Εκατό χρόνια μετά τα Roaring Twenties, η ιστορία επαναλαμβάνεται, κατά κάποιον τρόπο: Μπορεί να μη βγήκαμε μόλις από έναν Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά όπως και το 1920, που προσπαθούσε να συνέλθει από την πανδημία της Ισπανικής Γρίπης, έτσι και σήμερα ο κόσμος αγωνίζεται να βγει από μια αλλη πανδημία και να βρει το δρόμο του προς το φως. Ένα από τα πράγματα που μας δίνουν δύναμη είναι η ελπίδα ότι θα ζήσουμε μια έκρηξη δημιουργίας και τόλμης, όπως και εκείνη των ‘20s.

Γι’ αυτό το catsuit Celia Kritharioti, που φόρεσε η Έλενα Τσαγκρινού στον ημιτελικό της Eurovision, εξασφαλίζοντας και με την ερμηνεία της και με την εμφάνισή της την πρόκριση στον τελικό, δεν ταιριάζει μόνο στη διάθεση εντυπωσιασμού του διαγωνισμού τραγουδιού, αλλά εκφράζει και μια ανάγκη της εποχής, να επιστρέψουμε στο γκλάμουρ αλλά και την έμπνευση, χωρίς ωστόσο να απαρνηθούμε τα μαθήματα που μας άφησε αυτή η περίοδος.

Η διεθνούς εμβέλειας σχεδιάστρια, που στο παρελθόν έχει ντύσει, μεταξύ άλλων, τη Χάιντι Κλουμ στον τελικό του «Next Top Model» της Γερμανίας, για το αισθησιακό κομμάτι που δημιούργησε για την Τσαγκρινού επισφραγίζει την αγάπη της για τα κρόσσια, που συνδυάζει με κρύσταλλα Swarovski.

Για το αισθησιακό κομμάτι που δημιούργησε για την Τσαγκρινού επισφραγίζει την αγάπη της για τα κρόσσια, που συνδυάζει με κρύσταλλα Swarovski.

Όπως είπε στο κυπριακό Madame Figaro η Kritharioti, έδωσε έμφαση στην ελευθερία στην κίνηση και εμπνεύστηκε από τη θεά Αφροδίτη, που στην Κύπρο έχει την «τιμητική» της, καθώς και από τα Roaring 20s και την Art Deco.

H διαδικασία κατασκευής του «κράτησε περισσότερους από τέσσερις μήνες καθώς όλα τα κρύσταλλα είναι ραμμένα στο χέρι και ήθελα σε κάθε στάδιο δημιουργίας να αισθάνεται η Έλενα σιγουριά και αυτοπεποίθηση. […] Είναι η μεγάλη στιγμή της Έλενας και θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι το ρούχο θα την κάνει να αισθάνεται η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού της».

Δείτε το βίντεο με την ερμηνεία της Έλενας Τσαγκρινού στον ημιτελικό:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: REUTERS/Piroschka Van de Wouw
 

TAGS