ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μελάνι Γκρίφιθ-Ντον Τζόνσον : Ο επικός έρωτας τους, οι δυο τους γάμοι, τα ναρκωτικά και η Ντακόντα

Έγιναν για πρώτη φορά ζευγάρι όταν εκείνος ήταν 22 ετών και εκείνη μόλις 14!

Η Μέλανι Γκρίφιθ και ο Ντον Τζόνσον ήταν ένα από τα πιο διάσημα κι αγαπημένα ζευγάρια των δεκαετιών του '80 και του '90. Μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι παντρεύτηκαν και χώρισαν δυο φορές, οι ίδιοι παραμένουν φίλοι και συχνά τους βλέπουμε μαζί με την κόρη τους, την ηθοποιό Ντακόντα Τζόνσον.

Όταν το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει, η Μέλανι ήταν μόλις... 14 ετών, ενώ ο Ντον Τζόνσον ήταν 22. Σήμερα βέβαια μας σοκάρει το γεγονός πως η μητέρα της Γκρίφιθ, η ηθοποιός Τίπι Χέντρεν, πρωταγωνίστρια στα "Πουλιά" του Χίτσκοκ της επέτρεψε να μετακομίσει με τον Τζόνσον όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών! Στα 18 της, η Γκρίφιθ παντρεύτηκε τον Τζόνσον- και στα 19 της, είχε ήδη πάρει το πρώτο της διαζύγιο.

Βέβαια, ίσως αναπαρήγαγε απλώς ό,τι είχε βιώσει η ίδια στη σχέση των γονιών της. Ο 17χρονος Πίτερ Γκρίφιθ γνώρισε την 21χρονη Τίπι στα γυρίσματα της ταινίας The Aldrich Family το 1951. Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει και μόλις εκείνος έγινε 18 ετών, το ζευγάρι πήρε άδεια γάμου στη Νέα Υόρκη.

Η μαμά της, μοντέλο που έγινε ηθοποιός και που αργότερα θα γινόταν διάσημη ως πρωταγωνίστρια των ταινιών "Τα πουλιά" και "Μάρνι" του Χίτσκοκ, γέννησε την κόρη τους Μέλανι το 1957. Η Τίπι και ο Πίτερ χώρισαν όταν η κόρη τους ήταν δύο ετών. Έτσι η Μέλανι μεγάλωσε ανάμεσα στη Νέα Υόρκη όπου ζούσε ο πατέρας της και στην Καλιφόρνια όπου ζούσε η μητέρα της.

Έπειτα η Χέντρεν ξεκίνησε τα γυρίσματα του Satan's Harvest στη Μοζαμβίκη το 1969, όπου πήγε μαζί με τη Μέλανι και τον δεύτερο σύζυγό της, τον παραγωγό Νόελ Μάρσαλ. Το ταξίδι αυτό πυροδότησε το πάθος της Χέντρεν για τα αιλουροειδή, αλλά και για την προστασία της φύσης. Η μητέρα της και ο σύζυγός της αποφάσισαν να "υιοθετήσουν" στο σπίτι τους αιλουροειδή και δυο ελέφαντες- μάλιστα γύρισαν στον παράξενο σπίτι τους και μια κωμωδία, το Roar, με πρωταγωνιστές την οικογένεια και τα νέα τους "κατοικίδια".

Μάλιστα υπάρχουν ντοκουμέντα μ' ένα λιοντάρι που κοιμήθηκε στο κρεβάτι της Μέλανι, σε μια κίνηση που αργότερα η μητέρα της χαρακτήρισε "ανόητη πέρα από κάθε φαντασία". Η Γκρίφιθ έφυγε από τα γυρίσματα του Roar με 50 ράμματα στο πρόσωπό της από χτύπημα του λιονταριού και υπήρξε ένα από τα 70 μέλη της παραγωγής που υπέστησαν τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με φιλικό πρόσωπο της οικογένειας, η άγρια φύση ενέπνευσε τη Μέλανι: "Ως έφηβη... έβλεπε άγρια ζώα να τρέχουν ελεύθερα και ήθελε να νιώθει έτσι, όχι σαν ζώο κλεισμένο σε κλουβί. Λαχταρούσε να αποφασίζει μόνη της και να είναι υπεύθυνη για τη δική της ευτυχία".

Η Μέλανι έγινε ηθοποιός από μικρή αναλαμβάνοντας παιδικούς ρόλους, αλλά πρωταγωνιστώντας και σε διαφημίσεις.

