ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Dorothy Wiggins: H 97χρονη influencer ξέρει να εστιάζει στη χαρά της ζωής

Μετά τον θάνατο του συζύγου της άρχισε να κάνει βόλτες στη Νέα Υόρκη για να βρει τον εαυτό της- έτσι γεννήθηκε το @dorothylovesnewyork.

Το 2020, τρεις μήνες μετά τα 100α γενέθλιά του, ο σύζυγος της Dorothy Wiggins, Guy, πέθανε. Ήταν παντρεμένοι για 61 χρόνια. "Ποτέ δεν τσακωθήκαμε", λέει. "Ήμασταν πάντα μαζί. Χωρίς αυτόν, ήμουν συντετριμμένη από τη θλίψη". Αμέσως μετά το θάνατό του, μόνη στο Brownstone του West Village στη Νέα Υόρκη, γέμιζε τις μέρες της φτιάχνοντας ένα φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής τους, αλλά σύντομα η Wiggins άρχισε να κάνει ταξίδια στην πόλη για να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια.

Ένα από τα παιδιά της, ο Νόελ, είχε προηγουμένως αναθέσει στον φίλο του δημοσιογράφο Μάικλ Άστορ να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους για τους γονείς του. Τώρα πρότεινε στον Άστορ να κινηματογραφήσει τις καθημερινές δραστηριότητες της μητέρας του. Θα μπορούσε να την βοηθήσει να ξεχαστεί από το πένθος της, είπε, και ο Astor θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το υλικό για να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Λίγους μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο Astor άρχισε να δημοσιεύει αποσπάσματα από τις περιπέτειες της Wiggins στο Μανχάταν στο Instagram και στο TikTok. Μικροκαμωμένη, οπλισμένη με ένα ξύλινο ραβδί και πάντα ντυμένη στην εντέλεια, η Wiggins σύντομα απέκτησε οπαδούς χάρη στα βίντεο που έβγαζε ενώ έκανε πορεία στην πόλη. Εκθέτει τα πάντα, από τα τοπικά hotspots εστίασης μέχρι τις θεατρικές διασκευές κλασικών μιούζικαλ και την τέχνη της αποπλάνησης. Σε ένα απόσπασμα, εξηγεί με πάθος τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση κρασιού με κάθε γεύμα (μαζί με το καθημερινό ουισκάκι της).

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της ζωής της ως @dorothylovesnewyork, η 98χρονη Wiggins έχει πλέον σχεδόν 100.000 οπαδούς στο Instagram. Είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά την προσωπική της άποψη για αυτά. "Νομίζω ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι μια σπουδαία εφεύρεση και έχουν κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για όλους, αλλά νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ηλίθια", λέει η ίδια. "Το να λένε οι άνθρωποι πράγματα για τη ζωή τους σε αγνώστους είναι απλά ένα βλακώδες πράγμα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου".

Παρόλο που δεν εγκρίνει τον τρόπο ζωής των influencers και δεν ελέγχει τις αναρτήσεις της Astor, η Wiggins βρίσκει χαρά στο να διαβάζει τα σχόλια των θαυμαστών της και να τους συναντά στο δρόμο. "Χαίρομαι που οι άνθρωποι εμπνέονται από τη μακροζωία και τη στάση μου", εξηγεί. "Ήμουν μοντέλο και εκπαιδεύτηκα ως ηθοποιός, οπότε δεν με πειράζει να με βλέπουν οι άνθρωποι ή ο Michael να με βιντεοσκοπεί. Οι Νεοϋορκέζοι είναι πολύ αδιάφοροι - δεν το κάνουν μεγάλο θέμα".

Ωστόσο, μια ανάρτηση από το περασμένο έτος ξεχωρίζει για εκείνη. "Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το σερβίς μου στο τένις και αυτό με ενθουσίασε γιατί οι παίκτες του τένις έχουν εμμονή με το παιχνίδι", λέει. "Μέχρι και η πρωταθλήτρια γυναικών Chrissie Evert το σχολίασε! Δεν θα σταματήσω ποτέ να παίζω".

Παρόλο που η ίδια και ο Astor βιντεοσκοπούν τις περισσότερες ημέρες, η ζωή της Dorothy δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την αγάπη της για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξακολουθεί να έχει τους ίδιους φίλους και επιμένει στην "ιερή ώρα του κοκτέιλ" που μοιραζόταν κάθε μέρα με τον Guy, έναν ζωγράφο τοπίου και διπλωμάτη (το ποτό της επιλογής της είναι ένα ουίσκι με πάγο και ένα ποτήρι νερό στο πλάι). Αυτό που αποτυπώνει η Άστορ είναι το πραγματικό πράγμα. "Ήμουν πάντα πολύ ειλικρινής. Αν δεν μου αρέσει κάτι, θα το αφήσω να το μάθει ο κόσμος", λέει. "Ο Γκάι και εγώ δεν θα δεχόμασταν καμία βλακεία από κανέναν".

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη επίδραση της διασημότητας της Wiggins στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν στους θαυμαστές της, οι οποίοι συγκινούνται από την αίσθηση της ζωτικότητας της. "Θεωρώ τον εαυτό μου όπως τον θεωρούσα πάντα", λέει. "Αν λες: "Είμαι μεγάλη", συμπεριφέρεσαι σαν γέρος και σκέφτεσαι σαν γέρος. Εγώ απλώς δεν σκέφτομαι ότι είμαι γριά. Η προσωπικότητά μου είναι η ίδια και οι άνθρωποι φαίνεται ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν την παρέα μου".

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, η θλίψη της Dorothy δεν έχει φύγει, αλλά έχει μάθει να ζει με αυτήν. "Είχαμε μια μαγική ζωή και δεν ήταν αρκετή για μένα", λέει. "Αλλά η ζωή συνεχίζεται και ποτέ δεν είναι αργά να συμβαδίζεις με την εποχή και να δοκιμάζεις κάτι καινούργιο".

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.

30 Απρ 2024

Η Άννα Βίσση τραγουδά σε μίνι μάρκετ στην Σκύρο και γίνεται viral

Στη Σκύρο βρίσκεται η αγαπημένη τραγουδίστρια και βρήκε ευκαιρία να κάνει ένα φανταστικό Tik Tok μέσα από το μίνι μάρκετ που μπήκε να κάνει τα ψώνια της.

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Παράτησε το Χόλιγουντ και έγινε επιχειρηματίας: Η Εύα Μέντες στα 50 της ζει μια άλλη ζωή

Η λατίνα καλλονή έκλεψε και πάλι την παράσταση (και τα likes).

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

30 Απρ 2024
29 Απρ 2024
29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.