ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σίλβια Κριστέλ: Ο βιασμός, τα ναρκωτικά, οι ακρότητες. Η συγκλονιστική ζωή της διάσημης Εμμανουέλας

Στις ταινίες ήταν μια ερωτική ύπαρξη με ακαταμάχητο κορμί και έντονη σεξουαλικότητα. Στην πραγματικότητα όμως, ήταν μια πληγωμένη γυναίκα.

Στις ταινίες ήταν μια ερωτική ύπαρξη με ακαταμάχητο κορμί και έντονη σεξουαλικότητα. Στην πραγματικότητα όμως, ήταν μια πληγωμένη γυναίκα που τη βίασαν σε μικρή ηλικία και εξαιτίας της ψυχοσύνθεσής της, δεν κατάφερε να μείνει μακριά από τις καταχρήσεις και την αυτοκαταστροφή.

Η ηθοποιός Σίλβια Κριστέλ, η κινηματογραφική Εμμανουέλλα, έξι χρόνια πριν πεθάνει δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της, στην οποία αναφέρει άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της. Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1952στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και πέρασε τα παιδικά της χρόνια μεταξύ του σπιτιού και του πανδοχείου που είχαν οι γονείς της. Εκεί βίωσε μια σκληρή εμπειρία, όταν σε ηλικία μόλις εννέα ετών, ένας πελάτης του πανδοχείου την κακοποίησε σεξουαλικά. Παρότι αναφέρει το γεγονός στο βιβλίο της, δεν έχει δώσει ποτέ περισσότερες εξηγήσεις για το θέμα, κάτι απόλυτα κατανοητό. Σύμφωνα με την ίδια όμως, άλλο ήταν το γεγονός που σημάδεψε την παιδική της ηλικία και την πλήγωσε ανεπανόρθωτα. Η εγκατάλειψη από τον πατέρα της, που ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα και έφυγε από το σπίτι.

Η Σίλβια ήταν τότε 14 ετών και έμεινε με τη μητέρα και την αδελφή της. "Είναι το πιο θλιβερό πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου", είπε η ίδια σε μεγάλη ηλικία, σχολιάζοντας το διαζύγιο των γονιών της. Έκτοτε, η Σίλβια αναζητούσε την πατρική φιγούρα στους συντρόφους της. Όταν η Σίλβια έγινε η κινηματογραφική Εμμανουέλα Η Σίλβια ήταν μια όμορφη κοπέλα και το ήξερε. Σε ηλικία 17 ετών πήρε μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς και κέρδισε. Τότε την "ανακάλυψαν" κάποιοι δημιουργοί αισθησιακών ταινιών.

Το 1974 η Σίλβια έγινε ευρέως γνωστή ως Εμμανουέλα, αφού πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ερωτική ταινία, η οποία έγινε παγκόσμια εμπορική επιτυχία και η καριέρα της απογειώθηκε. Ακολούθησαν άλλες έξι συνέχειες της Εμμανουέλα, ενώ η όμορφη ηθοποιός πήρε μέρος και σε άλλες παραγωγές, όπως "η Μάτα Χάρι" και "ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι. Οι ρόλοι της δηλαδή ήταν πάντα της μοιραίας γυναίκας και οπωσδήποτε της ερωμένης.

Σίλβια Κριστέλ: Ο βιασμός, τα ναρκωτικά, οι ακρότητες. Η συγκλονιστική ζωή της διάσημης Εμμανουέλας
Οι ρόλοι της δηλαδή ήταν πάντα της μοιραίας γυναίκας και οπωσδήποτε της ερωμένης.

Οι ερωτικές σχέσεις της Σίλβια και η κατάρρευσή της

Οι ερωτικοί δεσμοί της ήταν πάντα με μεγαλύτερους άντρες. Ο πρώτος της σύντροφος ήταν ο κατά 27 χρόνια μεγαλύτερός της Βέλγος ηθοποιός, Χιούγκο Κλάους, με τον οποίο έκανε έναν γιο το 1975. Η σχέση τους έληξε όταν η Σίλβια γνώρισε και ερωτεύτηκε τον επόμενο σύντροφό της, Βρετανό ηθοποιό, Ίαν ΜακΣέιν, επίσης κατά πολύ μεγαλύτερό της. Ο ΜακΣέιν υποσχέθηκε στη Σίλβια μια λαμπρή καριέρα στην Αμερική και το ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Η επιτυχία δεν ήρθε ποτέ. Αντ’ αυτού, έζησε μια απαίσια σχέση, η οποία την οδήγησε στα ναρκωτικά. Μετά από δύο χρόνια κοινής ζωής με τον Βρετανό, η όμορφη ηθοποιός ξεκίνησε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Ήταν η αρχή της κατάρρευσής της, αλλά η ίδια δεν το καταλάβαινε. Θεωρούσε πως η κοκαΐνη ήταν μια ακριβή και μοδάτη υπερβιταμίνη, πολύ καλύτερη από το να πνίγεσαι στο αλκοόλ.

H Εμμανουέλα στη θρυλική μπαμπού πολυθρόνα της όταν μεσουρανούσε

Εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, πήρε πολλές λανθασμένες αποφάσεις που έβλαψαν την καριέρα της. Μετά τον χωρισμό της με τον ΜακΣέιν, παντρεύτηκε δύο φορές. Κανένας από τους δύο γάμους της δεν στέριωσε. Μια σχέση που τη σημάδεψε, ήταν αυτή με τον Βέλγο ραδιοφωνικό παραγωγό Φρεντ Ντε Βρε, καθώς ο Φρεντ έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντάς τη στη θλίψη. Εκτός από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, η Σίλβια ήταν εξαρτημένη και από τη νικοτίνη. Ήταν μανιώδης καπνίστρια από τα έντεκά της χρόνια. Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα. Ακολούθησε αγωγή με χημειοθεραπείες, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την αρρώστια. Ο καρκίνος προχώρησε στα πνευμόνια της και η Σίλβια άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Οκτωβρίου του 2012, ενώ κοιμόταν στο νοσοκομείο. Ήταν μόλις 60 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Φωτό: Από βίντεο στο YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87