Η γνωριμία με τον Ντον Τζόνσον

Το 1973, η Χέντρεν εξασφάλισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας καθηγήτριας σεξουαλικής αγωγής στην ταινία The Harrad Experiment. Τον μαθητή της στην οθόνη υποδυόταν ο Ντον Τζόνσον. Νεαρός ηθοποιός από φτωχή αγροτική οικογένεια του Κάνσας, ο Τζόνσον είχε πρωταγωνιστήσει μόνο σε δύο ταινίες στο παρελθόν, στα The Magic Garden of Stanley Sweetheart (1970) και Zachariah (1971).

Εκείνος πάλι είχε τη δική του ιστορία. "Το επαναστατημένο αγόρι έχασε την παρθενιά του από την 17χρονη baby- sitter της οικογένειας σε ηλικία 12 ετών, έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο στα 14, έφυγε από το σπίτι για τα καλά στα 16 και σώθηκε στα 17, όταν ανακάλυψε, στο λύκειο, ότι μπορούσε να τραγουδήσει και να παίξει", σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Daily News.

Ο Ντον ήταν 22 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τη Melanie Griffith, που τότε ήταν 14 ετών. Εκείνη επισκεπτόταν τη μητέρα της στα γυρίσματα της ταινίας The Harrad Experiment. "Ήμασταν στο κλιμακοστάσιο αυτού του κτήματος της Anheuser-Busch περιμένοντας για ένα γύρισμα", θυμάται ο Τζόνσον. "Αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε".

Σύμφωνα με την Γκρίφιθ, ο Τζόνσον της άρεσε αμέσως: "Μου φάνηκε ότι ήταν το πιο όμορφο άτομο που είχα δει ποτέ". Η μητέρα της, επίσης, το έχει επιβεβαιώσει. "Τον ερωτεύτηκε σχεδόν αμέσως", έχει πει. "Ήταν ένας εφηβικός έρωτας".

Ενώ ένα εφηβικό φλερτ μπορεί να είχε απλώς εξανεμιστεί, στην περίπτωση της Γκρίφιθ οδήγησε σε σχέση με έναν άνδρα οκτώ χρόνια μεγαλύτερό της. Ο Τζόνσον έχει υποστηρίξει ότι το ζευγάρι έγινε ζευγάρι επειδή ήταν η Γκρίφιθ που τον "κυνήγησε".

"Ήμουν λίγο αλαζόνας εκείνη την εποχή και δεν μίλησα στη μητέρα της για μερικές εβδομάδες", έχει πει. "Η Μέλανι κι εγώ γίναμε πρώτα φίλοι, αλλά μετά με διάλεξε για κάτι περισσότερο. Ήμουν επιφυλακτικός μόνο λόγω της ηλικίας της, αλλά ήταν πολύ πιο θηλυκή από τα περισσότερα κορίτσια με τα οποία έβγαινα".

Ο Τύπος της δεκαετίας του '70 δεν είδε κανένα πρόβλημα στο ότι η ανήλικη Γκρίφιθ έβγαινε με τον Τζόνσον, μα ούτε και η μητέρα της.

"Ήταν δύο όμορφοι, υπέροχοι άνθρωποι, και η κόρη μου έδειχνε σημάδια που δεν είχα δει ποτέ πριν σε αυτήν, με έναν μεγαλύτερο άνδρα", περιέγραψε αργότερα η Χέντρεν. "Πώς πρέπει να το χειριστεί κανείς αυτό; Υπήρχε ένας πολύ ισχυρός δεσμός μεταξύ των δύο τους".

Στα 15 της, η Γκρίφιθ μετακόμισε με τον Τζόνσον. Το ζευγάρι μοιραζόταν ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο στο Laurel Canyon του Λος Άντζελες. Σπούδασε στο Hollywood Professional School και ήταν άριστη μαθήτρια, παραλείποντας μια τάξη για να αποφοιτήσει σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Σκάνδαλο με την ηλικία; Διόλου.

Από το 1911, η ηλικία συναίνεσης στην Καλιφόρνια είναι τα 18 έτη. Ωστόσο, ο Τύπος υπεραμύνθηκε της σχέσης Γκρίφιθ-Τζόνσον. Ως κόρη μιας παγκοσμίου φήμης ηθοποιού και εκκολαπτόμενη σταρ η ίδια, ολόκληρη η ζωή της Γκρίφιθ βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Όταν η Γκρίφιθ ήταν 17 ετών, ένα άρθρο του Newsweek περιέγραφε το ιστορικό των ραντεβού της με τρομακτικές λεπτομέρειες: "Στα 14 της, παραιτήθηκε οικειοθελώς από την "αρετή" της στον ηθοποιό και επίδοξο τραγουδιστή Ντον Τζόνσον... Έχει το σώμα μιας αισθησιακής γυναίκας, το μουτρωμένο πρόσωπο μιας έφηβης και τη φωνή ενός παιδιού ".

