ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτή η σκύλα είναι επιτέλους νεκρή»

Το πιο διάσημο, ίσως, θύμα του Συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, τα βασανιστήρια που πέρασε κοντά στη μητέρα της και η δολοφονία.

«Αυτή η σκύλα είναι επιτέλους νεκρή»

Το 2015 η Gypsy Rose Blanchard καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της μητέρας της Dee Dee. Η ίδια δεν ήταν παρούσα τη στιγμή του φονικού, αλλά παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον φίλο της, Nicholas Godejohn να τη σκοτώσει για λογαριασμό της. Η ίδια απογοητεύτηκε με την ποινή της μιας και θεώρησε, ότι ναι μεν η πράξη της ήταν αξιόποινη, ήταν υπερβολική δε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα όσα πέρασε στο πλευρό της μητέρας της.

Η Dee Dee ήταν μία ψυχικά ασθενής γυναίκα, η οποία έπασχε από το πολύ επικίνδυνο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. Το παιδί της, η μικρούλα Gypsy ήταν ένα πολύ ασθενικό πλάσμα. Έπασχε από καρκίνο, μυϊκή ατροφία και ένα σωρό άλλες ασθένειες. Καθημερινά λάμβανε πλήθος φαρμάκων προκειμένου να τη διατηρούν στη ζωή, ενώ οι επισκέψεις σε γιατρούς βρίσκονταν στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Το δέσιμο μητέρας και κόρης εξαιρετικό, ενώ όλοι θαύμαζαν τη Dee Dee η οποία παρότι ολομόναχη, πάλευε καθημερινά για το πολύ άρρωστο παιδί της. Έτσι όταν εκείνη βρέθηκε νεκρή σε μία λίμνη αίματος, όλοι ανησύχησαν για την ανήμπορη έφηβη κόρη της, η οποία δεν θα κατάφερνε να παραμείνει ζωντανή χωρίς τη μητέρα της. Το κορίτσι ήταν άφαντο. Έπειτα από ώρες αναζήτησης, η αστυνομία την εντόπισε. Δεν έδειχνε ασθενική, δεν ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έδειχνε υγιής και δυνατή. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης η οποία έμελλε να προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Έτσι όταν εκείνη βρέθηκε νεκρή σε μία λίμνη αίματος, όλοι ανησύχησαν για την ανήμπορη έφηβη κόρη της, η οποία δεν θα κατάφερνε να παραμείνει ζωντανή χωρίς τη μητέρα της. Το κορίτσι ήταν άφαντο. Έπειτα από ώρες αναζήτησης, η αστυνομία την εντόπισε. Δεν έδειχνε ασθενική, δεν ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έδειχνε υγιής και δυνατή. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης η οποία έμελλε να προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Όλα ξεκίνησαν το 1991 όταν η Dee Dee πήγε την κόρη της η οποία τότε ήταν μόλις λίγων μηνών στον γιατρό. Όπως ισχυρίστηκε το παιδί υπέφερε από υπνική άπνοια και φοβόταν πολύ για τη ζωή του. Τα συμπτώματα που περιέγραψε ήταν φυσικά ψεύτικα, και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Gypsy στην απόλυτη παράνοια. Ήδη μέχρι την ηλικία των 8 ετών το κορίτσι υπέφερε από λευχαιμία, μυική ατροφία και ένα σωρό άλλες ασθένειες. Μάλιστα ένα αθώο ατύχημα που είχε, χτύπησε λίγο το πόδι της, οδήγησε την Dee Dee να την καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι μιας και ο τραυματισμός της ήταν πολύ πιο σοβαρός από αυτό που έδειχνε. Επιπλέον, έτρωγε μέσω σωλήνα τροφοδοσίας χωρίς ωστόσο να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιούσε ειδική συσκευή για να τη "βοηθά" στην αναπνοή. Παράλληλα, υπεβλήθη σε αμέτρητες εγχειρίσεις, ενώ όταν τα δόντια της σάπισαν - εξαιτίας της δυνατής φαρμακευτικής αγωγής - η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

Ακόμα και όταν οι εξετάσεις της κοπέλας έβγαιναν καλές, η Dee Dee ζητούσε γωμάτευση και από άλλους γιατρούς, μέχρι να βρει κάποιον ο οποίος θα πίστευε τα ψέματά της. Παρά τα βάσανά της, ήταν μία άκρως γοητευτική και πρόσχαρη παρουσία, ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές της, οι οποίοι την λάτρευαν και τη θαύμαζαν για το θάρρος και την αυταπάρνηση με την οποία φρόντιζε το άρρωστο παιδί της. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν ο περίγυρος άρχιζε να έχει υποψίες, η Dee Dee και η άρρωστη κόρη της, μετακόμιζαν.

Όταν η Gypsy ήταν 14 ετών, ένας από τους νευρολόγους που την κούραραν, άρχισε να υποψιάζεται ότι το κορίτσι ήταν θύμα του συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, χωρίς ωστόσο να προσφύγει στις Αρχές. Πολύ αργότερα όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μίλησε σε κάποιον, είπε ότι δεν είχε αρκετές αποδείξεις. Παράλληλα, η κοπέλα μεγάλωνε και υποψιαζόταν όλο και περισσότερο ότι η υγεία της είναι μια χαρά και ότι η μητέρα της παίζει ρόλο σε όλα αυτά. Βοήθησε φυσικά και το ίντερνετ. Μάλιστα το 2011 η νεαρή προσπάθησε να το σκάσει με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, στον οποίο περιέγραψε την κατάστασή της. Η Dee Dee ωστόσο κινητοποίησε όλη τη γειτονιά και πολύ σύντομα εντόπισαν την κοπέλα. Η μητέρα της κατηγόρησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ως παιδεραστή, μιας και όπως είπε ήταν ανήλικη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Gypsy τότε ήταν 19 ετών!

Μάλιστα το 2011 η νεαρή προσπάθησε να το σκάσει με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, στον οποίο περιέγραψε την κατάστασή της. Η Dee Dee ωστόσο κινητοποίησε όλη τη γειτονιά και πολύ σύντομα εντόπισαν την κοπέλα. Η μητέρα της κατηγόρησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ως παιδεραστή, μιας και όπως είπε ήταν ανήλικη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Gypsy τότε ήταν 19 ετών!

Η αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια δεν την απογοήτευσε, μιας και συνέχισε να ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από το μαρτύριο που περνούσε. Ο Nicholas Godejohn ήταν η μοναδική της σωτηρία. Του ζήτησε να σκοτώσει τη μητέρα της και έτσι κι έγινε. Όσο ο νεαρός χτύπουσε μέχρι θανάτου την Dee Dee, η κόρη της ήταν στην τουαλέτα με καλυμμένα τα αυτιά της. Στη συνέχεια οι δύο νέοι το έσκασαν ενώ η αστυνομία δεν άργησε να τους εντοπίσει. Η Gypsy αμέσως μετά την απίθεση στη μητέρα της, έγραψε στο facebook, στο οποίο εννοείται είχαν κοινό λογαριασμό: "Αυτή η σκύλα πέθανε". Είπε ότι το έκανε για να μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τη σωρό της.

Η Gypsy καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για φόνο δευτέρου βαθμού ενώ ο συνεργός της σε ισόβια. Παραδέχεται ότι περνάει υπέροχα στη φυλακή (!) ενώ τονίζει ότι δεν χαίρεται που πέθανε η μητέρα της, αλλά που βγήκε από αυτή την κατάσταση. Αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2024.

Την ιστορία της Gyspy μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ντοκιμαντέρ "Mommy Dead and Dearest".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Μαρ 2023

"Δεν μπορώ πλέον να το αντέξω". Το σημείωμα αυτοκτονίας της Βιρτζίνια Γουλφ στον σύζυγό της Λέοναρντ

Στις 28 Μαρτίου του 1941, υπό την επήρεια άλλης μιας νευρικής, καταθλιπτικής κρίσης, ρίχτηκε στον ποταμό Ουζ (Ouse), έχοντας βάλει στις τσέπες της πέτρες, και πνίγηκε.

27 Μαρ 2023

Κορίνα Σουμάχερ: Ποια είναι η "φυλακισμένη σύζυγος" του κορυφαίου πρωταθλητή της Formula 1;

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια στέκεται "βράχος" στο πλευρό του συζύγου της για περισσότερα από 30 χρόνια, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και τον ανείπωτο πόνο που κατέκλυσε την ζωή τους μετά το μοιραίο ατύχημα.

Περισσότερα από

Stories

26 Μαρ 2023

Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ: Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το μπλάνκο

Μια γραμματέας με το όνομα Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ, ανακάλυψε τυχαία το γνωστό σε όλους μας πλέον λευκό διορθωτικό υγρό. Και έβγαλε εκατομμύρια.

26 Μαρ 2023

Τενεσί Ουίλιαμς: "Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας"

Η ζωή, το έργο, ο Γυάλινος Κόσμος, το Λεωφορείο ο Πόθος, η Λυσσασμένη Γάτα και τα λόγια του σπουδαίου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα που γεννήθηκε σαν σήμερα.

25 Μαρ 2023

Παπαφλέσσας: Η οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ για την ταινία-έπος

"Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια"

25 Μαρ 2023

Αλέξανδρος Ιόλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Γουόρχολ

"Το να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μην επισκεφθείς την γκαλερί του Ιόλα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να μην επισκεφθείς τον Παρθενώνα".

24 Μαρ 2023

Το δικτυωτό φόρεμα της Ζωής Λάσκαρη που σκανδάλισε τις Κάννες

Η γοητευτική ηθοποιός εκπροσώπησε την Φίνος Φιλμ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Γαλλικής Ριβιέρας το 1967, κλέβοντας διεθνώς τις εντυπώσεις.

24 Μαρ 2023

Στιβ ΜακΚουίν: "Δεν μ’ αρέσει να συζητάω για βλακείες, γιατί δεν με βοηθάει πουθενά"

Ο Στιβ ΜακΚουίν ήταν ο βασιλιάς του κουλ. Τελεία. Και παύλα.

23 Μαρ 2023

Ο μεγάλος έρωτας της Ελίζαμπεθ Τέιλορ για τον γκέι συμπρωταγωνιστή της Μοντγκόμερι Κλιφτ

Η Ελίζαμπεθ που έφυγε σαν σήμερα, μπορούσε να έχει όποιον ήθελε, αλλά εκείνη ήθελε αυτόν που δεν μπορούσε να έχει.

23 Μαρ 2023

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νόρα Βαλσάμη, Ζωή Λάσκαρη: Τρεις Κυρίες στα μπουζούκια

Το ρετρό κλικ των τριών σταρ σε βραδινή έξοδο δίπλα στον Κώστα Αρζόγλου.

23 Μαρ 2023

Μαρί Σαντάλ – Ολυμπία Γλύξμπουργκ: Ρετρό κλικ αποδεικνύει την εντυπωσιακή ομοιότητα μητέρας και κόρης

Η Μαρία Ολυμπία γύρισε τον χρόνο στο παρελθόν, δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της μητέρας της.