ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

UglyBell: Γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ελληνική υπογραφή

Σε μια εποχή έλλειψης κινήτρου και έμπνευσης, ο Νικόλας Γκίκας κάνει τη διαφορά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο αξεσουάρ που σε κερδίζει σε χρόνο dt.

UglyBell: Γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ελληνική υπογραφή

Κόντρα στα συνηθισμένα μαύρα ή καφέ γυαλιά ηλίου, τα «UglyBell» χαρίζουν στην καθημερινότητά μας χρώμα, φωτεινότητα και στυλ. Και αυτό, γιατί κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, φτιαγμένο με φαντασία και υπέροχη αισθητική και ζωγραφισμένο στο χέρι. Ας αφήσουμε, όμως, τον δημιουργό τους, Νικόλα Γκίκα, να μας τα συστήσει:

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των «UglyBell»;

Από μικρός «έπιανε το χέρι μου» και συνήθιζα να ζωγραφίζω από τα παπούτσια και τις τσάντες μου μέχρι τη ντουλάπα και το γραφείο μου. Στα 14 μου, άρχισα να σχεδιάζω και γκράφιτι στους δρόμους. Στη συνέχεια, σπούδασα βιομηχανικό σχέδιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα άφησα τη ζωγραφική και ασχολήθηκα με άλλες εργασίες, πάντα όμως ένιωθα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό. Στις αρχές του 2012, λοιπόν, σκέφτηκα να ζωγραφίσω πάνω σ’ ένα ζευγάρι γυαλιά, καθώς αυτά αποτελούν το αγαπημένο μου αξεσουάρ. Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις σε φίλους και γνωστούς, ενώ, κάθε φορά που τα φορούσα, κάποιος θα με σταματούσε στο δρόμο για να με ρωτήσει από πού τα είχα αγοράσει. Όταν απαντούσα ότι τα είχα σχεδιάσει μόνος μου, μου ζητούσαν να φτιάξω και για εκείνους. Έτσι, η μεγάλη ανταπόκριση μού έδωσε το θάρρος για την υλοποίηση της μάρκας.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει ένα ζευγάρι «UglyBell» αντί για ένα άλλο που μπορεί να βρει σε οποιοδήποτε κατάστημα οπτικών;

Διότι κάθε ζευγάρι είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και, παρατηρώντας το, μπορεί κανείς να διακρίνει το μεράκι και τη φαντασία που προϋποθέτει η δημιουργία του, ακριβώς όπως αποδίδεται η ζωγραφική ενός καλλιτέχνη πάνω σε έναν καμβά. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ένα προϊόν κατασκευασμένο απλώς από μια μηχανή. Επίσης, στόχος μου είναι να δημιουργώ μοναδικά κομμάτια με ιδιόμορφα σχέδια, σχήματα και χρώματα, που ταιριάζουν στην προσωπικότητα κάθε πελάτη, κάνοντάς τον να νιώθει ξεχωριστός.

UglyBell: Γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ελληνική υπογραφή

Μας κάνει εντύπωση ότι ζωγραφίζεις τόσο όμορφα και λεπτομερή σχέδια σε μια τόσο μικρή επιφάνεια, όπως ο σκελετός των γυαλιών! Περίγραψέ μας λίγο τη δημιουργική διαδικασία.

Η «Uglybell» δουλεύει δύο είδη σκελετών: Από οξική κυτταρίνη (Cellulose Acetate) που είναι πιο εύκαμπτοι και ευπροσάρμοστοι και από πολυκαρμπονικό (Polycarbonated) που είναι πιο ανθεκτικοί και οικονομικοί. Αφού, λοιπόν, κάθε σκελετός επεξεργαστεί χρωματικά και σχεδιαστικά με οικολογικά χρώματα, υποβάλλεται σε μια ειδική διαδικασία επίστρωσης αντιαλλεργικού φινιρίσματος, που τον προστατεύει από γρατσουνιές και ακραίες καιρικές συνθήκες. Και όσο για την έμπνευση των σχεδίων μου, αυτή βασίζεται σε οποιαδήποτε πληροφορία ή εικόνα μπορεί να αντλήσω από την καθημερινότητά μου: Ένα γλυπτό, ένα τοπίο, τα πολύχρωμα γκράφιτι των μεγαλουπόλεων, την καλλιγραφία, καθώς και ό,τι περιλαμβάνει η street και pop κουλτούρα.

Ο εμπνευστής και δημιουργός των «UglyBell», Νικόλας Γκίκας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σχέδιο από όσα έχεις δημιουργήσει ως τώρα και γιατί;

Αγαπημένο γίνεται αυτομάτως ένα σχέδιο όταν το δω να φοριέται στον δρόμο από κάποιον περαστικό που το υποστηρίζει 100%.

Τι φακούς χρησιμοποιείς, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι και τα μάτια μας είναι ασφαλή;

Ως καινοτόμος εταιρεία στον χώρο των γυαλιών ηλίου, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των υλικών. Με γνώμονα την προστασία των ματιών, αλλά και την καλή λειτουργία του σκελετού, επιλέγουμε υλικά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με αυτό κατά νου, λοιπόν, τα γυαλιά μας έχουν γαλλικής τεχνολογίας φακούς, με εξωτερική επίστρωση αντιχάραξης, οι οποίοι παρέχουν 100% προστασία από τις UVA, UVB ακτινοβολίες του ηλίου (UV400, CR39), καθώς και άνετη και ξεκούραστη χρήση. Μάλιστα, πολλά από αυτά, διαθέτουν και πολωτικούς φακούς (Polarized).