Το ίδιο άρθρο ανέφερε ότι η μητέρα της Μέλανι, είχε κάνει μια περίεργη κάπως δήλωση για την κόρη της. Είχε πει λοιπόν: "Πάντα ήταν η νέα φοράδα στην πύλη. Ανυπομονεί να μπει στην κούρσα".

"Η πρώτη μας φορά δεν ήταν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, όπως έκαναν οι άνθρωποι της γενιάς των γονιών μας", δήλωσε αργότερα στο περιοδικό People ο Τζόνσον. "Τουλάχιστον ήμασταν ειλικρινείς γι' αυτό".

Η Γκρίφιθ, επίσης, υπερασπίστηκε τη σχέση της σημειώνοντας τα διαφορετικά πολιτιστικά πρότυπα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του '70. "Όταν ήμασταν 14 ετών, οι μισές από τις φίλες μου είχαν κάνει έκτρωση", σημείωσε. "Ήμουν απόλυτα αυτάρκης και υπεύθυνη", έχει επίσης σχολιάσει για τον εφηβικό εαυτό της.

Το 1975, σε ηλικία 17 ετών, η Γκρίφιθ προχώρησε σε πιο ώριμους ρόλους σε ταινίες όπως τα Night Moves, The Drowning Pool και Smile. Εκείνη την εποχή έπαιζε τον ίδιο ρόλο: μια κοκέτα και με έντονη σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

Το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό, αλλά δεν τους ενδιέφερε να γίνουν μέρος του λαμπερού Χόλιγουντ. "Κάναμε παρέα με αρχιτέκτονες, εφευρέτες, αλήτες, κοινωνικά απροσάρμοστους και αλκοολικούς", είχε πει ο Τζόνσον το 1975. "Οι ηθοποιοί είναι τόσο βαρετοί", πρόσθεσε ο Γκρίφιθ.

Αν και ζούσαν ως ζευγάρι, ο Ντον Τζόνσον συνέχισε να βγαίνει με άλλες γυναίκες. Είχε μάλιστα άλλου δύο γάμους στο ενεργητικό του, πριν από το 1975, με τους δύο να ακυρώνονται γρήγορα. Οι δύο πρώτες γυναίκες του δεν κατονομάστηκαν ποτέ, αλλά ήταν μια "χορεύτρια" και μια "πλούσια χαζογκόμενα", σύμφωνα με τον Τζόνσον.

Τελικά ήταν η Γκρίφιθ που αποφάσισε να χωρίσει με τον Τζόνσον. "Ήταν μια περίοδος που ράγισε η καρδιά μου", σχολίασε αργότερα η Hedren. "Αλλά το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να επέμβω. Θα είχε βλάψει τη σχέση μου με τη Μέλανι και δεν ήθελα να την αποξενώσω. Ο Ντον δεν ήταν κακός άνθρωπος, απλώς η σχέση ήταν εκτός τόπου και χρόνου".

Μετά τον πρώτο χωρισμό

Στη συνέχεια, ο Τζόνσον μετακόμισε με τον παλιό του φίλο Σαλ Μινέο, τον 37χρονο σήμερα πρώην εφηβικό σταρ που είχε σκηνοθετήσει τον Τζόνσον στο θεατρικό έργο Fortune and Men's Eyes. Οι δυο τους είχαν μοιραστεί και παλαιότερα ένα διαμέρισμα στο Montecito στα τέλη της δεκαετίας του '60. Ένα βράδυ του 1976, καθώς ο Mineo επέστρεφε από πρόβα θεατρικού έργου, δολοφονήθηκε από έναν κλέφτη, την ώρα που πάρκαρε έξω από το σπίτι τους.

Τη δεκαετία που ακολούθησε το διαζύγιό του με την Γκρίφιθ, ο Τζόνσον ενσάρκωσε τον Σόνι Κρόκετ στην τηλεοπτική σειρά "Οι Σκληροί του Μαϊάμι", στο οποίο υποδυόταν έναν ντεντέκτιβ. Η επιτομή του στιλ εκείνη την εποχή και πανέμορφος, ο Τζόνσον είχε κλέψει τις καρδιές όλων των γυναικών. Για τον ρόλο του κέρδισε βέβαια Χρυσή Σφαίρα και έγινε icon. TH δεκαετία του 1980, ο Τζόνσον έβγαινε με το μοντέλο Patti D'Arbanville, τη Cybill Shepherd, την Barbra Streisand, την Penelope Ann Miller και την 18χρονη τότε Uma Thurman...

