ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Zoniou: Το πρώτο ελληνικό brand αρωματοποιίας κατέκτησε ήδη το δύσκολο κοινό της Θεσσαλονίκης

Τα Zoniou είναι τα πρώτα επώνυμα ελληνικά αρώματα. Σε προσιτές τιμές, άρτιο packaging και απίστευτη ποικιλία: από custom made αρώματα μέχρι ενυδατικές κρέμες.

Zoniou: Το πρώτο ελληνικό brand αρωματοποιίας κατέκτησε ήδη το δύσκολο κοινό της Θεσσαλονίκης
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διεκδικεί δυναμικά μια θέση σε χώρους όπου δεν έχει παράδοση, όπως το design, η μόδα, η κοσμετολογία, και ομολογουμένως τα καταφέρνει περίφημα. Ο μόνος χώρος που δεν άγγιξε ποτέ ήταν αυτός της αρωματοποιίας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, μέχρι που ανακαλύψαμε μια Ελληνίδα επιχειρηματία που το τόλμησε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, στο οποίο απευθύνθηκε για πρώτη φορά, αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη τα αρώματά της.
Zoniou: Το πρώτο ελληνικό brand αρωματοποιίας κατέκτησε ήδη το δύσκολο κοινό της Θεσσαλονίκης
Ένα από τα δύο καταστήματα Zoniou στη Θεσσαλονίκη.
Η Νίκη Ζώνιου, μέσω του ομώνυμου brand, Zoniou, στην πραγματικότητα συνεχίζει την επιχείρηση που ξεκίνησε ο πατέρας της, αλλά με εντελώς διαφορετικό στόχο. Όπως μας εξήγησε η ίδια, «η προηγούμενη γενιά ήταν προσανατολισμένη στο να προμηθεύει με εξαιρετικές αρωματικές πρώτες ύλες διάφορους κλάδους, όπως ο κλάδος των τροφίμων ή των καλλυντικών, ενώ η σημερινή επιχείρηση έχει ως στόχο την παραγωγή και διάθεση του τελικού προϊόντος: του αρώματος και κάθε προϊόντος όπου το άρωμα παίζει κυρίαρχο ρόλο».
Έτσι σήμερα στα καταστήματα Zoniou, μπορεί κανείς να βρει τα πάντα γύρω από το άρωμα: από eau de perfume και eau de toilette μέχρι σαπούνια, αιθέρια έλαια και αρωματικά προϊόντα για την περιποίηση του σώματος (από ενυδατικές κρέμες και scrubs μέχρι αφρόλουτρα) ή για το χώρο (από αρωματικά στικ και κεριά μέχρι σπρέι υφασμάτων).
Ωστόσο, το δυνατό χαρτί αυτού του μοναδικού ελληνικού brand αρωματοποιίας είναι η δυνατότητα που προσφέρει για personalized αρώματα, δηλαδή για 100% προσωπικά αρώματα, που παρασκευάζονται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά.
Τι σημαίνει όμως custom made άρωμα και τι έχει να προσφέρει ένα ελληνικό brand αρωματοποιίας μέσα στην πληθώρα των εισαγόμενων γαλλικών αρωμάτων; Η Νίκη Ζώνιου, που ασχολείται προσωπικά με την παρασκευή των αρωμάτων (σε κάθε στάδιο της διαδικασίας), μας έδωσε τις απαντήσεις:
Εκτός από τα έτοιμα προς χρήση αρώματα, μπορείτε να παραγγείλετε και το δικό σας άρωμα, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας.
Τι νέο φέρνει το brand Zoniou;
Το νέο που φέρνει το brand Zoniou είναι ένα επώνυμο ελληνικό brand αρωματοποιίας. Η έμπνευση, η συνταγή και το packaging είναι όλα μοναδικά, σχεδιασμένα από την εταιρεία. Προσφέρουμε, δε, ένα ιδιαίτερο προνόμιο στους πελάτες μας: το να φτιάξουμε για αυτούς το δικό τους άρωμα.
Ο χώρος της αρωματοποιίας μονοπωλείται από τους διάσημους οίκους του εξωτερικού. Η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στα αρώματα. Ποια είναι τα δικά σας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;
