ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

UglyBell: Γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ελληνική υπογραφή

Σε μια εποχή έλλειψης κινήτρου και έμπνευσης, ο Νικόλας Γκίκας κάνει τη διαφορά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο αξεσουάρ που σε κερδίζει σε χρόνο dt.

UglyBell: Γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ελληνική υπογραφή

Κόντρα στα συνηθισμένα μαύρα ή καφέ γυαλιά ηλίου, τα «UglyBell» χαρίζουν στην καθημερινότητά μας χρώμα, φωτεινότητα και στυλ. Και αυτό, γιατί κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, φτιαγμένο με φαντασία και υπέροχη αισθητική και ζωγραφισμένο στο χέρι. Ας αφήσουμε, όμως, τον δημιουργό τους, Νικόλα Γκίκα, να μας τα συστήσει:

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των «UglyBell»;

Από μικρός «έπιανε το χέρι μου» και συνήθιζα να ζωγραφίζω από τα παπούτσια και τις τσάντες μου μέχρι τη ντουλάπα και το γραφείο μου. Στα 14 μου, άρχισα να σχεδιάζω και γκράφιτι στους δρόμους. Στη συνέχεια, σπούδασα βιομηχανικό σχέδιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα άφησα τη ζωγραφική και ασχολήθηκα με άλλες εργασίες, πάντα όμως ένιωθα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό. Στις αρχές του 2012, λοιπόν, σκέφτηκα να ζωγραφίσω πάνω σ’ ένα ζευγάρι γυαλιά, καθώς αυτά αποτελούν το αγαπημένο μου αξεσουάρ. Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις σε φίλους και γνωστούς, ενώ, κάθε φορά που τα φορούσα, κάποιος θα με σταματούσε στο δρόμο για να με ρωτήσει από πού τα είχα αγοράσει. Όταν απαντούσα ότι τα είχα σχεδιάσει μόνος μου, μου ζητούσαν να φτιάξω και για εκείνους. Έτσι, η μεγάλη ανταπόκριση μού έδωσε το θάρρος για την υλοποίηση της μάρκας.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει ένα ζευγάρι «UglyBell» αντί για ένα άλλο που μπορεί να βρει σε οποιοδήποτε κατάστημα οπτικών;

Διότι κάθε ζευγάρι είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και, παρατηρώντας το, μπορεί κανείς να διακρίνει το μεράκι και τη φαντασία που προϋποθέτει η δημιουργία του, ακριβώς όπως αποδίδεται η ζωγραφική ενός καλλιτέχνη πάνω σε έναν καμβά. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ένα προϊόν κατασκευασμένο απλώς από μια μηχανή. Επίσης, στόχος μου είναι να δημιουργώ μοναδικά κομμάτια με ιδιόμορφα σχέδια, σχήματα και χρώματα, που ταιριάζουν στην προσωπικότητα κάθε πελάτη, κάνοντάς τον να νιώθει ξεχωριστός.

UglyBell: Γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ελληνική υπογραφή

Μας κάνει εντύπωση ότι ζωγραφίζεις τόσο όμορφα και λεπτομερή σχέδια σε μια τόσο μικρή επιφάνεια, όπως ο σκελετός των γυαλιών! Περίγραψέ μας λίγο τη δημιουργική διαδικασία.

Η «Uglybell» δουλεύει δύο είδη σκελετών: Από οξική κυτταρίνη (Cellulose Acetate) που είναι πιο εύκαμπτοι και ευπροσάρμοστοι και από πολυκαρμπονικό (Polycarbonated) που είναι πιο ανθεκτικοί και οικονομικοί. Αφού, λοιπόν, κάθε σκελετός επεξεργαστεί χρωματικά και σχεδιαστικά με οικολογικά χρώματα, υποβάλλεται σε μια ειδική διαδικασία επίστρωσης αντιαλλεργικού φινιρίσματος, που τον προστατεύει από γρατσουνιές και ακραίες καιρικές συνθήκες. Και όσο για την έμπνευση των σχεδίων μου, αυτή βασίζεται σε οποιαδήποτε πληροφορία ή εικόνα μπορεί να αντλήσω από την καθημερινότητά μου: Ένα γλυπτό, ένα τοπίο, τα πολύχρωμα γκράφιτι των μεγαλουπόλεων, την καλλιγραφία, καθώς και ό,τι περιλαμβάνει η street και pop κουλτούρα.

Ο εμπνευστής και δημιουργός των «UglyBell», Νικόλας Γκίκας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σχέδιο από όσα έχεις δημιουργήσει ως τώρα και γιατί;

Αγαπημένο γίνεται αυτομάτως ένα σχέδιο όταν το δω να φοριέται στον δρόμο από κάποιον περαστικό που το υποστηρίζει 100%.

