ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αν είναι να θυμάσαι μόνο ένα πράγμα αυτό ας είναι ότι σε αγάπησα πάρα πολύ εδώ και 48 χρόνια»

Η υπέροχη ιστορία ενός άντρα που έγραψε 300 ερωτικά γράμματα στη σύζυγό του μέσα στην καραντίνα, αφού δεν μπορούσαν να συναντηθούν.

«Αν είναι να θυμάσαι μόνο ένα πράγμα αυτό ας είναι ότι σε αγάπησα πάρα πολύ εδώ και 48 χρόνια»

Στην αρχή της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, ο Βrian Barnes αναγκάστηκε να σταματήσει να επισκέπτεται την σύζυγό του, Joanne, στο κέντρο αποκατάστασης που νοσηλευόταν κάτι που έκοψε απότομα κάθε επικοινωνία μεταξύ τους.

Καθώς ο καιρός περνούσε και οι μέρες γίνονταν εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες, ο Brian ανατητούσε έναν τρόπο να έρθει επαφή με την πολυαγαπημένη του Joanne και έτσι αποφάσισε να αρχίσει να τις γράφει γράμματα. Επιστολές γεμάτες αγάπη, αναμνήσεις και τρυφερά λόγια για όσα ένιωσε για εκείνη μέσα στις δεκαετίες που παρέμειναν παντρεμένοι.

Συνολικά 300 γράμματα, τα οποία η Joanne Barnes αγάπησε με την ίδια ένταση που αγάπησε και τον ίδιο τον άντρα της ζωής της. Μάλιστα, το προσωπικό του ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν αποκάλυψε πως η γυναίκα ζητούσε συχνά ένα γράμμα πριν πέσει για ύπνο και το κρατούσε σφιχτά στο στήθος της μέχρι το επόμενο πρωί.

Δυστυχώς, η Joanne «έφυγε» από τη ζωή τον Ιανουάριο και ενώ ο Βrian προσπαθεί ακόμα σκληρά να διαχειριστεί την απώλεια της, αποκάλυψε στο δίκτυο CBC ότι οι επιστολές που της έγραψε μέσα στην καραντίνα του έχουν προσφέρει παρηγοριά. Ακόμα και σήμερα σκέφτεται να της γράψει ένα τελευταίο γράμμα αποχαιρετισμού, αλλά δεν έχει βρει ακόμα τη δύναμη.

Το ζευγάρι χωρίστηκε για πρώτη φορά το 2019, όταν η Joanne διαγνώστηκε με Πάρκινσον και έπρεπε να λάβει ειδική θεραπεία σε κάποιο πιστοποιημένο κέντρο αποκατάστασης. Όταν ξεκίνησε το πρώτο lockdown στις ΗΠΑ o Βrian αγόρασε ένα μπουκέτο λουλούδια και μία κάρτα και πήγε μέχρι το ίδρυμα για να της τα αφήσει, προκειμένου να ξέρει πως η σκέψη του είναι συνεχώς μαζί της. Όταν όμως έφτασε στην είσοδο αντίκρυσε δεκάδες κάρτες από τους συγγενείς των ασθενών και σκέφτηκε: «Μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο από αυτό. Μπορώ να γράψω κάτι πολύ πιο σημαντικό».

Και έτσι η διαδρομή με τα γράμματα ξεκίνησε. Στην πρώτη του επιστολή, την οποία το νοσηλευτικό προσωπικό διάβασε στην Joanne, ο Βrian έγραφε:

«Πολυαγαπημένη του Joanne, θα προσπαθήσω να κάνω αυτό το γράμμα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ελπίζω το προσωπικό της κλινικής να σου έδωσε τα λουλούδια που σου έστειλα και να σου άρεσαν. Είναι νομίζω περιττό να πω ότι μου λείπεις και ότι σε αγαπώ όσο ποτέ άλλοτε. Αν πρέπει να θυμάσαι ένα μόνο πράγμα τότε αυτό ας είναι ότι σε αγαπήσα πάρα πάρα πολύ εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια.

Αυτή η πανδημία που έχει ξεσπάσει είναι φρικτή. Είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που έχει συμβεί σε ολόκληρη τη ζωή μου και δεν έχω καμία απολύτως ιδέα για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Σε παρακαλώ προσπάθησε να παραμείνεις αισιόδοξη και δυνατή. Θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο.

Ο σύζυγός σου, Brian».

Mιλώντας στο CBC ο Barnes αποκάλυψε ότι δεν ήξερε πάντα τι ήταν αυτό που ήθελε να γράψει. Κάποιες μέρες αναφερόταν απλά σε κάποια ανάμνηση από την κοινή τους ζωή, όπως η γέννηση του γιου τους το 1986, άλλες φορές απλά τις μετέφερε νέα από τα εγγόνια τους.

Ο Brian δεν σταμάτησε να γράφει στη γυναίκα του ακόμα και όταν τα μέτρα του lockdown έγιναν πιο χαλαρά και μπορούσε πια να την επισκεφθεί.

Μία μέρα, μετά τον θάνατο της συζύγου του, ένας νοσοκόμος του είπε: «Ξέρεις Brian, κλαίω γιατί χάρη σε αυτά τα γράμματα γνώρισα κι εγώ τη Joanne. Όχι σαν ασθενή, αλλά σαν άνθρωπο».

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.