ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Τόσα καλοκαίρια": Το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έγινε βίντεο κλιπ με φόντο τα ειδυλλιακά τοπία της Ύδρας

Το soundtrack της ταινίας "Γοργόνες και Μάγκες", που ερμήνευσε ο Δάκης, άφησε το δικό του μοναδικό στίγμα στην ελληνική μουσική βιομηχανία.

Τόσα καλοκαίρια

Και ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει το εμβληματικό soundtrack της ελληνικής ταινίας "Γοργόνες και Μάγκες", κάποια ήρεμη και γαλήνια νύχτα του καλοκαιριού ή στην θέα μιας ειδυλλιακής εικόνας με φόντο το γαλάζιο της θάλασσα. Το τραγούδι "Τόσα καλοκαίρια" που ερμήνευσε επιτυχώς ο Δάκης, εξυμνεί μερικά από τα πιο τρυφερά συναισθήματα, ενώ μας έκανε να πιστέψουμε στη διαχρονικότητα του καλοκαιρινού έρωτα. Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό τραγούδι του καλοκαιριού φέρει πολλές άγνωστες πτυχές, μια εκ των οποίων είναι ότι υπήρξε το πρώτο ελληνικό single που έγινε…κατά λάθος βίντεο κλιπ.

Το επιτυχημένο μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δαλιανίδη, γυρίζεται το 1967 στις πλακόστρωτες γειτονιές του λιλιπούτειου νησιού του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, με τον σκηνοθέτη να αναδεικνύει λιγότερο φημισμένες και γνωστές γωνίες του πανέμορφου παραθαλάσσιου τόπου. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας τραγουδούν και χορεύουν, κομμάτια που συνέθεσε ο θρυλικός Μίμης Πλέσσας και ερμηνεύουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Πουλόπουλος. Ο Δάκης, ο οποίος είχε ήδη πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής, ερμηνεύει το ερωτικό κομμάτι "Τόσα Καλοκαίρια", χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται το όνομα του γραμμένο στις αφίσες της εποχής, δίπλα στους υπόλοιπους συντελεστές. Η απουσία του, όμως, από τα γυρίσματα της ταινίας, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν του στέρησαν την δυνατότητα να συνδέσει το όνομα του με την εμπορική κινηματογραφική επιτυχία.

Μάλιστα, από την εν λόγω ταινία αναδείχθηκε το πρώτο ελληνικό βίντεο κλιπ, αφού η χορογραφία της αέρινης και άκρως καλοκαιρινής Μαίρης Χρονοπούλου συντροφιά με τον γοητευτικό Λάκη Κομνηνό, δημιούργησε τις τέλειες συνθήκες για το official βίντεο που θα συνόδευε μέχρι σήμερα το αγαπημένο τραγούδι. Ο Δάκης, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε από την ζωή στις 29 Μαΐου 2022 θα μείνει στην μνήμη πολλών συνυφασμένος με τις ανέμελες στιγμές στα πλακόστρωτα σοκάκια κάποιου ελληνικού νησιού, το μπλε της θάλασσας και τους καλοκαιρινούς έρωτες.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.