Τι φακούς χρησιμοποιείς, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι και τα μάτια μας είναι ασφαλή;

Ως καινοτόμος εταιρεία στον χώρο των γυαλιών ηλίου, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των υλικών. Με γνώμονα την προστασία των ματιών, αλλά και την καλή λειτουργία του σκελετού, επιλέγουμε υλικά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με αυτό κατά νου, λοιπόν, τα γυαλιά μας έχουν γαλλικής τεχνολογίας φακούς, με εξωτερική επίστρωση αντιχάραξης, οι οποίοι παρέχουν 100% προστασία από τις UVA, UVB ακτινοβολίες του ηλίου (UV400, CR39), καθώς και άνετη και ξεκούραστη χρήση. Μάλιστα, πολλά από αυτά, διαθέτουν και πολωτικούς φακούς (Polarized).

Τα «UglyBell» βασίστηκαν σε μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, η οποία, όμως, συνέπεσε χρονικά με την κρίση στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν χρήματα... ούτε για τα βασικά. Τι απήχηση, λοιπόν, έχουν τα συγκεκριμένα γυαλιά μέχρι σήμερα και σε τι τιμή μπορεί κανείς να αγοράσει ένα ζευγάρι;

Ένα χαρακτηριστικό της κρίσης που διανύουμε είναι ότι οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε πιο εναλλακτικές λύσεις. Αυτό είναι θετικό για εμάς, γιατί, θέλοντας να ξεφύγουμε από τα βαρετά μαύρα και καφέ γυαλιά, δημιουργούμε πρωτότυπα και εναλλακτικά σχέδια, σχήματα και χρώματα, που ταιριάζουν στην προσωπικότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Μάλιστα, πρόκειται για μια ιδέα καινοτόμα παγκοσμίως. Στόχος μου, όμως, δεν είναι να κατασκευάσω ένα προϊόν που θα μπορούν να αγοράσουν μόνο λίγοι. Έτσι, τα «UglyBell» ξεκινούν από 60 ευρώ με φακούς άριστης ποιότητας και διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.

Με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα συγκεκριμένα γυαλιά;

Υπάρχουν τρεις τρόποι: Ο πρώτος είναι να επισκεφθεί κάποιο από τα επιλεγμένα καταστήματα οπτικών και concept stores που προμηθεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Ο δεύτερος είναι να μας βρει στο Meet Market, ένα urban market καινοτομίας που διοργανώνεται μια φορά το μήνα σε διάφορους χώρους της Αθήνας. Και ο τρίτος είναι να τα παραγγείλει μέσω eshop στη διεύθυνση uglybell.com, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε λίγο καιρό.

Τι άλλο έχεις στο μυαλό σου για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να αναδείξω παγκοσμίως το συγκεκριμένο χειροποίητο και καινοτόμο προϊόν σε μια αγορά που μετράει εκατοντάδες χρόνια, όπως είναι αυτή των οπτικών. Επίσης, μέσα στα επόμενα βήματά μου συγκαταλέγεται να περάσω και στην παραγωγή μιας εξ ολοκλήρου δικής μου σειράς χειροποίητων γυαλιών ηλίου και οράσεως, καθώς και η παρουσία της «UglyBell» στις μεγαλύτερες εκθέσεις οπτικών στον κόσμο.

Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί συνομήλικοί σου που έχουν κάποιο δημιουργικό ταλέντο, αλλά δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να το αξιοποιήσουν. Τι θα τους έλεγες, έχοντας ήδη την εμπειρία των «UglyBell»;

Πρέπει να σας πω ότι και για μένα δεν ήταν όλα ρόδινα. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και προβλήματα τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στον τομέα της προώθησης των προϊόντων μου στην αγορά. Δεν σας κρύβω, μάλιστα, ότι στην αρχή σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω. Η ανταπόκριση του κόσμου, όμως, ήταν αυτή που με έκανε να πιστέψω περισσότερο στο συγκεκριμένο brand κι έτσι, με πείσμα και υπομονή, συνέχισα και κατάφερα να το καθιερώσω σε έναν τόσο ανταγωνιστικό κλάδο, όπως είναι αυτός των οπτικών. Θα έλεγα, λοιπόν, σε όσους έχουν ένα ταλέντο ή μια ιδέα που θέλουν να υλοποιήσουν, πως αν πιστέψουν στον εαυτό τους (και μόνο στον εαυτό τους!), δουλέψουν σκληρά και μείνουν απολύτως αφοσιωμενοι στην ιδέα τους, τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν.

