Ένα ιστορικό μουσείο κι ένας οίκος μόδας που μοιράζονται το πάθος για την ελληνική κληρονομιά και τις αξίες που αντιστέκονται στον χρόνο, τις τεχνικές και την χειροτεχνία, συγκατοικούν για πρώτη φορά, για να γιορτάσουν την παράδοση, με το βλέμμα στο μέλλον. Στο πλαίσιο της εμβληματικής έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη «1821 Πριν και Μετά», το πωλητήριό του υποδέχεται μια συλλογή εμπνευσμένη από το 1821, από το brand Zeus + Δione

Ενδυματολογικά στοιχεία της ελληνικότητας ερμηνεύονται μέσα από την κοσμοπολίτικη αισθητική του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Zeus, Μarios Schwab

Στη δημιουργία της συλλογής ΄21, μάλιστα, συμπλέουν δύο ακόμα ελληνικά brands με διεθνές διαβατήριο. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή υπογράφει μια capsule σειρά ασημένιων κοσμημάτων που παραπέμπουν σε κεντίδια και διακοσμητικά στοιχεία παραδοσιακών ανδρικών γιλέκων, κι έχουν φτιαχτεί με την πανάρχαιη τεχνική της συρματερής, ενώ η Ancient Greek Sandals σχεδίασε σανδάλια που κλείνουν το μάτι στο επαναστατικό μας παρελθόν, ενώ απευθύνονται σε γυναίκες του σήμερα.

Ενδυματολογικά στοιχεία της ελληνικότητας ερμηνεύονται μέσα από την κοσμοπολίτικη αισθητική του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Zeus, Μarios Schwab. 

Για το Μουσείο Μπενάκη, η φιλοξενία της Zeus + Δione στην Πειραιώς αποτελεί, επιπλέον, επιστέγασμα της δημιουργικής συνεργασίας του brand με το NH.M.A., την ιστορική νηματουργία, που το 2012 πέρασε στη διαχείριση του Μουσείου, με στόχο να διασωθούν παραδοσιακές τεχνικές δεξιότητες του τόπου μας. Με τα περίτεχνα προϊόντα πασμαντερί του, το ΝΗ.Μ.Α. δίνει μορφή στην έμπνευση σύγχρονων δημιουργών της μόδας, που αντιλαμβάνονται πως χωρίς το παραδοσιακό savoir-faire το όνειρο της μόδας δεν έχει συναίσθημα, ούτε διάρκεια.

Η συλλογή για το καλοκαίρι του ΄21 θα παρουσιαστεί στην είσοδο του Πωλητηρίου στην Πειραιώς, σε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση που ευωδιάζει Ελλάδα. Παράλληλα, ένα αντιπροσωπευτικό selection από το σύνολο της συλλογής, ανάμεσα τους ζώνες, τσάντες και μαντήλια, φυσικά και τα κοσμήματα της Ιλεάνας Μακρή, καθώς και one size φούστες-έκπληξη που τιμούν τη φουστανέλα, θα διατίθενται προς πώληση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. 

Δείτε κομμάτια της νέας συλλογής:

Μεταξωτό μαντήλι Evzones, Zeus + Δione
Ancient Greek Sandals x Zeus+Δione, Harness Slide
IleanaMakri x Zeus+Δione, σκουλαρίκια Clio
Ζώνη Zeus + Δione
IleanaMakri x Zeus+Δione, σκουλαρίκια Thalia
Ancient Greek Sandals x Zeus+Δione, Harness Clog
Zeus + Δione, τσάντα ώμου Fermeli

Info

www.benakishop.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: IleanaMakri x Zeus+Δione, σκουλαρίκια Nefeli

TAGS