Η IOANNA KOURBELA basics έρχεται αυτό τον χειμώνα να μας παρουσιάσει ακόμη μία συλλογή σχεδιασμένη με γνώμονα την πρακτικότητα και την διαχρονικότητα. Έχοντας επιστήσει αριστοτεχνικά την προσοχή της στο design, η σχεδιάστρια καταφέρνει να βρει τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο διαχρονικό και το μοντέρνο, μέσα από την COMPLICITY, μια συλλογή για την οποία ο δημιουργός γίνεται άρτια συνένοχος με το κοινό του, μέσα από πληθώρα αναφορών και στοιχείων.

Στη COMPLICITY την κινητήριο δύναμη αλλά και έμπνευση αποτέλεσαν μια σειρά από επιρροές και σκέψεις όπως η συνεχής αναζήτηση του φυσικού στοιχείου σε ένα αστικό τοπίο, αλλά και τα ζωγραφιστά «Ανθρωπάκια» του Γιάννη Γαἴτη με τα χαρακτηριστικά ριγέ κοστούμια. Και κάπως έτσι η Ioanna Kourbela επιστρέφει και φέτος με μία συλλογή γεμάτη άνετα ρούχα - ενδύματα από φυσικά υλικά, με μια διάθεση προσαρμογής στο σώμα σε μια νηφάλια, παστέλ παλέτα. 

Τo calming green, το healthy skin, το ivy leaves, το grey matter και το black, είναι οι αποχρώσεις που φέτος πρωταγωνιστούν και «ντύνουν» δημιουργικά ντραπέ μπλούζες, «αντισυμβατικά» jackets και θηλυκά φορέματα. 

H COMPLICITY είναι μια συλλογή που φέτος θα αποτελέσει την ιδανική βάση για τα χειμερινά σύνολα της σεζόν. 


Ποια είναι η Ιωάννα Κουρμπέλα; 

Προερχόμενη από μια οικογένεια με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο πλεκτό ένδυμα από το 1971, ήταν φυσική εξέλιξη για την Ιωάννα Κουρμπέλα να αναλάβει το 2003, το δημιουργικό τμήμα της οικογενειακής της επιχείρησης "Kourbelas Knitwear". Με βασικές της αναφορές την κίνηση του σώματος και την αλληλεπίδραση του με το ένδυμα, η Ιωάννα παρουσίασε τότε την πρώτη της ομώνυμη συλλογή.

 Έκτοτε λανσάρονται οι σειρές IoannaKourbela FEMALE & MALE Collections, η βραβευμένη BASICS Collection, αλλά και η Ioanna Kourbela KIDS Collection.  Με εξαγωγές σε 22 χώρες ανά τον κόσμο, το brand διαθέτει πλέον έναν παγκόσμιο χαρακτήρα, επισφραγίζοντας έτσι τη διεθνή του πορεία.  Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και η sur-mesure bridal συλλογή WHITE Collection, η οποία έχει εντάξει τη σχεδιάστρια στον χώρο της υψηλής ραπτικής.

Με ζωτικό άξονα της φιλοσοφίας του την υπεύθυνη παραγωγή αποκλειστικά στην Ελλάδα, την αγάπη για τις φυσικές πρώτες ύλες, την ασυμβίβαστη ποιότητα και την πεποίθηση ότι «Το Ρούχο είναι το Σπίτι του Σώματος», τοbrand εξελίσσεται διαρκώς,  αντανακλώντας την χαρακτηριστική αισθητική που έχει κάνει εδώ και χρόνια την Ιωάννα Κουρμπέλα να ξεχωρίσει.

http://www.ioannakourbela.com

TAGS