Ο Κεραύνιος Ζεύς, λατρεύτηκε ως ο θεός του ουρανού. Κατοικία του, ο αιθέρας, έναςφωτεινός τόπος πάνω από τη γη που δεν ταραζόταν από ανέμους και θύελλες, και από όπου αυτός κυβερνούσε τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας απελευθέρωσε τουςφυλακισμένους στον Τάρταρο Κύκλωπες, για να μπορέσει να νικήσει στην Τιτανομαχία τον Κρόνο και τους Τιτάνες και να πάρει την ουράνια εξουσία. Σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης και σαν αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους, οι Κύκλωπες χάρισαν στον πατέρα των θεών τον Κεραυνό, τη Βροντή και την Αστραπή.  Οι φωτεινοί κεραυνοί, δημιούργημα του θεού Ήφαιστου, αποτέλεσαν τον ουράνιο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ θεών και ανθρώπων. Ο υπέρτατος επόπτης της ηθικής τάξης, Ζευς χρησιμοποιούσε τον κεραυνό όχι για να τιμωρεί αλλά για να δίνει δίκαιες λύσεις.

Για το έτος 2020 ο οίκος ΖΟLOTAS, ως σύγχρονος Ήφαιστος, σμιλεύει πολύτιμα  μέταλλα και δημιουργεί ένα ξεχωριστό γούρι για να καλωσορίσει τη νέα χρονιά. O“Zeus” θα μας φέρει δύναμη, διάνοια και πνευματική φώτιση για το 2020.

Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία.

Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό.Το 2020, ο ZEUS έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.

 

 

.Για περισσότερες πληροφορίες : elepap.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS