ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το ελληνικό τζιν με κρίταμο, μπαχαρικά και φύλλα μυρτιάς παράγεται στην Εύβοια από τρεις γυναίκες

Το ελληνικό τζιν με κρίταμο, μπαχαρικά και φύλλα μυρτιάς παράγεται στην Εύβοια από τρεις γυναίκες

«Οι Τρεις Χάριτες στην ελληνική μυθολογία ήταν οι θεότητες της γοητείας, της ομορφιάς και της δημιουργικότητας και συμβόλιζαν τη φύση και τη γονιμότητα. Από αυτές εμπνεύστηκαν τρεις σύγχρονες γυναίκες για να αποστάξουν σε ένα θείο χαρμάνι την ουσία της Ελληνικής Φύσης από τα βουνά ως τη θάλασσα».

Η πολλά υποσχόμενη εισαγωγή στο Grace gin δικαιώνεται πρώτα σε οπτικό επίπεδο. Ένα διάφανο μπουκάλι με καλαίσθητο logo και τρεις γυναίκες της βικτωριανής εποχής που κρατούν τα βότανα και τα ιδιαίτερα μπαχαρικά που περιέχει. Συνειρμικά, θυμίζουν τις περήφανες επαναστάτριες σουφραζέτες. Το εγχείρημά τους, πάντως, είναι και περήφανο και επαναστατικό.

Το ελληνικό τζιν με κρίταμο, μπαχαρικά και φύλλα μυρτιάς παράγεται στην Εύβοια από τρεις γυναίκες
Την καλαίσθητη και ιδιαίτερη συσκευασία επιμελήθηκε η Milk

Στην πραγματική ζωή, όλα ξεκίνησαν όταν η Κατερίνα και η Χαρά Κατσού από την ποτοποιία Άβαντες γνώρισαν τη Λίλα Δημοπούλου και τον John Cowden (στο ολοκληρωμένο σενάριο υπάρχει και ένας άνδρας) από την LKC Premium Drinks. Σύντομα, μια τρελή ιδέα άρχισε να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος μεταξύ τους: να δημιουργήσουν ένα ελληνικό τζιν, με ιδιαίτερο χαρακτήρα που να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια αναγνωρισμένες ετικέτες του εξωτερικού.

Την τρέλα της ιδέας, ακολούθησε η τρέλα της δημιουργικότητας. Η Χαρά ερεύνησε 50 βότανα και στοιχεία της ελληνικής φύσης, ώσπου κατέληξε σε εκείνα που δε θα έδιναν στο ποτό μόνο ελληνική ταυτότητα, αλλά και κάτι από την προσωπικότητα των δημιουργών του. Τα 5 στοιχεία που πέρασαν στον τελικό της απόσταξης ήταν ο άγριος κρίταμος- ένα μοναδικό βοτανικό στοιχείο το οποίο το συλλέγουν από ένα μικρό νησάκι βόρεια της Κρήτης- τα φύλλα μυρτιάς, ο σκίνος, τα άνθη πορτοκαλιάς και oι φλούδες εσπεριδοειδών από την Εύβοια. Ένας νοητός χάρτης αρωματικής ελληνικότητας.

O John Cowden και η Λίλα Δημοπούλου

Αν περνούσαμε το Grace Gin από ακτινογραφία τι θα βρίσκαμε; Μια ακτινογραφία μπορεί να μας δείξει πολύ καλά τον σκελετό και τα πολύ βασικά στοιχεία ενός αντικειμένου. Εάν λοιπόν ακτινογραφούσαμε το Grace θα διαπιστώναμε ότι έχει –εκτός από τα ελληνικά βότανα- όλα τα βασικά συστατικά ενός εξαιρετικά premium Gin, όπως άρκευθος , κάσια, ριζες αγγελικής και ίριδας , κόλιανδρο και κάρδαμο. Επιπλέον έχει υποστεί διαδικασία διπλής απόσταξης και σε συνδυασμό με τους υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς έχουμε ένα υψηλής ποιότητας απόσταγμα. Αυτό που δεν θα δούμε με μια ακτινογραφία είναι η αγάπη το μεράκι, οι ιδιαίτερες τεχνικές και ο χρόνος που απαιτείται για την δημιουργία του.

Η καλαίσθητη συσκευασία σε προδιαθέτει για ένα περιεχόμενο διαυγές, φρέσκο και εκλεπτυσμένο. Είναι όμως αυτή η χάρη στη γεύση, που έδωσε το όνομά της στο ποτό; Είναι αστείο μεταξύ μας. Κατά την διάρκεια του project, ο John μας αποκάλεσε τρεις Χάριτες (3 Graces). Ωστόσο, στην δική μας περίπτωση πιστεύουμε ότι το όνομα «δένει» μοναδικά με τον γοητευτικό και χαρισματικό χαρακτήρα του προϊόντος.

