Σε έναν από τους πιο must δρόμους του Παγκρατίου, στην Αρχελάου, δίπλα στα όμορφα καφέ της γειτονιάς  και  κοντά στο παλιό στέκι του Μάνου Χατζιδάκι, στο Μαγεμένο Αυλό,  μια πολύχρωμη μικρή βιτρίνα κάνει τη διαφορά.  Δεν μπαίνεις μέσα για καφέ ή για τυρόπιτα. Μπαίνεις για να χαζέψεις κι αν δεν μπορέσεις να αντισταθείς- έτσι συμβαίνει συνήθως- να ψωνίσεις.  

Τέσσερις ταλαντούχες  σχεδιάστριες, παρουσιάζονται με τη συλλογή τους, εκτός από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα και στο μαγαζί της Μαρίας. 

Ψαγμένα ρούχα, τεσσάρων Ελλήνων σχεδιαστών  - σχεδιαστριών,  χειροποίητες τσάντες ελληνίδας σχεδιάστριας αλλά και επιλεγμένα σχέδια Μιλανέζων σχεδιαστών.Τα κοσμήματα που θα βρείτε εδώ έχουν κι αυτά την ιστορία τους. Τέσσερις ταλαντούχες  σχεδιάστριες, παρουσιάζονται με τη συλλογή τους, εκτός από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα και στο μαγαζί της Μαρίας. 

Συλλεκτικά κομμάτια T-shirt. Μιλάμε για έργα τέχνης καθώς κάθε ένα μπλουζάκι φέρει την υπογραφή γνωστής ελληνίδας ζωγράφου. Θα βρείτε ακόμη ιδιαίτερες  πουπουλούδες,  χαλιά, κουρελούδες , τσάντες δαπέδου, όλα προϊόντα  fair trade. Το  τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή, αφού με τα χρήματα βοηθάτε παιδιά που έχουν ανάγκη να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. 

Το μαγαζί της Μαρίας ντύνει τις κυρίες της Τιβί
Και Η Ελένη φόρεσε ρούχα από το μαγαζί της Μαρίας

Μην παραξενευτείτε που θα δείτε άντρες να μπαίνουν μέσα. Τρελαίνονται για τις χειμωνιάτικες unisex παντοφλίτσες που φέρνει κάθε χρόνο. Από Σεπτέμβριο θα τις βρείτε πάλι. Θα βρείτε όμως αυτή την εποχή, αντισυμβατικά πουκάμισα,  μαντήλια και T-shirt για νεαρούς και μη.
Ακόμη όμως κι αν δε ψωνίσετε, μπορείτε να πάρετε ιδέες για το ντύσιμό σας και έξυπνες λύσεις για την διακόσμηση  του σπιτιού σας. Αυτές, πρόθυμα σας τις δίνει η Μαρία.

Όσο για τις τιμές, σίγουρα θα σας περισσέψουν χρήματα να πάτε και στα διπλανά μπιστρό για καφεδάκι ή μεσημεριανό.

Όσο για τις τιμές, σίγουρα θα σας περισσέψουν χρήματα να πάτε και στα διπλανά μπιστρό για καφεδάκι ή μεσημεριανό. Και μην ξαφνιαστείτε αν δείτε μέσα να ψωνίζει κάποια γνωστή ηθοποιός  ή δείτε τα ρούχα της βιτρίνας φορεμένα σε πρωταγωνίστριες τηλεοπτικών σειρών. Το μαγαζί της Μαρίας είναι το αγαπημένο στέκι των ενδυματολόγων.

Facebook m. katifori  

Αρχελάου 32, Παγκράτι
τηλ.: 6946170404

Το μαγαζί με τους θησαυρούς
Μοναδικά κομμάτια σε μοναδικές τιμές, στον πιο όμορφο δρόμο του Παγκρατίου
TAGS