ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μεσαίο του όνομα ήταν Καταιγίδα: Η ιστορία του 27χρονου εγγονού του Πρίσλεϊ που αυτοπυροβολήθηκε

Το ίδιο τατουάζ με τη μητέρα του, τα αρνητικά σχόλια των μίντια για το ταλέντο του, η θλίψη και το χάσιμο στο βλέμμα του.

Το μεσαίο του όνομα ήταν Καταιγίδα: Η ιστορία του 27χρονου εγγονού του Πρίσλεϊ που αυτοπυροβολήθηκε

Ο γιος της Lisa Marie Presley και ο εγγονός του Elvis Presley, Benjamin Keough (Μπένζαμιν Κιου), έφυγε από τη ζωή πρόσφατα με τραγικό τρόπο, στην ηλικία των 27 ετών, ενισχύοντας τη διαβολική σύμπτωση που θέλει τους ρόκερ να πεθαίνουν τρία χρόνια πριν τα τριάντα (Τζίμι Χέντριξ, Τζμ Μόροσν, Κέρκ Κομπέιν, Έιμι Γουάινχαουζ, Ρίτσι Έντουαρντς και τόσοι άλλοι σπουδαίοι).

Σύμφωνα με δήλωση που manager της η Lisa Marie είναι καταρακωμένη: "Είναι εντελώς σπασμένη, της μοιάζει αφόρητη αυτή η καταστροφή, αλλά προσπαθεί να παραμείνει δυνατή για τα 11χρονα δίδυμα της και την μεγαλύτερη κόρη της Riley. Το λάτρευε αυτό το αγόρι. Ήταν η αγάπη της ζωής της".

Ο Μπέντζαμιν πέθανε αφού έστρεψε ο ίδιος ένα όπλο πάνω του. Βρέθηκε νεκρός στην Calabasas της Καλιφόρνια στις 12 Ιουλίου του 2020. Η Λίζα Μαρί είχε κάνει τον Μπένζαμιν με τον πρώην σύζυγό της και μουσικό, Ντάνι Κιού, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 1988 έως το 1994. Η Priscilla Presley, η γιαγιά του λάτρευε επίσης τον Μπένζαμιν, το ίδιο και και η αδερφή του, η ηθοποιός Riley Keough (Ρίλεϊ Κιου).

Η Lisa Marie Presley παντρεύτηκε τον Μάικλ Τζάκσον μόλις 20 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαζυγίου της από τον Ντάνι Κιου. Ο γάμος τους κατέληξε σε χωρισμό μόλις 15 μήνες μετά τον γάμο. Μετά τον Τζάκσον η Πρίσλεϊ παντρεύτηκε τον διάσημο ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ και κατόπιν τον κιθαρίστα Μάικλ Λόκγουντ, τον οποίο χώρισε το 2016.

Η Λίζα Μαρί και ο Λόκγουντ έκαναν τις δίδυμες Finley και Harper, οι οποίες σήμερα είναι έντεκα ετών. Σύμφωνα με το Variety, ο μοναδικός γιος της κόρης του Έλβις Πρίσλεϊ διατηρούσε χαμηλό προφίλ και είχε έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο ίνσταγκραμ, ενώ φαινόταν να είναι πολύ κοντά στη μητέρα του. Όπως ανέφερει το People, το ντουέτο, μαμά και γιος, μοιράστηκε ένα ίδιο τατουάζ για την Ημέρα της Μητέρας, το 2009. Το 2013, ο Λίζα Μαρί έγραψε: "Είναι ένας κελτικός κόμπος αιωνιότητας που ο γιος μου και εγώ μοιραστήκαμε και ορκιστήκαμε, αιώνια αγάπη και σύνδεση", ενώ το 2015 στο Twitter με μια φωτογραφία των δύο τους συμπλήρωσε: "Αγάπη της ζωής μου. Περιεχόμενο της καρδιάς μου".