Τα ελληνικά στοιχεία του τζιν είναι ο άγριος κρίταμος, τα φύλλα μυρτιάς, ο σκίνος, τα άνθη πορτοκαλιάς και oι φλούδες εσπεριδοειδών από την Εύβοια.

Η γοητεία του Grace Gin δεν άφησε ασυγκίνητους τους λάτρεις του καλού ποτού (και της καλής ζωής) ανά την Ευρώπη. Η ανταπόκριση που είχε, εξέπληξε πρώτα απ΄όλα τους δημιουργούς του. «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο ζαλισμένοι. Στον 1,5 χρόνο ζωής του εξάγεται σε 6 χώρες, το βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας , έχει κερδίσει 3 βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς και αυτή την στιγμή έχουμε πολλές συζητήσεις στο τραπέζι για μελλοντικές συμφωνίες».

Ποιος είναι λοιπόν ο ιδανικός τρόπος να απολαύσει κάποιος το τζιν; Η δική μας πρόταση για το Grace είναι ότι αξίζει να το δοκιμάσεις σκέτο με πάγο και μια φλούδα πορτοκάλι, και αυτό γιατί έχει τόσο έντονα και ιδιαίτερα αρώματα που αποτελεί πρόταση σερβιρίσματος από μόνο του. Κατά τα άλλα, στην αγορά υπάρχουν τόσες διαφορετικές προτάσεις, από το κλασικό Gin & tonic και το Negroni, μέχρι και εξεζητημένες συνταγές με απίστευτα υλικά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες bartenders έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στην διεθνή bartending σκηνή για την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

Όσο για το μέλλον του Grace gin, οι τρεις Χάριτες έχουν ένα μεγάλο στοίχημα. «Να πείσουμε πρώτα τον Έλληνα καταναλωτή να εμπιστευτεί τα δικά μας προϊόντα και να αποδείξουμε στο εξωτερικό ότι οι ποιοτικές και προσεγμένες δουλειές δεν έχουν σύνορα. Να είναι το Grace η αρχή μιας οικογένειας ποιοτικών Ελληνικών αποσταγμάτων που θα κατακτήσουν μια επάξια θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά αλκοολούχων».

Bρείτε το Grace gin στο Facebook.

Read Next

15 Μαϊ 2022

Το ντιζάιν σουβλατζίδικο στη Βαλένθια που θυμίζει ελληνικό νησί

Ένα ελληνικό εστιατόριο στη Βαλένθια με απόλυτα δωρικό ντιζάιν αποθεώνει το γαστριμαργικό μας θησαυρό, το ελληνικό σουβλάκι

05 Μαϊ 2022

Μουσείο Ελαιολάδου ENŌTIS

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Κέρκυρας.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Μαϊ 2022

Eurovision 2022: με φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη

Στο Τορίνο θα διεξαχθή η φετινή Eurovision. Η Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα θα εμφανιστεί με δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη.

03 Μαϊ 2022

Κως: Μαθητές σχεδιάζουν οικολογικό ξενοδοχείο 5 αστέρων

Μαθητές Λυκείου σχεδιάζουν το ξενοδοχείο αντλώντας έμπνευση από το «Χόμπιτ» του Τόλκιν.

06 Απρ 2022

Almondtini: Μοιάζουν με καραμελάκια, αλλά είναι κοσμήματα από πηλό

Η Άννα Κοτρώτσου, μας μιλά για τα πρωτότυπα κοσμήματα που φτιάχνει από πηλό, χρώμα και χαρά.

05 Απρ 2022

O Νίκος Φλώρος στην Αυστραλία

Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος παρουσιάζει τη συλλογή γλυπτών καλλιτεχνημάτων με τίτλο «Ήρωες από Μέταλλο», για πρώτη φορά εκτός συνόρων, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

04 Απρ 2022
30 Μαρ 2022

Μια νέα τοιχογραφία έρχεται σα «Κύμα» από το Ίδρυμα Ωνάση

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει την τοιχογραφία «Wave» της Σοφίας Στεβή στην πλατεία Μαβίλη.

28 Μαρ 2022

Ancient Greek Sandals: τώρα και συλλογή για το σπίτι

Ο ένας χρόνος που περάσαμε στο σπίτι ενέπνευσε τα Ancient Greek Sandals να δημιουργήσουν τη πρώτη τους homeware συλλογή.

20 Μαρ 2022

Η Unesco αναγνωρίζει τη Θεσσαλονίκη ως «Πόλη Γαστρονομίας»

Σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων, η Θεσσαλονίκη αποτελεί λίκνο της ελληνικής γαστρονομίας. Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μας εξηγεί το γιατί.

17 Μαρ 2022

Θέλεις να εργαστείς στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Τώρα έχεις την ευκαιρία

Η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε. Στείλτε την αίτησή σας μέχρι τις 5 Απριλίου.