Φωτογραφίες: Alex Antoniadis

Τα «UglyBell» στα social media:
Facebook page: https://www.facebook.com/uglybells
Instagram: https://www.instagram.com/ugly_bell
Pinterest: https://gr.pinterest.com/uglybell/

Read Next

28 Νοε 2023

Glamazons: Τα παπούτσια της Ναστάζιας Δαρίβα μας μεταμορφώνουν σε σύγχρονες αμαζόνες της πόλης

Τα παπούτσια Glamazons είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν αυτοπεποίθηση και λάμψη στη γυναίκα του σήμερα.

16 Νοε 2023

Άλφα-Ωμέγα: Το γούρι της Zeus+Δione για το 2024 μόλις αποκαλύφθηκε

Η Zeus+Δione για το γούρι του 2024 εμπνέεται από ελληνικό αλφάβητο.

Περισσότερα από

Made in Greece

15 Νοε 2023

Nidodileda: Η Τόνια Μητρούδη δημιούργησε το brand που μεταφράζει τα όνειρά μας σε ενδύματα

Η χειμερινή συλλογή του brand Nidodileda "New Moon" σηματοδοτεί τη νέα του φάση, μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια μιας συναρπαστικής και επιτυχημένης πορείας.

10 Νοε 2023

MEUF σημαίνει γυναίκα, αλλά κι ένα από τα ελληνικά brands με τις πιο εκλεπτυσμένες δημιουργίες

H Θεοδώρα Χριστοπούλου είναι η δημιουργός του MEUF, του ελληνικού brand που παίζει με τη γεωμετρία και βάζει μπροστά την άνεση και την κομψότητα.

02 Νοε 2023

Liana Camba: Ψίθυροι αυθεντικής πολυτέλειας και σύγχρονης αισθητικής

Η νέα συλλογή Whisper - A/W 2023-24 του brand Liana Camba χαρακτηρίζεται από νωχελική κομψότητα και αυθεντική πολυτέλεια.

26 Οκτ 2023

Georgia De Graecia: Οι δημιουργίες της Γεωργίας Σαλτουρίδου ανήκουν σε μία σεκάνς ελληνικής ταινίας των ‘70s

Το brand Georgia De Graecia είναι μία συνάντηση των προσωπικών αναφορών της σχεδιάστριας, Γεωργίας Σαλτουρίδου, με την ελληνικότητα.

23 Οκτ 2023

Cache Cache: Η Λουκία Μουντούρη φτιάχνει τα πανωφόρια που θέλουν όλα τα κορίτσια

Οι συλλογές του brand Cache Cache έχουν πάντα στον πυρήνα τους ποιοτικό, απόλυτα σύγχρονο κι εντυπωσιακό outwear.

19 Οκτ 2023

LOVE+ALICIA: Η Έλια Τσερκέζου φτιάχνει ρούχα για γυναίκες που θέλουν να βγουν από το comfort zone τους

Η νέα συλλογή του brand LOVE+ALICIA είναι εμπνευσμένη από την punk κουλτούρα των 70΄s.

13 Οκτ 2023

Semiology: Η Ευγενία Βαμβακά θέλει τα ρούχα της να αγκαλιάζουν τρυφερά το σώμα και να δίνουν δύναμη

Το brand Semiology, ένα από τα πρώτα βιώσιμα ελληνικά brands, διαγράφει μια σταθερά εξαιρετική πορεία στην εγχώρια μόδα.

10 Οκτ 2023

Poptometry: Η Μαρίνα και η Ανδριάνα αποδεικνύουν ότι η απλότητα είναι γοητευτική

Το δίδυμο πίσω από το brand Poptometry δημιουργεί classy ρούχα μέσα από τις πιο απλές γραμμές.

03 Οκτ 2023

The C Edition: Πώς η Χριστίνα Κατσαούνη έκανε τα κορμάκια τη μεγάλη μας εμμονή

Το brand The C Edition δημιούργησε έναν κύκλο γυναικών που εθίστηκαν στον δυναμισμό που κρύβει η απλότητα ενός bodysuit.

29 Σεπ 2023

AYEZI: Η Μαρίνα Κόρακα έχει στολίσει με τα κοσμήματά της μερικούς από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες καλλιτέχνες

Επηρεασμένο από τη rap κουλτούρα, το brand iced out κοσμημάτων AYEZI είναι μία κοινότητα που αγκαλιάζει όλους όσοι είναι αληθινοί στην έκφραση του εαυτού τους.