Στη Μεγάλη Βρετάνια, το στέκι του ελληνικού brand των Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Δήμητρας Κολοτούρα "Zeus & Dione" βρέθηκε το TheTOC κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "break an egg". Ο λόγος για το event που βρήκε τις δυο εμπνεύστριές του οίκου να καλωσορίζουν εκεί φίλες και φίλους παρουσιάζοντάς τους τις νέες τους ιδέες και προτάσεις σε πασχαλινές διαθέσεις. Μεταξύ αυτών τα "τσολιαδάκια" (με πολλές χρήσεις), τα έσοδα από την πώληση των οποίων διατίθονται στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, και το "κοσμικό αυγό". Και είναι οι δυο τελευταίες ιδέες τους που παίρνουν σάρκα και οστά σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, οι οποίες αποτέλεσαν την αφορμή για μια κουβέντα μαζί μας.

Στη Μεγάλη Βρετάνια, το στέκι του ελληνικού brand των Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Δήμητρας Κολοτούρα "Zeus & Dione" βρέθηκε το TheTOC κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "break an egg".

Δείτε το βίντεο από την Μεγάλη Βρετάνια:

Το TheTOC, λοιπόν, συνομίλησε με τις δυο κυρίες - σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει η σύζυγος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη - οι οποίες μας είπαν, μεταξύ άλλων: 

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: «Σ' όλη την προσπάθεια που κάνουμε, έχουμε πει να βοηθήσουμε διάφορα μουσεία σ' όλη τη χώρα - ειδικά τα μουσεία της περιφέρειας (όχι ότι δεν βοηθάμε κι εδώ)...Τα "τσολιαδάκια" είναι φτιαγμένα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους θα πάνε στο μουσείο αυτό. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθάει κανείς την περιφέρεια - είτε μέσα από τη δουλειά μας που έχει να κάνει με τα κεντήματα και τις παραδοσιακές τεχνικές ένδυσης, είτε με συνεργασίες με μουσεία - κι η αρχή γίνεται με το  Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Το "τσολιαδάκι" μπορεί να φορεθεί ως κολιέ, το κρεμάμε στις τσάντες, το κρατάμε ως μπρελόκ αλλά και ως σκουλαρίκι.  Εχει διάφορες χρήσεις κι ας μην ξεχνάμε ότι ο τσολιάς αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό σύμβολο  - ιδιαίτερα αυτή την περίοδο».

Δήμητρα Κολοτούρα: «Κάνουμε μια μικρή παρουσίαση των πασχαλινών αυγών μας. Είναι κρεμαστά κολιέ - κάθε χρόνο κάνουμε κάτι διαφορετικό. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε το «κοσμικό αυγό», με ένα συμβολισμό ωραίο και σε αντιστοιχία με την άνοιξη, την εποχή που γεννιούνται ωραίες και καινούργιες ιδέες, καινούργιες καταστάσεις, την αναγέννηση της φύσης. Οπότε η μυθολογική ερμηνεία του «κοσμικού αυγού» έχει να κάνει με την αναγέννηση. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι θα ήταν μια ωραία αφορμή να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα και χαρά για κάτι καινούργιο. Και για ένα καινούργιο, έρωτα!»

Δήμητρα Κολοτούρα: «Αισίως διανύουμε τον 6ο χρόνο του "Zeus & Dion". Ξεκινήσαμε το 2012, τώρα είμαστε στο 2018. Πέρασαν έξι χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε, μέσα στη σκέψη και τη δημιουργία». 

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: «Θεωρούμε ότι δίνουμε είναι σημαντικό μήνυμα στις γυναίκες. Αν δουν κάποιον να τα καταφέρνει θα πουν "μπορώ κι εγώ, μπορώ να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα"; Κι είμαστε πάντα πάρα πολύ πρόθυμες να βοηθήσουμε και να δώσουμε κάποια καθοδήγηση σ' όλες τις νεώτερες γυναίκες να μπορέσουν κι αυτές να δημιουργήσουν». 

Δήμητρα Κολοτούρα: «Το θέμα της τιμής έχει να κάνει με την πρώτη ύλη, κι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε εμείς είναι ακριβή, το μετάξι είναι ακριβό. Συγχρόνως, όμως, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που είναι εφικτά, όπως το "τσολιαδάκι", τα t-shirts, τα φανταστικά (κατά τη γνώμη μου) καλάθια όπου "μεταφράζονται" διάφορες φορεσιές απ' όλη την Ελλάδα κι από την παράδοσή μας».

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: «Η τιμή διαμορφώνεται επίσης κι από το γεγονός ότι επιμένουμε να κάνουμε την παραγωγή στην Ελλάδα. Αν κάναμε την παραγωγή σ' άλλη χώρα όπως στην Ασία ή στην Τουρκία, η τιμή θα ήταν πολύ χαμηλότερη. Απλώς εμείς έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε δουλειές εδώ. Αν θέλεις να το πετύχεις αυτό, σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Βλέποντας, όμως, ότι ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει πολύ τα πράγματά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε και κάτι πολύ προσιτό. Κι έτσι ξεκινήσαμε μ' αυτά που προαναφέρθηκαν και θα συνεχίσουμε με κάποια άλλη γραμμή. Θα έχουμε εκπλήξεις».

Τα καλάθια του Zeus+Dione
Νέες δημιουργίες του Zeus+Dione
«Ο τσολιάς είναι ένα πολύ σημαντικό σύμβολο».
Τα καλάθια του Zeus+Dione
Τα καλάθια του Zeus+Dione

 

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Μοντάζ: Βαγγέλης Παπουτσής

TAGS