για να χρησιμοποιήσουμε όλα τα στερεοτυπικά προσωνυμία που μπορούμε. Μέσα από το φωτογραφικό, φεισμπουκικό σιρκουΐ που διατηρεί προβάλει την πόλη της με έναν κινηματογραφικό τρόπο, αγγελοπουλικό όπως λέει και η ίδια, σχεδόν ερωτικό, τελικά.

-Έχω παρακολουθήσει τα ποστ σου στο φέισμπουκ με υπέροχες φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη. Πως ξεκίνησε αυτό;

Πάντα είχα ένα «κάτι» με την φωτογραφία όμως –όπως πολλοί έτσι κ γω- ξεκίνησα ουσιαστικά να φωτογραφίζω την ημέρα που πήρα το πρώτο μου iPhone. Μέσα από τις φωτογραφίες της πόλης ήθελα να αποτυπώνω πάντα τις ωραίες πλευρές της –γιατί έχει πολλές- και να απομονώνω της άσχημες – που επίσης έχει πολλές. Έτσι όλα τα posts στο Instagram και στο Facebook ήταν ένα είδος φωτορεπορτάζ της καλής πλευράς της ζωής μιας πόλης. Επίσης, όλες οι φωτο είναι τραβηγμένες με κινητό κ ποτέ με μηχανή. Αυτή είναι για τους επαγγελματίες. Ίσως θα έπρεπε να εφευρεθεί ένας όρος γι αυτούς που τραβάνε φωτό με κινητό τώρα που το σκέφτομαι. Food for thought.

-Ποια εικόνα της Θεσσαλονίκης σου αρέσει να προβάλεις;

Κτήρια και λιμάνι. Ειδικά την προβλήτα Α και την παλιά παραλία. Α, και το ηλιοβασίλεμα το οποίο –για μένα- είναι πιο χρωματιστό και δυνατό από αυτό της Σαντορίνης.

-Να απαντήσουμε σε ένα κλισέ; Είναι η Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη;

Τέλεια ερώτηση. Φυσικά και όχι. Ή αν το θες είναι το ίδιο ερωτική πόλη όσο και είναι και η Αθήνα, η Λάρισα, η Καβάλα και η Σέρρες όταν είσαι ερωτευμένος. Όταν δεν είσαι όλες οι πόλεις σου φαίνονται γκρι. Τώρα, γιατί βγήκε ο όρος ερωτική πόλη, μπορώ να σκεφτώ δυο-τρεις λόγους: 1. Έχει τέλειο ηλιοβασίλεμα, 2. Έχει παραλία που ευνοεί τις βόλτες χέρι-χέρι (για όσους είναι αυτού του σπορ), 3. Έχει όμορφα μικρά μπαρ και εστιατόρια με ιδανικές γωνιές που επίσης ευνοούν το ερωτικό μπου-ρου μπου-ρου 4. Έχει αυτό το αγγελοπουλικό τοπίο με ομίχλες κλπ, που σου κάνει ρομαντικό όσο να πεις. Και ένα 5. Έχει όλα αυτά τα καταπληκτικά μεζεδοπωλεία με τα τσίπουρα και την φιλοσοφία του κάθομαι και πίνω αργά και αβίαστα. Όμως μετά από τέσσερις ώρες τσιπουροποσίας θεωρώ ότι μπορείς να είσαι ερωτευμένος με τους πάντες και να βλέπεις ότι ουσιαστικά είσαι έτσι λόγω της πόλης που είναι ερωτική…. Κάπως έτσι είναι η θεωρία μου.

-Είναι οι γυναίκες της οι πιο προσεγμένες γυναίκες της Ελλάδας;

Κλισέ και αυτό. Σίγουρα έχει προσεγμένες γυναίκες αλλά το ίδιο συναντώ και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Όλα είναι θέμα αισθητικής προσέγγισης. Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης προσωπικά με διαλύει’ –αισθητικά πάντα- να βλέπω υπερβολικό μακιγιάζ το πρωί, πολύ “στολισμό” και πολλή μεγάλη προσπάθεια στο ντύσιμο. Γιατί έχει Θεσσαλονικιές που το κάνουν. Μάλλον είναι στο DNA τους, τι να πω. Γενικά αντιπαθώ το “ταχτοποιημένο’’ και “σεταρισμένο’’ στυλ. Όμως είπα και πριν, αυτό το συναντάς και σε άλλες πόλεις. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη δεν θα δεις σχεδόν ποτέ Σάββατο μεσημέρι γυναίκα με φόρμες που το βλέπεις στην Αθήνα (χωρίς να σημαίνει ότι η γυναίκα είναι απεριποίητη. Το αντίθετο. Είναι προσεγμένη με αυτό το στυλ με τις φόρμες). Αυτό το “χύμα” μου λείπει από την πόλη. Θα ήθελα να είναι λίγο πιο “χαλλλαρή”, που είναι σε άλλα που δεν πρέπει.

-Πως σκέφτεσαι να το εξελίξεις αυτό το πρότζεκτ; Ή δεν έχεις κάτι κατά νου;

Έχω διάφορα κατά νου που τα “αποθηκεύω” για να δω αν θα τα χρησιμοποιήσω. Ήδη έχω κάνει δύο unprofessional εκθέσεις στην γκαλερί ΡΩ και όπως το βλέπω σίγουρα θα σκαρφιστώ και κάτι καινούργιο. Ήδη υπάρχει ένα concept το οποίο το δουλεύω στην παρούσα.

-Κινείσαι αυθόρμητα όταν τραβάς; Ό,τι δεις και σου γυαλίσει;

Αυτό ακριβώς. Μία στιγμή, έναν ουρανό, μία κίνηση… Αρκεί να είναι ωραία εικόνα.

-Ποιο κομμάτι της Θεσσαλονίκης δεν έχεις ακόμα φωτογραφήσει;

Τη δυτική πλευρά της.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου εικόνα και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση. Γιατί έχω πολλές αγαπημένες. Αν θα διάλεγα μία όμως αυτή θα ήταν ο ποδηλάτης τραβηγμένη από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας ενός φίλου στην παλιά παραλία. Μαγική –τυχαία- στιγμή πραγματικά.

Read Next

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.