ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν μπορώ να περπατήσω, μπορώ όμως να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά»

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε στην Τάμτα για το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του στα 18 χρόνια του – όχι απαραίτητα με άσχημο τρόπο.

«Δεν μπορώ να περπατήσω, μπορώ όμως να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά»

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε στην Τάμτα και την ΕΡΤ και κάθε φράση του αποτελεί πηγή δύναμης. Αναφέρθηκε, καταρχήν, στο τροχαίο ατύχημά του με τη μηχανή, στα 18 χρόνια του, το οποίο αποδίδει στο γεγονός ότι «όπως κάθε παιδί έτσι κι εγώ ήμουν επηρεασμένος από τη ματαιοδοξία, τον υλισμό. Πίστευα στην ύλη, στα ρούχα, τις μηχανές. Όταν άνοιξα τα μάτια μου μετά το ατύχημα, κατευθείαν συνειδητοποίησα ότι το λάθος ήταν αυτό. Ότι δεν πρέπει να δίνω αξία σε αυτές τις ψεύτικες αξίες. Άνοιξα τα μάτια μου και λέω, οκ, δεν μπορώ να περπατήσω, και τι έγινε; Μπορώ όμως να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά».

Πολλοί σπεύδουν να αποδώσουν κατηγορίες μετά από ένα τέτοιο γεγονός στη ζωή τους, όμως αυτή δεν φαίνεται να είναι η περίπτωση του Τσαπατάκη. «Δεν είπα ποτέ: Θεέ μου, γιατί μου το έκανες αυτό. Ή: γιατί, μπαμπά, μου πήρες τη μηχανή. Είχα σπάσει μια πόρτα στο σπίτι για να μου πάρουν τη μηχανή. Έφταιγα εγώ που έκανα τη μητέρα μου να κλαίει κάθε μέρα και όποτε βλέπει συνεντεύξεις. Αυτή τη στιγμή κλαίει! Εγώ έπρεπε να βγάλω τη μητέρα μου από αυτή τη θέση γιατί εγώ την έβαλα. Το κλάμα να γίνει ένα δάκρυ χαράς, όχι στεναχώριας. Ίσως δεν μου φτάσει μια ζωή για να το καταφέρω».

«Δεν είπα ποτέ: Θεέ μου, γιατί μου το έκανες αυτό. Ή: γιατί, μπαμπά, μου πήρες τη μηχανή. Είχα σπάσει μια πόρτα στο σπίτι για να μου πάρουν τη μηχανή»

Ο αθλητής κατάφερε να μετατρέψει το ατύχημα σε «ευτύχημα», όπως είπε. «Αν δεν μου είχε συμβεί αυτό, δεν βλέπω τη ζωή μου όπως είναι τώρα. Με την έννοια ότι είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη. Δεν εύχομαι στον καθένα να βιώσει τέτοιες καταστάσεις για να μπορέσει να ωριμάσει, εύχομαι όμως να μπορέσει να μετατρέψει το “ατύχημα” σε “ευτύχημα”. Να πει ότι κάθομαι στο καρότσι μου και ξέρω ότι η ζωή μου έχει καλύτερη ποιότητα από αυτή που μπορούσε να έχει, είμαι σίγουρος 100%».

Όταν ρωτήθηκε από την Τάμτα αν ονειρεύεται ότι περπατάει ξανά, της απάντησε πως τουλάχιστον όταν είναι ξύπνιος, κάνει πιο προσγειωμένα όνειρα: «Τώρα ονειρεύομαι να παίρνω το χρυσό, να έχω οικογένεια».

Δείτε τη συνέντευξη του Αντώνη Τσαπατάκη στην Τάμτα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

Περισσότερα από

News

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

04 Μαϊ 2024

Le grand pique-nique de Champs: Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πικνίκ

Τέσσερις χιλιάδες τυχεροί θα ζήσουν από κοντά την εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση στη λεωφόρο Champs-Élysées του Παρισιού.

04 Μαϊ 2024

Πάτμος: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τη μυστηριακή του ατμόσφαιρα από το Conde Nast Traveller

Η Πάτμος ένα από τα ομορφότερα νησιά για θρησκευτικό τουρισμό, γνωστό για την μυστηριακή του ατμόσφαιρα.

03 Μαϊ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: "Όταν αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο"

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκαλύπτει τι της έχει διδάξει σε αυτήν και τα παιδιά της η φιλοξενία του αστέγου.

03 Μαϊ 2024

Μαρία Μενούνος: "Μου λείπεις μαμά"

Η συγκινητική της ανάρτηση.