ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κιάνου Ριβς και Αλεξάνδρα Γκραντ: Ποιο είναι το κορίτσι που έκανε τον Κιάνου να χαμογελάσει ξανά;

Η Αλεξάνδρα Γκραντ είναι πολλά περισσότερα από μια γυναίκα κοντά στην ηλικία του που δεν βάφει τα μαλλιά της!

Και ξαφνικά μια ημέρα στα τέλη του 2019, ο 55χρονος (τότε) ηθοποιός που έχει υπάρξει επί σειρά ετών ερωτική φαντασίωση όλων των γυναικών, πυροδότησε (για άλλη μία φορά) παγκόσμιο μιντιακό παροξυσμό καθώς εμφανίστηκε σε φιλανθρωπικό gala στο μουσείο Καλών Τεχνών του Λος Άντζελες κρατώντας από το χέρι μια ψηλή γκριζομάλλα γυναίκα.

Ποια είναι η Αλεξάντρα Γκραντ;

Η Αλεξάντρα Γκραντ είναι εικαστική καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες που εξετάζει τη γλώσσα και τα γραπτά κείμενα μέσω ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, βίντεο και άλλων μέσων - και παρά την εκπληκτική καλλιτεχνική της καριέρα, οι περισσότεροι τη γνωρίζουν λόγω της σχέσης της με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς.

Η Αλεξάντρα Γκραντ και ο Κιάνου Ριβς είναι και οι δύο σύμβουλοι στη Futureverse Foundation

Πρόκειται για μια φιλανθρωπική επιχείρηση της Non Fungible Labs, εταιρείας τεχνολογίας NFT και blockchain με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, στόχος της οποίας είναι να αναπτύξει "ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών NFT' s- συλλεκτικών ψηφιακών αρχείων στον πραγματικό κόσμο και να ενδυναμώσει όσους ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα".

"Η χρηματοδότηση των τεχνών είναι μια πρόκληση για κάθε καλλιτέχνη και καλλιτεχνικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις", δήλωσε η Γκραντ.

Ως σύμβουλοι της πρωτοβουλίας The Futureverse Foundation οι Γκραντ και Ριβς ενθαρρύνουν καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στα επόμενα σύνορα του διαδικτύου δημιουργώντας έργα που θα μελετηθούν και θα πωληθούν στο metaverse, ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εικονικών, ψηφιακών κόσμων που στις πιο φιλόδοξες αντιλήψεις του μπορεί να μοιάζει με το Matrix, αναφέρεται σε δημοσίευμα του THR.

Η Αλεξάντρα Γκραντ αρνείται να βάψει τα μαλλιά της και έχει σθεναρά επιχειρήματα

Η καλλιτέχνης παραδέχεται πως εδώ και δεκαετίες δεν έχει βάψει τα μαλλιά της: " Άφησα τα μαλλιά μου φυσικά από περίπου τα είκοσί μου. Μέχρι τότε τα είχα βάψει με κάθε χρώμα έως ότου σταμάτησα να ανέχομαι την τοξικότητα των χρωμάτων". Όπως θυμάται η ίδια, "στα 30 μου άφησα τα μαλλιά μου να γίνουν "ξανθά"... Μου αρέσει και στηρίζω κάθε γυναίκα που επιλέγει πώς θέλει να δείχνει σε κάθε ηλικία. Όμως/και αν οι γυναίκες φθείρονται από τα πρότυπα ομορφιάς, τότε ας μιλήσουμε γι'αυτά. Αγάπη σε όλες τις γυναίκες" κατέληξε η ίδια, στέλνοντας μήνυμα αποδοχής για κάθε επιλογή κάθε γυναίκας.

Σημειωτέον, αντί της λέξης women, η Γκραντ χρησιμοποιεί τη λέξη Womxn, έναν εναλλακτικό όρο για γυναίκες μεταξύ των οποίων transgenter.

Η Αλεξάντρα Γκραντ είναι πολύγλωσση

Η εικαστικός μιλά αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά. Αν και σήμερα ζει στο Λος Άντζελες, το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας της το πέρασε σε διάφορα μέρη που τη μύησαν σε διάφορους πολιτισμούς. Πέρασε χρόνο σε ένα βρετανικό σχολείο στην Πόλη του Μεξικού, σε ένα οικοτροφείο στο Μιζούρι και στο Διεθνές Σχολείο του Παρισιού στην Ευρώπη. Ωστόσο όπως δήλωσε στο στο LA Weekly το 2019: "Στο Λος Άντζελες ένιωσα σαν στο σπίτι μου από τη στιγμή που έφτασα για πρώτη φορά το 1995. Η ποικιλομορφία ανθώπων, πολιτισμών, τροφών και φυτών, ακόμη με εντυπωσιάζουν".

Εργάστηκε ως καθηγήτρια κολεγίου

Εκτός από τη δουλειά της ως καλλιτέχνης, η Γκραντ εργάστηκε ως καθηγήτρια κολεγίου σε πολλά διαφορετικά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε και οι δύο της γονείς είναι καθηγητές.

Συνεργάσζονται καλλιτεχνικά με τον Κιάνου Ριβς

Δεδομένου ότι του έδενε μια μακρόχρονη φιλία, ένωσαν τις δυνάμεις τους και επαγγελματικά το 2011 για να εκδώσουν το Ode to Happiness ,ένα εικονογραφημένο βιβλίο για μεγάλους με εικονογραφήσεις της Αλεξ'αντρας καλλιτέχνη και κείμενα του Κίανου. Το 2016 συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά τα ταλέντα τους για μια ακόμη συνεργασία, με τίτλο Shadows. Το βιβλίο τέχνης περιλαμβάνει μια σειρά από 54 εικόνες, φωτογραφημένες από τον Γκραντ, βασισμένες στις κινήσεις του Ριβς.

Η Αλεξάντρα Γκραντ θαυμάζει τον Κίανου ως καλλιτέχνη

"Κανείς δεν μπορεί να κινηθεί με τον τρόπο που το κάνει εκείνος. Είναι πραγματικά ακραίος ερμηνευτής" δήλωσε η εικαστικός στους Los Angeles Times. " Ήξερα ότι κάθε φορά που κινούσα την κάμερα καθώς χορεύαμε μαζί, δημιουργούσαμε υπέροχες οπτικές ψευδαισθήσεις."

Το 2017, ο Grant και ο Reeves ίδρυσαν από κοινού την X Artists' Books, έναν εκδοτικό οίκο που εστιάζει σε " υψηλής ποιότητας βιβλία". "Τα βιβλία μας είναι έργα τέχνης, πύλες για φανταστικούς κόσμους, πολύτιμοι σύντροφοι, ο ιστός μιας κοινότητας."

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.