ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτή η σκύλα είναι επιτέλους νεκρή»

Το πιο διάσημο, ίσως, θύμα του Συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, τα βασανιστήρια που πέρασε κοντά στη μητέρα της και η δολοφονία.

«Αυτή η σκύλα είναι επιτέλους νεκρή»

Το 2015 η Gypsy Rose Blanchard καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της μητέρας της Dee Dee. Η ίδια δεν ήταν παρούσα τη στιγμή του φονικού, αλλά παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον φίλο της, Nicholas Godejohn να τη σκοτώσει για λογαριασμό της. Η ίδια απογοητεύτηκε με την ποινή της μιας και θεώρησε, ότι ναι μεν η πράξη της ήταν αξιόποινη, ήταν υπερβολική δε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα όσα πέρασε στο πλευρό της μητέρας της.

Η Dee Dee ήταν μία ψυχικά ασθενής γυναίκα, η οποία έπασχε από το πολύ επικίνδυνο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. Το παιδί της, η μικρούλα Gypsy ήταν ένα πολύ ασθενικό πλάσμα. Έπασχε από καρκίνο, μυϊκή ατροφία και ένα σωρό άλλες ασθένειες. Καθημερινά λάμβανε πλήθος φαρμάκων προκειμένου να τη διατηρούν στη ζωή, ενώ οι επισκέψεις σε γιατρούς βρίσκονταν στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Το δέσιμο μητέρας και κόρης εξαιρετικό, ενώ όλοι θαύμαζαν τη Dee Dee η οποία παρότι ολομόναχη, πάλευε καθημερινά για το πολύ άρρωστο παιδί της. Έτσι όταν εκείνη βρέθηκε νεκρή σε μία λίμνη αίματος, όλοι ανησύχησαν για την ανήμπορη έφηβη κόρη της, η οποία δεν θα κατάφερνε να παραμείνει ζωντανή χωρίς τη μητέρα της. Το κορίτσι ήταν άφαντο. Έπειτα από ώρες αναζήτησης, η αστυνομία την εντόπισε. Δεν έδειχνε ασθενική, δεν ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έδειχνε υγιής και δυνατή. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης η οποία έμελλε να προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Έτσι όταν εκείνη βρέθηκε νεκρή σε μία λίμνη αίματος, όλοι ανησύχησαν για την ανήμπορη έφηβη κόρη της, η οποία δεν θα κατάφερνε να παραμείνει ζωντανή χωρίς τη μητέρα της. Το κορίτσι ήταν άφαντο. Έπειτα από ώρες αναζήτησης, η αστυνομία την εντόπισε. Δεν έδειχνε ασθενική, δεν ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έδειχνε υγιής και δυνατή. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης η οποία έμελλε να προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Όλα ξεκίνησαν το 1991 όταν η Dee Dee πήγε την κόρη της η οποία τότε ήταν μόλις λίγων μηνών στον γιατρό. Όπως ισχυρίστηκε το παιδί υπέφερε από υπνική άπνοια και φοβόταν πολύ για τη ζωή του. Τα συμπτώματα που περιέγραψε ήταν φυσικά ψεύτικα, και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Gypsy στην απόλυτη παράνοια. Ήδη μέχρι την ηλικία των 8 ετών το κορίτσι υπέφερε από λευχαιμία, μυική ατροφία και ένα σωρό άλλες ασθένειες. Μάλιστα ένα αθώο ατύχημα που είχε, χτύπησε λίγο το πόδι της, οδήγησε την Dee Dee να την καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι μιας και ο τραυματισμός της ήταν πολύ πιο σοβαρός από αυτό που έδειχνε. Επιπλέον, έτρωγε μέσω σωλήνα τροφοδοσίας χωρίς ωστόσο να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιούσε ειδική συσκευή για να τη "βοηθά" στην αναπνοή. Παράλληλα, υπεβλήθη σε αμέτρητες εγχειρίσεις, ενώ όταν τα δόντια της σάπισαν - εξαιτίας της δυνατής φαρμακευτικής αγωγής - η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

Ακόμα και όταν οι εξετάσεις της κοπέλας έβγαιναν καλές, η Dee Dee ζητούσε γωμάτευση και από άλλους γιατρούς, μέχρι να βρει κάποιον ο οποίος θα πίστευε τα ψέματά της. Παρά τα βάσανά της, ήταν μία άκρως γοητευτική και πρόσχαρη παρουσία, ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές της, οι οποίοι την λάτρευαν και τη θαύμαζαν για το θάρρος και την αυταπάρνηση με την οποία φρόντιζε το άρρωστο παιδί της. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν ο περίγυρος άρχιζε να έχει υποψίες, η Dee Dee και η άρρωστη κόρη της, μετακόμιζαν.

Όταν η Gypsy ήταν 14 ετών, ένας από τους νευρολόγους που την κούραραν, άρχισε να υποψιάζεται ότι το κορίτσι ήταν θύμα του συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, χωρίς ωστόσο να προσφύγει στις Αρχές. Πολύ αργότερα όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μίλησε σε κάποιον, είπε ότι δεν είχε αρκετές αποδείξεις. Παράλληλα, η κοπέλα μεγάλωνε και υποψιαζόταν όλο και περισσότερο ότι η υγεία της είναι μια χαρά και ότι η μητέρα της παίζει ρόλο σε όλα αυτά. Βοήθησε φυσικά και το ίντερνετ. Μάλιστα το 2011 η νεαρή προσπάθησε να το σκάσει με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, στον οποίο περιέγραψε την κατάστασή της. Η Dee Dee ωστόσο κινητοποίησε όλη τη γειτονιά και πολύ σύντομα εντόπισαν την κοπέλα. Η μητέρα της κατηγόρησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ως παιδεραστή, μιας και όπως είπε ήταν ανήλικη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Gypsy τότε ήταν 19 ετών!