Ο Μπέντζαμιν ενέπνευσε ακόμη και μουσικά τη μαμά του. Το 2012, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Storm & Grace" ως φόρο τιμής στον γιο της, μιας και το Storm ήταν το μεσαίο όνομα του Κιού. Την ίδια χρονιά, ο Κιου και οι αδερφές του συμμετείχαν σε ένα μουσικό βίντεο για το τραγούδι της Lisa Marie που βασίστηκε σε τραγούδι του Elvis "I Love You Because". Μετέτρεψε το τραγούδι σε ντουέτο, τραγουδώντας παράλληλα με αρχειακά πλάνα του πατέρα της. Η Λίζα Μαρί είπε τότε: "Κάθε πέντε χρόνια, προσπαθώ να κάνω κάτι ξεχωριστό για τους θαυμαστές ως αφιέρωμα. Έτσι σκέφτηκα "εντάξει, θέλω πραγματικά το πνεύμα του να ζει στα εγγόνια του". Υπέθεσα ότι θα ήταν κάτι μοναδικό για τους οπαδούς του να το δουν αυτό,να νοιώσουν οικεία και γλυκά".

Τα τότε δημοσιεύματα, του 2009, είχαν αναφερθεί στο σκηνικό με άσχημα λόγια για τη μουσική ικανότητα του Μπέντζαμιν: "Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον παππού του".

Υπήρξαν φήμες ότι ο Μπέντζαμιν είχε πετύχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πέντε εκατομμυρίων δολαρίων με την Universal Music, αλλά η εταιρεία γρήγορα το διέψευσε, αποκαλώντας την ιστορία "εντελώς αναληθή". Τα τότε δημοσιεύματα, του 2009, είχαν αναφερθεί στο σκηνικό με άσχημα λόγια για τη μουσική ικανότητα του Μπέντζαμιν: "Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον παππού του".

Η μαμά του Μπέντζαμιν, από την πλευρά της, είπε στο The Talk, το 2013, ότι ήταν προσεκτική, δεν ήθελε να του ασκήσει πίεση για να μπει στη μουσική βιομηχανία. Δεν ήθελε να νιώσει την ανταγωνιστική πλευρά της σόουμπιζ. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για μια φυσική ομοιότητα μεταξύ του Μπέντζαμιν και του "Βασιλιά". Πολλοί είναι αυτοί που δεν είδαν το ταλέντο του παππού να περνάει στον εγγονό.

"Μερικές φορές είμαι συγκλονισμένη όταν τον κοιτάζω" είπε πει και η ίδια η Λίζα Μαρί αναφερόμενη στην ομοιότητα του γιου της με τον μπαμπά της, ενώ σε μια συνέντευξη του 2014 με το περιοδικό Healthy Living, η Λίζα Μαρί περιέγραψε τη στενή της σχέση με τα παιδιά της, εξηγώντας, "Όλοι μένουμε μαζί. Είμαστε όλοι πολύ κοντά. Όπου κι αν βρίσκομαι, έχουν τα δωμάτιά τους και ζουν μαζί μου. Όλοι προσπαθούμε να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά. Δεν μου αρέσει όταν είναι μακριά με οποιονδήποτε τρόπο".

Η Λίζα Μαρί είχε ταλαιπωρηθεί πολύ, στο παρελθόν, με την εξάρτησή της από τις ναρκωτικές ουσίες: "Ήταν μία τραγική, πάρα πολύ δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Μπήκα σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Μεξικό 3 φορές μέσα σε λίγα χρόνια" έχει παραδεχτεί η ίδια, για να διορθώσει μετά από λίγο τον εαυτό της, υποστηρίζοντας πως προσπάθησε να αποτοξινωθεί όχι 3 αλλά 5 φορές τα τελευταία χρόνια του γάμου της με τον Λόκγουντ.

Δείτε το βίντεο με τη ζωή του Μπέντζαμιν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.