ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κιάνου Ριβς και Αλεξάνδρα Γκραντ: Ποιο είναι το κορίτσι που έκανε τον Κιάνου να χαμογελάσει ξανά;

Η Αλεξάνδρα Γκραντ είναι πολλά περισσότερα από μια γυναίκα κοντά στην ηλικία του που δεν βάφει τα μαλλιά της!

Και ξαφνικά μια ημέρα στα τέλη του 2019, ο 55χρονος (τότε) ηθοποιός που έχει υπάρξει επί σειρά ετών ερωτική φαντασίωση όλων των γυναικών, πυροδότησε (για άλλη μία φορά) παγκόσμιο μιντιακό παροξυσμό καθώς εμφανίστηκε σε φιλανθρωπικό gala στο μουσείο Καλών Τεχνών του Λος Άντζελες κρατώντας από το χέρι μια ψηλή γκριζομάλλα γυναίκα.

Ποια είναι η Αλεξάντρα Γκραντ;

Η Αλεξάντρα Γκραντ είναι εικαστική καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες που εξετάζει τη γλώσσα και τα γραπτά κείμενα μέσω ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, βίντεο και άλλων μέσων - και παρά την εκπληκτική καλλιτεχνική της καριέρα, οι περισσότεροι τη γνωρίζουν λόγω της σχέσης της με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς.

Η Αλεξάντρα Γκραντ και ο Κιάνου Ριβς είναι και οι δύο σύμβουλοι στη Futureverse Foundation

Πρόκειται για μια φιλανθρωπική επιχείρηση της Non Fungible Labs, εταιρείας τεχνολογίας NFT και blockchain με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, στόχος της οποίας είναι να αναπτύξει "ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών NFT' s- συλλεκτικών ψηφιακών αρχείων στον πραγματικό κόσμο και να ενδυναμώσει όσους ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα".

"Η χρηματοδότηση των τεχνών είναι μια πρόκληση για κάθε καλλιτέχνη και καλλιτεχνικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις", δήλωσε η Γκραντ.

Ως σύμβουλοι της πρωτοβουλίας The Futureverse Foundation οι Γκραντ και Ριβς ενθαρρύνουν καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στα επόμενα σύνορα του διαδικτύου δημιουργώντας έργα που θα μελετηθούν και θα πωληθούν στο metaverse, ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εικονικών, ψηφιακών κόσμων που στις πιο φιλόδοξες αντιλήψεις του μπορεί να μοιάζει με το Matrix, αναφέρεται σε δημοσίευμα του THR.

Η Αλεξάντρα Γκραντ αρνείται να βάψει τα μαλλιά της και έχει σθεναρά επιχειρήματα

Η καλλιτέχνης παραδέχεται πως εδώ και δεκαετίες δεν έχει βάψει τα μαλλιά της: " Άφησα τα μαλλιά μου φυσικά από περίπου τα είκοσί μου. Μέχρι τότε τα είχα βάψει με κάθε χρώμα έως ότου σταμάτησα να ανέχομαι την τοξικότητα των χρωμάτων". Όπως θυμάται η ίδια, "στα 30 μου άφησα τα μαλλιά μου να γίνουν "ξανθά"... Μου αρέσει και στηρίζω κάθε γυναίκα που επιλέγει πώς θέλει να δείχνει σε κάθε ηλικία. Όμως/και αν οι γυναίκες φθείρονται από τα πρότυπα ομορφιάς, τότε ας μιλήσουμε γι'αυτά. Αγάπη σε όλες τις γυναίκες" κατέληξε η ίδια, στέλνοντας μήνυμα αποδοχής για κάθε επιλογή κάθε γυναίκας.

Σημειωτέον, αντί της λέξης women, η Γκραντ χρησιμοποιεί τη λέξη Womxn, έναν εναλλακτικό όρο για γυναίκες μεταξύ των οποίων transgenter.

Η Αλεξάντρα Γκραντ είναι πολύγλωσση

Η εικαστικός μιλά αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά. Αν και σήμερα ζει στο Λος Άντζελες, το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας της το πέρασε σε διάφορα μέρη που τη μύησαν σε διάφορους πολιτισμούς. Πέρασε χρόνο σε ένα βρετανικό σχολείο στην Πόλη του Μεξικού, σε ένα οικοτροφείο στο Μιζούρι και στο Διεθνές Σχολείο του Παρισιού στην Ευρώπη. Ωστόσο όπως δήλωσε στο στο LA Weekly το 2019: "Στο Λος Άντζελες ένιωσα σαν στο σπίτι μου από τη στιγμή που έφτασα για πρώτη φορά το 1995. Η ποικιλομορφία ανθώπων, πολιτισμών, τροφών και φυτών, ακόμη με εντυπωσιάζουν".

Εργάστηκε ως καθηγήτρια κολεγίου

Εκτός από τη δουλειά της ως καλλιτέχνης, η Γκραντ εργάστηκε ως καθηγήτρια κολεγίου σε πολλά διαφορετικά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλωστε και οι δύο της γονείς είναι καθηγητές.

Συνεργάσζονται καλλιτεχνικά με τον Κιάνου Ριβς

Δεδομένου ότι του έδενε μια μακρόχρονη φιλία, ένωσαν τις δυνάμεις τους και επαγγελματικά το 2011 για να εκδώσουν το Ode to Happiness ,ένα εικονογραφημένο βιβλίο για μεγάλους με εικονογραφήσεις της Αλεξ'αντρας καλλιτέχνη και κείμενα του Κίανου. Το 2016 συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά τα ταλέντα τους για μια ακόμη συνεργασία, με τίτλο Shadows. Το βιβλίο τέχνης περιλαμβάνει μια σειρά από 54 εικόνες, φωτογραφημένες από τον Γκραντ, βασισμένες στις κινήσεις του Ριβς.

Η Αλεξάντρα Γκραντ θαυμάζει τον Κίανου ως καλλιτέχνη

"Κανείς δεν μπορεί να κινηθεί με τον τρόπο που το κάνει εκείνος. Είναι πραγματικά ακραίος ερμηνευτής" δήλωσε η εικαστικός στους Los Angeles Times. " Ήξερα ότι κάθε φορά που κινούσα την κάμερα καθώς χορεύαμε μαζί, δημιουργούσαμε υπέροχες οπτικές ψευδαισθήσεις."

Το 2017, ο Grant και ο Reeves ίδρυσαν από κοινού την X Artists' Books, έναν εκδοτικό οίκο που εστιάζει σε " υψηλής ποιότητας βιβλία". "Τα βιβλία μας είναι έργα τέχνης, πύλες για φανταστικούς κόσμους, πολύτιμοι σύντροφοι, ο ιστός μιας κοινότητας."

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.