ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιος σκότωσε τον πρόεδρο Κένεντι; Μήπως ο πατέρας του Γούντι Χάρελσον;

Ο πατέρας του ηθοποιού ήταν πληρωμένος δολοφόνος, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον πρόεδρο Κένεντι και πέθανε στη φυλακή. ...

Ο Γούντι Χάρελσον έμεινε γνωστός στην νεότερη ιστορία του κινηματογράφου ως ένας από τους πιο χαρισματικούς δολοφόνους, ενσαρκώνοντας με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο του Μίκι Νοξ στο αστυνομικό δράμα του Όλιβερ Στόουν "Natural Born Killers" το 1994. Παρά τους ισχυρισμούς πολλών ότι μετέπειτα μαζικά εγκλήματα όπως η σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας, έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το εν λόγω φιλμ, ο Αμερικανός πρωταγωνιστής έλαμψε ως στυγνός "δολοφόνος" στην μεγάλη οθόνη.

Ποιος σκότωσε τον πρόεδρο Κένεντι; Μήπως ο πατέρας του Γούντι Χάρελσον;

Το έμφυτο ταλέντο του ηθοποιού να υποδύεται με μεγάλη επιτυχία τον μανιακό δολοφόνο, δημιούργησε υποψίες και σχολιασμούς γύρω από το όνομα του. Πολλοί μάλιστα συνέδεσαν την "ιδιότητα" του αυτή με το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν ένας εκ των διασημότερων πληρωμένων εκτελεστών της Αμερικής, του Τσαρλς Χάρελσον. Ο τελευταίος είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο των δικαστικών αρχών, όσο και του Τύπου καθώς ενεπλάκη στην δολοφονία του ενεργεία ομοσπονδιακού δικαστή των ΗΠΑ, John H. Wood Jr. Μέχρι το 1979, την χρονιά που συνελήφθη και καταδικάστηκε για την δολοφονία του Αμερικάνου δικαστή, ο Τσαρλς Χάρελσον μπαινόβγαινε στη φυλακή για διάφορα άλλα εγκλήματα που είχε διαπράξει, όμως λόγω ελλιπών στοιχείων ή της "καλής διαγωγής" του αποφυλακιζόταν πριν εκτίσει ολοκληρωτικά τις αντίστοιχες ποινές.

Γούντι Χάρελσον

Ήταν μια άγρια συνειδητοποίηση

Ο χολιγουντιανός σταρ συνειδητοποίησε για πρώτη φορά την απουσία του πατέρα του από την ζωή της οικογένειας λίγο πριν την εφηβεία, όταν βρισκόταν σε ηλικία 12 ετών. Μάλιστα σε συνέντευξή του στον Guardian ο ηθοποιός χαρακτήρισε "άγρια" την συνειδητοποίηση αυτή, περιγράφοντας την στιγμή που ενώ παρακολουθούσε τηλεόραση στις ειδήσεις ανέφεραν το όνομα του πατέρα του, συνδέοντας το με μια ακόμα δολοφονία. "Μιλούσαν για τον Τσαρλς Χάρελσον και τη δίκη του για φόνο και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και καθόμουν εκεί και σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλος Τσαρλς Χάρελσον. Θέλω να πω, αυτός είναι ο πατέρας μου! Ήταν μια άγρια συνειδητοποίηση".

Η δολοφονία, ωστόσο, του ομοσπονδιακού δικαστή, για την οποία όπως έγινε γνωστό πληρώθηκε με περισσότερα από 250 χιλιάδες δολάρια από έναν βαρόνο ναρκωτικών, ήταν ίσως η τέλεια αφορμή να "φορτώσει" το ενεργητικό του με έναν ακόμα φόνο. Αυτή την φορά, γίνεται λόγος για την σοκαριστική δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, η οποία στιγμάτισε με μαύρες αποχρώσεις την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αποκάλυψη προέκυψε όταν ο Χάρελσον, έχοντας λάβει μια γερή δόση ναρκωτικών, βρισκόταν για περισσότερες από έξι ώρες σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές αρχές, υποστηρίζοντας πως δεν διέπραξε τον φόνο του Μεξικανού δικαστή, αλλά την δολοφονία του Κένεντι το 1963.

Γούντι Χάρελσον

Βέβαια, οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύσθηκαν από τον ίδιο λίγα χρόνια αργότερα, όταν σε συνέντευξη του είπε πως "το μυαλό του την περίοδο εκείνη δεν ήταν στα καλύτερα του". "Την ίδια στιγμή που είπα ότι είχα σκοτώσει τον δικαστή, είπα ότι είχα σκοτώσει τον Κένεντι, πράγμα που ίσως σας δώσει μια ιδέα για την κατάσταση του μυαλού μου εκείνη την εποχή", εξηγώντας ότι αυτό ήταν "μια προσπάθεια να επιμηκύνω τη ζωή μου".

Η "ομολογία" αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο γέννησε πολλές απορίες, παρά το γεγονός ότι ο πραγματικός δολοφόνος του Προέδρου των ΗΠΑ είχε συλληφθεί αμέσως μετά την δολοφονία του, "καθησυχάζοντας" τους Αμερικάνους πολίτες. Ο Τζιμ Μαρς, εξέχοντας θεωρητικός συνωμοσίας της υπόθεσης JFK, επισήμανε πως ο Χάρελσον έμοιαζε με έναν από τους "τρεις αλήτες" – τους άνδρες που εντοπίστηκαν κοντά στο κτήριο από το οποίο ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ πυροβόλησε τον JFK. Ταυτόχρονα, η ιατροδικαστής Λόις Γκίμπσον υποστήριξε ότι δοκίμασε να ταιριάξει εικόνες του ψηλότερου από τους τρεις άνδρες με εικόνες του Χάρελσον, γεγονός που υποδήλωσε ότι είχε ανάμειξη στη δολοφονία.

Γούντι Χάρελσον

Παρά τις διάφορες συμπτώσεις για την εμπλοκή του πατέρα του σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της ιστορίας, που κατέληξε σε δολοφονία, ο Γούντι Χάρελσον προσπάθησε να βοηθήσει τον Τσαρλς να βγει από την φυλακή, ξοδεύοντας μερικά εκατομμύρια σε εγγυήσεις. "Δεν ξέρω αν άξιζε μια νέα δίκη… Απλά ως γιος που προσπαθούσε να βοηθήσει τον πατέρα του ξόδεψα μερικά εκατομμύρια χτυπώντας το κεφάλι μου στον τοίχο" δήλωσε κάποια χρόνια αργότερα.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.