Τα «UglyBell» βασίστηκαν σε μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, η οποία, όμως, συνέπεσε χρονικά με την κρίση στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν χρήματα... ούτε για τα βασικά. Τι απήχηση, λοιπόν, έχουν τα συγκεκριμένα γυαλιά μέχρι σήμερα και σε τι τιμή μπορεί κανείς να αγοράσει ένα ζευγάρι;

Ένα χαρακτηριστικό της κρίσης που διανύουμε είναι ότι οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε πιο εναλλακτικές λύσεις. Αυτό είναι θετικό για εμάς, γιατί, θέλοντας να ξεφύγουμε από τα βαρετά μαύρα και καφέ γυαλιά, δημιουργούμε πρωτότυπα και εναλλακτικά σχέδια, σχήματα και χρώματα, που ταιριάζουν στην προσωπικότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Μάλιστα, πρόκειται για μια ιδέα καινοτόμα παγκοσμίως. Στόχος μου, όμως, δεν είναι να κατασκευάσω ένα προϊόν που θα μπορούν να αγοράσουν μόνο λίγοι. Έτσι, τα «UglyBell» ξεκινούν από 60 ευρώ με φακούς άριστης ποιότητας και διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.

Με ποιους τρόπους μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα συγκεκριμένα γυαλιά;

Υπάρχουν τρεις τρόποι: Ο πρώτος είναι να επισκεφθεί κάποιο από τα επιλεγμένα καταστήματα οπτικών και concept stores που προμηθεύουμε σε όλη την Ελλάδα. Ο δεύτερος είναι να μας βρει στο Meet Market, ένα urban market καινοτομίας που διοργανώνεται μια φορά το μήνα σε διάφορους χώρους της Αθήνας. Και ο τρίτος είναι να τα παραγγείλει μέσω eshop στη διεύθυνση uglybell.com, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε λίγο καιρό.

Τι άλλο έχεις στο μυαλό σου για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να αναδείξω παγκοσμίως το συγκεκριμένο χειροποίητο και καινοτόμο προϊόν σε μια αγορά που μετράει εκατοντάδες χρόνια, όπως είναι αυτή των οπτικών. Επίσης, μέσα στα επόμενα βήματά μου συγκαταλέγεται να περάσω και στην παραγωγή μιας εξ ολοκλήρου δικής μου σειράς χειροποίητων γυαλιών ηλίου και οράσεως, καθώς και η παρουσία της «UglyBell» στις μεγαλύτερες εκθέσεις οπτικών στον κόσμο.

Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί συνομήλικοί σου που έχουν κάποιο δημιουργικό ταλέντο, αλλά δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να το αξιοποιήσουν. Τι θα τους έλεγες, έχοντας ήδη την εμπειρία των «UglyBell»;

Πρέπει να σας πω ότι και για μένα δεν ήταν όλα ρόδινα. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και προβλήματα τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στον τομέα της προώθησης των προϊόντων μου στην αγορά. Δεν σας κρύβω, μάλιστα, ότι στην αρχή σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω. Η ανταπόκριση του κόσμου, όμως, ήταν αυτή που με έκανε να πιστέψω περισσότερο στο συγκεκριμένο brand κι έτσι, με πείσμα και υπομονή, συνέχισα και κατάφερα να το καθιερώσω σε έναν τόσο ανταγωνιστικό κλάδο, όπως είναι αυτός των οπτικών. Θα έλεγα, λοιπόν, σε όσους έχουν ένα ταλέντο ή μια ιδέα που θέλουν να υλοποιήσουν, πως αν πιστέψουν στον εαυτό τους (και μόνο στον εαυτό τους!), δουλέψουν σκληρά και μείνουν απολύτως αφοσιωμενοι στην ιδέα τους, τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν.

Φωτογραφίες: Alex Antoniadis

Τα «UglyBell» στα social media:
Facebook page: https://www.facebook.com/uglybells
Instagram: https://www.instagram.com/ugly_bell
Pinterest: https://gr.pinterest.com/uglybell/

Read Next

24 Σεπ 2024

Majestæt: Η Μαρία Σταύρου μας συστήνει το νέο power suit της σύγχρονης γυναίκας

Το brand Majestæt ακολουθεί τη γυναίκα του σήμερα και τις ανάγκες της με μία εκδοχή της κομψότητας που πάλλεται στους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle.

25 Αυγ 2024

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

Περισσότερα από

Made in Greece

24 Αυγ 2024

PRIGIPO: Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου έβαλε με τα κοσμήματά της το ρήμα "Πριγκιπώ" στα χείλη όλων μας

Το brand κοσμημάτων PRIGIPO έχει δημιουργήσει μια μοναδική κληρονομιά στη λόκαλ σκηνή αργυροχρυσοχόων που ξεπέρασε τα σύνορα του αθηναϊκού εμπορικού τριγώνου.

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.