Πολύ σωστά επισημαίνετε ότι η Ελλάδα δεν φημίζεται για τα αρώματα. Εκεί λοιπόν έγκειται και η πρωτοπορία του brand Zoniou: προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών αρωμάτων σε τιμές προσιτές και ελκυστικές, «ντυμένο» σε συσκευασίες σύγχρονες και σχεδιαστικά άρτιες.
Και βέβαια ένα από τα ισχυρά μας ατού είναι το personalized άρωμα, η δυνατότητα δηλαδή να σχεδιάσουμε ένα άρωμα αποκλειστικά για εσάς.
Πείτε μου δυο λόγια για τα custom made αρώματα. Πώς μπορεί μια γυναίκα να φτιάξει το δικό της άρωμα;
Αφορούν μια μεγάλη γκάμα αρωμάτων διαφορετικών κατευθύνσεων (από floral μέχρι spicy), τα οποία μπορούν να φορεθούν ως έχουν ή να συνδυαστούν μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα άρωμα απόλυτα προσαρμοσμένο στην προσωπικότητα αλλά και στην επιδερμίδα του κάθε πελάτη χωριστά. Για να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: εάν μας αρέσει η μανόλια, μπορούμε να ενισχύσουμε τον πουδράτο χαρακτήρα της προσθέτοντας άρωμα talc, να την κάνουμε πιο χειμωνιάτικη με λίγο άρωμα πιπέρι ή να την ελαφρύνουμε με άρωμα aqua musc.
Η Ελληνίδα με ποιο τρόπο διαλέγει συνήθως άρωμα;
Επηρεάζεται πολύ από τις διαφημίσεις, γι’ αυτό και είναι περισσότερο «προσκολλημένη» στα πιο προβεβλημένα αρώματα. Παρ’ όλα αυτά, είναι ανοιχτή σε προτάσεις και τολμηρή στις επιλογές της! Αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει σε ένα άρωμα είναι κυρίως η ένταση και η διάρκεια, χαρακτηριστικά που σίγουρα βρίσκει κανείς στα αρώματα Zoniou.
Αρωματικά sticks χώρου.
Ποιες είναι οι βασικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε; Επίσης, βλέπουμε πως η νέα εικόνα σας έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο design των καταστημάτων και το packaging των προϊόντων. Έχουν ελληνική υπογραφή;
Σε ό,τι αφορά τις αρωματικές πρώτες ύλες, εννοείται από τη Γαλλία. Για τις υπόλοιπες, εμπιστευόμαστε τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής καλλυντικών. Το κομμάτι του design και του packaging το ανέλαβε η εταιρεία A.S. Αντωνία Σκαράκη.
Ποια είναι τα best-sellers σας;
Η πούδρα, το μαύρο πιπέρι και το βαμβάκι.
Ποια διάσημη «μύτη» θαυμάζετε και ποιος είναι ο οίκος που θεωρείτε ότι έχει γράψει ιστορία στα αρώματα;
Θα μου επιτρέψετε να συστήσω μια ελληνική «μύτη», τον Ηλία Ερμενίδη, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως Gucci, Valentino, Oscar de la Renta κ.ά. Όσο για τους οίκους, θα ξεχώριζα τον Dior και τον YSL.
Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Η αγορά του εξωτερικού συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά σας;
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία καταστήματα, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Μυτιλήνη. Επόμενη πόλη-στόχος είναι η Αθήνα. Το εξωτερικό προς το παρόν δεν συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά μας, αλλά αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο.
Info
Τα προϊόντα Zoniou μπορείτε να τα παραγγείλετε εδώ: http://www.zoniou.gr/
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μητροπολίτου Ιωσήφ 17, Θεσσαλονίκη, 2310 251925.
Β. Ουγκώ 9, Θεσσαλονίκη, 2310 518450.
Σαπφούς 3, Μυτιλήνη, 2251 103248.
Pillow mist Cotton, αρωματικό σπρέι για υφάσματα.
Αρωματικά σαπούνια.
Αρώματα και για τον άντρα.
Αρωματικά κεριά.
Body scrubs Zoniou.
Άρτιο packaging και για τα δώρα.

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.