Μελάνι Γκρίφιθ-Ντον Τζόνσον : Ο επικός έρωτας τους, οι δυο τους γάμοι, τα ναρκωτικά και η Ντακόντα

Η Γκρίφιθ, εν τω μεταξύ, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Στίβεν Μπάουερ, ηθοποιό του Σημαδεμένου, και γέννησε το μτον Alexander, το 1985. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες Body Double (1984), Something Wild (1986) και Working Girl (1989). Το τελευταίο υπήρξε ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής της, ήταν η ταινία που την έκανε διάσημη.

Εργαζόμενο κορίτσι

Μετά το διαζύγιό της με τον Μπάουερ το 1989, ωστόσο, η Γκρίφιθ πάλευε με την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών και τελικά μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Το 1989, αναζωπύρωσε τη σχέση της με τον Τζόνσον.

"Έκανα τα βήματά μου [στην αποτοξίνωση] και έτσι τηλεφώνησα στον Ντον για να επανορθώσω για όλα τα σκ*** που είχαν συμβεί, για το ότι τον είχα αφήσει όταν πρωτοπαντρευτήκαμε, για όλα αυτά τα πράγματα", έχει πει. "Ο Ντον με περίμενε όταν βγήκα από την αποτοξίνωση. Τα ξαναβρήκαμε, ήταν το πιο φυσικό, τέλειο, αγαπησιάρικο πράγμα".

Σύντομα, η Γκρίφιθ έμεινε έγκυος στο παιδί του Τζόνσον και το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε για δεύτερη φορά. Η μητέρα της ήταν ενθουσιασμένη. "Την πρώτη φορά παντρεύτηκαν σε ένα μικρό παρεκκλήσι στο Λας Βέγκας", σχολίασε. "Αυτή τη φορά [η Γκρίφιθ] θέλει να κάνει έναν μεγάλο γάμο. Και όταν παντρευτούν, θα είναι διαρκέσει ως το τέλος της ζωής τους".

Ωστόσο, ούτε ο δεύτερος γάμος του ζευγαριού έμελλε να διαρκέσει. Αφού πρωταγωνίστησαν μαζί στις ταινίες Paradise (1991) και Born Yesterday (1993), χώρισαν ξανά το 1996. Η κόρη τους, Ντακότα Τζόνσον, γεννήθηκε το 1989 και σήμερα είναι μια ηθοποιός.

Την ίδια χρονιά με το δεύτερο διαζύγιό της από τον Τζόνσον, η Γκρίφιθ θα παντρευτεί τον ηθοποιό Αντόνιο Μπαντέρας, με τον οποίο χώρισε τελικά το 2015. Ο Τζόνσον άρχισε να βγαίνει με την Jodi Lyn O'Keefe, η οποία πρωταγωνιστούσε ως η κόρη του στην οθόνη στην τηλεοπτική σειρά Nash Bridges. Εκείνος ήταν 47 ετών και εκείνη 18 ετών.

Σήμερα, ο Don Johnson είναι παντρεμένος με την Kelley Phleger. Είναι πατέρας τεσσάρων ακόμη παιδιών: του ηθοποιού Jesse Wayne Johnson (γεννημένου το 1982), ενώ έχει και έχει τρία παιδιά με την Phleger, τους Atherton (1999), Jasper (2002) και Deacon (2006).

Εκτός από την Ντακότα Τζόνσον και τον Αλεξάντερ Μπάουερ, ο Γκρίφιθ έχει αποκτήσει ένα ακόμη παιδί: την ηθοποιό Στέλλα ντελ Κάρμεν Μπαντέρας (1996).

Η Γκρίφιθ και ο Τζόνσον παραμένουν φίλοι μετά και το δεύτερο διαζύγιό τους και μάλιστα συνόδευαν από κοινού την κόρη τους Ντακότα σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί. "Αγαπώ και τους τρεις συζύγους μου, είμαστε όλοι πολύ κοντά", έχει πει η Γκρίφιθ, που φαίνεται έχει βρει τον τρόπο να προχωρά στη ζωή της και να συμφιλιώνεται με τις αλλαγές που φέρνει η ζωή.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι