ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To τέλειο δεκάρι: H τραγική ιστορία ζωής της υπεραθλήτριας Σιμόν Μπάιλς

Όταν ήταν 3 χρονών η μητέρα της την εγκατέλειψε σε ορφανοτροφείο, δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της και κατέφυγε με μανία στη γυμναστική.

To τέλειο δεκάρι: H τραγική ιστορία ζωής της υπεραθλήτριας Σιμόν Μπάιλς

«Το παρελθόν είναι κάτι που δεν θέλω να το σκέφτομαι συχνά γιατί έχουν συμβεί τόσα πολλά καλά από τότε,» θα πει η Σιμόν Μπάιλς σε πρόσφατη συνέντευξη της, αφού θεωρείται ήδη η κορυφαία, Αμερικανίδα αθλήτρια ενόργανης γυμναστίκης.

Η υπεραθλήτρια Μπάιλς, όμως, πολύ πριν αρχίσει να εκτελεί, με ακρίβεια που αφήνει με το στόμα ανοικτό ακόμα και τους πιο αυστηρούς κριτές στον κόσμο, την μία δύσκολη άσκηση μετά την άλλη, πέρασε μία σκληρή πραγματικότητα που θα είχε καταφέρει να τσακίσει πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν το δικό της πείσμα και σθένος.

Aυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί για την Μπάιλς είναι πως πρόκειται για την αδελφή του Tevin Biles Thomas, του 24χρονου πρώην αξιωματικού του αμερικανικού στρατού ο οποίος τον Αύγουστο που μας πέρασε βρέθηκε μπλεγμένος σε μία υπόθεση δολοφονίας 3 ανθρώπων στην πόλη Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο. Η αθλήτρια η οποία υπήρξε πολύ δεμένη με τον μεγαλύτερο αδελφό της, αφού τόσο οι δυο τους όσο και τα αδέλφια τους μεγάλωσαν σε ίδρυμα καθώς η μητέρα τους τούς εγκατέλειψε, βίωσε μία πραγματικά δραματική περίοδο στη ζωή της μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί και ζητώντας δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων για το κακό που τους προξένησε ένα μέλος της δικής της οικογένειας.

To τέλειο δεκάρι: H τραγική ιστορία ζωής της υπεραθλήτριας Σιμόν Μπάιλς
Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε η Μπάιλς την θετή γιαγιά της όταν έφτασε στο σπίτι τους ήταν αν μπορεί να την φωνάζει «μαμά».

Ωστόσο πολύ πριν συμβούν όλα αυτά, η Μπάιλς έζησε μία ακόμα πιο τραγική παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας με μία τοξικομανή μητέρα η οποία τελικά, μη μπορώντας να φροντίσει τα τέσσερα παιδιά της, τα εγκατέλειψε σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά ο παππούς της, Ρον Μπάιλς, ο οποίος ανησύχησε τρομερά όταν έμαθε πως τα εγγόνια του είναι σε ίδρυμα, πήρε την Σιμόν και την αδελφή της Άντρια κοντά του, τις μεγαλώσε σαν παιδιά του και συμπαραστάθηκε στην εγγονή του σε όλη την προσπάθεια της προς το ψηλότερο βάθρο της ενόργανης γυμναστικής.

Η Μπάιλς έδειξε από νωρίς την κλίση της στο συγκεκριμένο άθλημα και κατέφευγε σε αυτό καθώς όπως λέει η ίδια «δεν είχα ποτέ μία μητέρα για να τρέξω κοντά της. Σαν παιδί ένιωθα μόνιμα πεινασμένη και φοβισμένη». Η κορυφαία αθλήτρια ξεκίνησε να ζει με τον παππού της και την δεύτερη σύζυγό του, Νέλλυ,όταν ήταν 6 χρονών. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε την θετή γιαγιά της όταν έφτασε στο σπίτι τους ήταν αν μπορεί να την φωνάζει «μαμά».

Aυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί για την Μπάιλς είναι πως πρόκειται για την αδελφή του Tevin Biles Thomas, του 24χρονου πρώην αξιωματικού του αμερικανικού στρατού ο οποίος τον Αύγουστο που μας πέρασε βρέθηκε μπλεγμένος σε μία υπόθεση δολοφονίας 3 ανθρώπων στην πόλη Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο.

Παρά τις φοβερές δυσκολίες που βίωσε η Σιμόν Μπάιλς πιστεύει πως υπήρξε τυχερή σαν παιδί γιατί υιοθετήθηκε από δύο καταπληκτικούς ανθρώπους. Μάλιστα, ως παιδί πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι είχαν υιοθετηθεί από κάποιον θετό γονεά κάποια στιγμή της ζωής τους.

Ο Ρον Μπάιλς ήταν εκείνος που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει την Σιμόν μακριά από κάθε επαφή με την κόρη του και βιολογική της μητέρα. Εκείνη είχε προσπαθεί αρκετές φορές να την προσεγγίσει, αλλά κάθε προσπάθεια της έπεσε στο κενό. Όταν τελικά απεξαρτήθηκε επέστρεψε στη ζωή της Σιμόν όμως οι σχέσεις τους παραμένουν αραιές και τυπικές και περιορίζονται σε μερικά μόνο τηλεφωνήματα για ευχές σε γενέθλια και γιορτές.

Δες στο βίντεο την ιστορία ζωής της Σιμόν Μπάιλς.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

08 Μαϊ 2024

Dove Cameron - Damiano David: Ναι, ήταν το ωραιότερο ζευγάρι στο Met Gala 2024

Αγνώριστος ο Damiano David, frontman των Måneskin, αλλά πολύ ερωτευμένος με την Ντοβ Κάμερον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Met Gala 2024: H Πάμελα Άντερσον με το πιο φυσικό μακιγιάζ της βραδιάς, έκανε και πάλι την διαφορά

H 56χρονη σταρ άφησε γι΄αυτήν την βραδιά, πίσω το makeup free look της, και αφέθηκε στα έμπειρα χέρια της make-up artist, Pat McGrath.

08 Μαϊ 2024

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκπέμπει "silver alert"- Σπάνιο κλικ με τον αδερφό του

"Δύο αδέλφια, κοτσονάτοι οδοιπόροι και εξερευνητές χάθηκαν στα δάση του Ανατολικού Πηλίου" γράφει στην ανάρτηση του ο μουσικός!

08 Μαϊ 2024

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Από τις 9 Μαΐου στο θέατρο "Μεταξουργείο" για 15 παραστάσεις.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Το BBC αποθεώνει την Μαρίνα Σάττι

Και χαρακτηρίζει το Zari "avant-garde κολάζ ήχου".

08 Μαϊ 2024

Η Έλενα Παπαρίζου αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα στην εμφάνιση του ημιτελικού της Eurovision

Εκρηκτική και εντυπωσιακή η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον Α' Ημιτελικό της Eurovision.

08 Μαϊ 2024
08 Μαϊ 2024

Η θρυλική ζωή της Σίρλεϊ Μακ Λέιν στις σελίδες του νέου της βιβλίου "The Wall of Life"

Στα απομνημονεύματα της θα αναφερθεί στην καριέρα της, τα παιδιά της, τον αδερφό της Γουόρεν Μπίτι και βέβαια στις συναντήσεις της με σπουδαίες προσωπικότητες.

08 Μαϊ 2024

Δύσκολες ώρες για την Ελεονώρα Μελέτη: Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της

Με μία συγκινητική ανάρτηση, η Ελεονώρα Μελέτη αποχαιρέτησε τη γιαγιά της.

08 Μαϊ 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ απασχολημένος για να συναντήσει τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, που επισκέπτεται τη χώρα

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντήσει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο κατά τη διάρκειας της επίσκεψής του στη Βρετανία