Μάλιστα το 2011 η νεαρή προσπάθησε να το σκάσει με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, στον οποίο περιέγραψε την κατάστασή της. Η Dee Dee ωστόσο κινητοποίησε όλη τη γειτονιά και πολύ σύντομα εντόπισαν την κοπέλα. Η μητέρα της κατηγόρησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ως παιδεραστή, μιας και όπως είπε ήταν ανήλικη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Gypsy τότε ήταν 19 ετών!

Η αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια δεν την απογοήτευσε, μιας και συνέχισε να ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από το μαρτύριο που περνούσε. Ο Nicholas Godejohn ήταν η μοναδική της σωτηρία. Του ζήτησε να σκοτώσει τη μητέρα της και έτσι κι έγινε. Όσο ο νεαρός χτύπουσε μέχρι θανάτου την Dee Dee, η κόρη της ήταν στην τουαλέτα με καλυμμένα τα αυτιά της. Στη συνέχεια οι δύο νέοι το έσκασαν ενώ η αστυνομία δεν άργησε να τους εντοπίσει. Η Gypsy αμέσως μετά την απίθεση στη μητέρα της, έγραψε στο facebook, στο οποίο εννοείται είχαν κοινό λογαριασμό: "Αυτή η σκύλα πέθανε". Είπε ότι το έκανε για να μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τη σωρό της.

Η Gypsy καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για φόνο δευτέρου βαθμού ενώ ο συνεργός της σε ισόβια. Παραδέχεται ότι περνάει υπέροχα στη φυλακή (!) ενώ τονίζει ότι δεν χαίρεται που πέθανε η μητέρα της, αλλά που βγήκε από αυτή την κατάσταση. Αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2024.

Την ιστορία της Gyspy μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ντοκιμαντέρ "Mommy Dead and Dearest".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Δεκ 2022

Παύλος Σιδηρόπουλος: "Έδωσε απλόχερα την ίδια του τη ζωή, για τη ζωή"

Η Μελίνα Σιδηροπούλου μιλάει για τον αδερφό της που πέθανε σαν σήμερα.

06 Δεκ 2022

Νατάσα Κάμπους: Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της κληρονόμησε το σπίτι του

Η φρικτή ιστορία της Αυστραλιανής μαθήτριας που πέρασε τα 8 χρόνια της εφηβεία της κλειδωμένη σε κελί πέντε τετραγωνικών.

Περισσότερα από

Stories

05 Δεκ 2022

Όταν ο Νίκος Κούρκουλος κοίταζε όλο λατρεία τα μεγαλύτερα παιδιά του, Άλκη και Μελίτα

Μία τρυφερή, ρετρό φωτογραφία φέρνει στην επιφάνεια τη σχέση του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα με τα δύο παιδιά που απέκτησε από τον πρώτο γάμο του.

05 Δεκ 2022
04 Δεκ 2022

Η ιστορία πίσω από την διάσημη πινακίδα του "Χόλιγουντ"

Η διάσημη πινακίδα του "Χόλιγουντ" γίνεται 100 χρονών: Αυτή είναι η ιστορία της

04 Δεκ 2022

Σμαράγδα Καρύδη, Χριστόφορος Παπακαλιάτης Ένα τρυφερό εορταστικό βίντεο πολλά χρόνια πριν

Το γιορτινό βίντεο που είχε ανεβάσει η Σμαράγδα Καρύδη στο Instagram.

04 Δεκ 2022

Αλίκη Διπλαράκου: Η πρώτη Ελληνίδα που αναδείχτηκε "Μις Ευρώπη" και έλαβε τιμές εθνικής ηρωίδας

Η καλλονή του μεσοπολέμου που εκπροσώπησε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς.

04 Δεκ 2022

Μαντόνα: Η ιστορία πίσω από το θρυλικό φόρεμα που φορούσε στο Like a Prayer

Το παρασκήνιο του βίντεο κλιπ που προκάλεσε όσο τίποτα και απαγορεύτηκε από το Βατικανό.

03 Δεκ 2022

Στο εσωτερικού του εγκαταλελειμμένου ιδιωτικού jet του Έλβις Πρίσλεϊ η χλιδή παραμένει αθάνατη

Το εμβληματικό πορτοκαλί JetStar του βασιλιά της rock 'n' roll βρέθηκε σκονισμένο στην έρημο του Νέου Μεξικού.

03 Δεκ 2022

Μητέρα βρήκε το παιδί της 51 χρόνια μετά την απαγωγή του από την baby sitter

Εξαφανίστηκε πριν από 51 χρόνια και βρέθηκε χάρη σε ένα τεστ DNA.

03 Δεκ 2022

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: "Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα"

Μυστικά και αλήθειες για τη συναρπαστική ζωή της ηθοποιού με το βελούδινο, βιολετί βλέμμα.