ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Αν δεν λυγίζεις μπροστά στην αδιαφορία. Αν μπορείς το κλάμα να το κάνεις δύναμη"

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη αρθρογραφούσε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. Η εθνική μας σταρ σαν σήμερα γεννήθηκε.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη επιδίωκε με κάθε τρόπο να βρίσκεται κοντά στους θαυμαστές της. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η Ελληνίδα σταρ αγαπήθηκε ανεπανάληπτα από το κοινό. Με αφορμή την πρόταση στελεχών της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, η λατρεμένη ηθοποιός αποφασίζει να δοκιμάσει το ταλέντο της στην αρθρογραφία, ξεκινώντας να γράφει σε δίκη της στήλη για περίπου έναν ολόκληρο χρόνο.

Το δημοσιογραφικό ντεμπούτο της Αλίκης Βουγιουκλάκη έγινε στις 19/12/1964 με την ηθοποιό να εξηγεί στο πρώτο της κείμενο με τίτλο "ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ", ότι δεν επιθυμεί τόσο να γίνει δημοσιογράφος, όσο να έρθει σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό μέσα από συμβουλές και απόψεις που θα ανταλλάσουν σε αυτό το νέο ταξίδι. Η στήλη ονομαζόταν "Η Αλίκη γράφει" και έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για αυτό και πολλά από τα πρώτα κείμενα της περιέγραφαν με τρυφερό τρόπο αρκετές ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού. Η τρομερή δημοτικότητα της ηθοποιού έκαναν τα τεύχη ανάρπαστα.

Η στήλη ονομαζόταν "Η Αλίκη γράφει" και έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για αυτό και πολλά από τα πρώτα κείμενα της περιέγραφαν με τρυφερό τρόπο αρκετές ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού. Η τρομερή δημοτικότητα της ηθοποιού έκαναν τα τεύχη ανάρπαστα.

Με τον καιρό, η θεματολογία της στήλης απέκτησε ποικιλία, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να σχολιάζει μετέπειτα ζητήματα που αφορούσαν όλο το φάσμα της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής της ζωής, απαντώντας συχνά απορίες των θαυμαστών της σχετικά με την μεγαλειώδη καριέρα και δόξα που είχε κερδίσει στο πέρασμα της. Μάλιστα, μια φανατική αναγνώστρια με το ψευδώνυμο "Ονειροπόλα Τζοβάννα" ζήτησε από την εθνική σταρ συμβουλές για το πώς θα καταφέρει να γίνει και η ίδια επιτυχημένη ηθοποιός. Η ειλικρινής απάντηση της Αλίκης αποκάλυπτε περίτρανα το πάθος της με την υποκριτική: "Μπορεί να μην σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις αλλά προτιμώ να χάσω μια θαυμάστρια παρά να κερδίσεις εσύ τα ευχάριστα λόγια που ξέρω ότι περιμένεις από μένα. Αν αντέχεις την αποτυχία. Αν μπορείς να δέχεσαι γενναία την ψυχρότητα του κοινού που δεν σε χειροκροτεί. Αν δεν λυγίζεις μπροστά στην αδιαφορία. Αν έχεις νιώσει τι ζητάς από αυτό που θες να είσαι. Αν μπορείς το κλάμα να το κάνεις δύναμη. Αν μπορείς να παίζεις μπροστά σε ένα θεατή με το ίδιο πάθος αν η πλατεία του θεάτρου είναι κατάμεστη. Αν ξέρεις να πείσεις ότι αξίζεις για το καλύτερο. Όλα όσα σου είπα είναι βγαλμένα από την ψυχή μου γιατί σ αγαπώ και αγαπώ και το θέατρο, Αλίκη".

Η καριέρα της στο χώρο της δημοσιογραφίας ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα το 1965 σημειώνοντας μοναδική επιτυχία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.