0
SHARES
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διεκδικεί δυναμικά μια θέση σε χώρους όπου δεν έχει παράδοση, όπως το design, η μόδα, η κοσμετολογία, και ομολογουμένως τα καταφέρνει περίφημα. Ο μόνος χώρος που δεν άγγιξε ποτέ ήταν αυτός της αρωματοποιίας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, μέχρι που ανακαλύψαμε μια Ελληνίδα επιχειρηματία που το τόλμησε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, στο οποίο απευθύνθηκε για πρώτη φορά, αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη τα αρώματά της. 
Ένα από τα δύο καταστήματα Zoniou στη Θεσσαλονίκη.
Η Νίκη Ζώνιου, μέσω του ομώνυμου brand, Zoniou, στην πραγματικότητα συνεχίζει την επιχείρηση που ξεκίνησε ο πατέρας της, αλλά με εντελώς διαφορετικό στόχο. Όπως μας εξήγησε η ίδια, «η προηγούμενη γενιά ήταν προσανατολισμένη στο να προμηθεύει με εξαιρετικές αρωματικές πρώτες ύλες διάφορους κλάδους, όπως ο κλάδος των τροφίμων ή των καλλυντικών, ενώ η σημερινή επιχείρηση έχει ως στόχο την παραγωγή και διάθεση του τελικού προϊόντος: του αρώματος και κάθε προϊόντος όπου το άρωμα παίζει κυρίαρχο ρόλο».
 
Έτσι σήμερα στα καταστήματα Zoniou, μπορεί κανείς να βρει τα πάντα γύρω από το άρωμα: από eau de perfume και eau de toilette μέχρι σαπούνια, αιθέρια έλαια και αρωματικά προϊόντα για την περιποίηση του σώματος (από ενυδατικές κρέμες και scrubs μέχρι αφρόλουτρα) ή για το χώρο (από αρωματικά στικ και κεριά μέχρι σπρέι υφασμάτων). 
 
Ωστόσο, το δυνατό χαρτί αυτού του μοναδικού ελληνικού brand αρωματοποιίας είναι η δυνατότητα που προσφέρει για personalized αρώματα, δηλαδή για 100% προσωπικά αρώματα, που παρασκευάζονται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά. 
 
Τι σημαίνει όμως custom made άρωμα και τι έχει να προσφέρει ένα ελληνικό brand αρωματοποιίας μέσα στην πληθώρα των εισαγόμενων γαλλικών αρωμάτων; Η Νίκη Ζώνιου, που ασχολείται προσωπικά με την παρασκευή των αρωμάτων (σε κάθε στάδιο της διαδικασίας), μας έδωσε τις απαντήσεις:
Εκτός από τα έτοιμα προς χρήση αρώματα, μπορείτε να παραγγείλετε και το δικό σας άρωμα, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας.
Τι νέο φέρνει το brand Zoniou;
Το νέο που φέρνει το brand Zoniou είναι ένα επώνυμο ελληνικό brand αρωματοποιίας. Η έμπνευση, η συνταγή και το packaging είναι όλα μοναδικά, σχεδιασμένα από την εταιρεία. Προσφέρουμε, δε, ένα ιδιαίτερο προνόμιο στους πελάτες μας: το να φτιάξουμε για αυτούς το δικό τους άρωμα.
 
Ο χώρος της αρωματοποιίας μονοπωλείται από τους διάσημους οίκους του εξωτερικού. Η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στα αρώματα. Ποια είναι τα δικά σας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;
Πολύ σωστά επισημαίνετε ότι η Ελλάδα δεν φημίζεται για τα αρώματα. Εκεί λοιπόν έγκειται και η πρωτοπορία του brand Zoniou: προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών αρωμάτων σε τιμές προσιτές και ελκυστικές, «ντυμένο» σε συσκευασίες σύγχρονες και σχεδιαστικά άρτιες. 
Και βέβαια ένα από τα ισχυρά μας ατού είναι το personalized άρωμα, η δυνατότητα δηλαδή να σχεδιάσουμε ένα άρωμα αποκλειστικά για εσάς.  
 
Πείτε μου δυο λόγια για τα custom made αρώματα. Πώς μπορεί μια γυναίκα να φτιάξει το δικό της άρωμα;
Αφορούν μια μεγάλη γκάμα αρωμάτων διαφορετικών κατευθύνσεων (από floral μέχρι spicy), τα οποία μπορούν να φορεθούν ως έχουν ή να συνδυαστούν μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα άρωμα απόλυτα προσαρμοσμένο στην προσωπικότητα αλλά και στην επιδερμίδα του κάθε πελάτη χωριστά. Για να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: εάν μας αρέσει η μανόλια, μπορούμε να ενισχύσουμε τον πουδράτο χαρακτήρα της προσθέτοντας άρωμα talc, να την κάνουμε πιο χειμωνιάτικη με λίγο άρωμα πιπέρι ή να την ελαφρύνουμε με άρωμα aqua musc.
 
Η Ελληνίδα με ποιο τρόπο διαλέγει συνήθως άρωμα;
Επηρεάζεται πολύ από τις διαφημίσεις, γι’ αυτό και είναι περισσότερο «προσκολλημένη» στα πιο προβεβλημένα αρώματα. Παρ’ όλα αυτά, είναι ανοιχτή σε προτάσεις και τολμηρή στις επιλογές της! Αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει σε ένα άρωμα είναι κυρίως η ένταση και η διάρκεια, χαρακτηριστικά που σίγουρα βρίσκει κανείς στα αρώματα Zoniou. 
Αρωματικά sticks χώρου.
Ποιες είναι οι βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε;  Επίσης, βλέπουμε πως η νέα εικόνα σας έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο design των καταστημάτων και το packaging των προϊόντων. Έχουν ελληνική υπογραφή;
Σε ό,τι αφορά τις αρωματικές πρώτες ύλες, εννοείται από τη Γαλλία. Για τις υπόλοιπες, εμπιστευόμαστε τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής καλλυντικών. Το κομμάτι του design και του packaging το ανέλαβε η εταιρεία A.S. Αντωνία Σκαράκη. 
 
Ποια είναι τα best-sellers σας;
Η πούδρα, το μαύρο πιπέρι και το βαμβάκι. 
 
Ποια διάσημη «μύτη» θαυμάζετε και ποιος είναι ο οίκος που θεωρείτε ότι έχει γράψει ιστορία στα αρώματα;
Θα μου επιτρέψετε να συστήσω μια ελληνική «μύτη», τον Ηλία Ερμενίδη, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως Gucci, Valentino, Oscar de la Renta κ.ά. Όσο για τους οίκους, θα ξεχώριζα τον Dior και τον YSL. 
 
Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Η αγορά του εξωτερικού συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά σας;
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία καταστήματα, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Μυτιλήνη. Επόμενη πόλη-στόχος είναι η Αθήνα. Το εξωτερικό προς το παρόν δεν συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά μας, αλλά αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο.
 
Info
Τα προϊόντα Zoniou μπορείτε να τα παραγγείλετε εδώ: http://www.zoniou.gr/
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μητροπολίτου Ιωσήφ 17, Θεσσαλονίκη, 2310 251925.
Β. Ουγκώ 9, Θεσσαλονίκη, 2310 518450.
Σαπφούς 3, Μυτιλήνη, 2251 103248.
Pillow mist Cotton, αρωματικό σπρέι για υφάσματα.
Αρωματικά σαπούνια.
Αρώματα και για τον άντρα.
Αρωματικά κεριά.
Body scrubs Zoniou.
Άρτιο packaging και για τα δώρα.
TAGS