Το clutch bag, το “χεράτο” τσαντικό, είναι μια πολύ δυνατή επιλογή σε τσάντα -εάν θέλεις να λέγεσαι ενημερωμένη. Η Τζωρτζίνα Σκαλίδη εστιάζει στο συγκεκριμένο αξεσουάρ, χαρίζοντάς του ακόμα περισσότερο χώρο, ώστε να κουβαλήσει κι άλλα “απαραίτητα”, αλλά και χαρακτηριστικό στυλ, με δική του ταυτότητα. Το βλέπεις και λες "είναι Skalidi". Χωρίς ταυτότητα κανένα αντικείμενο μόδας δεν είδε προκοπή. Η Τζωρτζίνα είναι μια ψηλή και όμορφη γυναίκα, η οποία εκτός από τους φακέλους σχεδιάζει κι άλλες τσάντες. Πολλές, όμορφες, εντυπωσιακές και γεωμετρικές τσάντες. Ας μιλήσουμε γι' αυτές. 

Το βλέπεις και λες "είναι Skalidi".
Πολλές, όμορφες, εντυπωσιακές και γεωμετρικές τσάντες. Ας μιλήσουμε γι' αυτές. 
Ο Τζωρτζίνα Σκαλίδη και ο μαγικός κόσμος των clutch bags.

-Πες μου την ιστορία σου με λίγα λόγια. Από που έρχεσαι, που πας, τι σκέφτεσαι.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Στα 18 μου αποφάσισα να πάω στο Παρίσι να σπουδάσω stylist-modelist όπου έμεινα 3 χρόνια . Στη συνέχεια πήγα στην Αθήνα όπου δούλεψα 8 χρόνια σε περιοδικά μόδας σαν στιλίστρια. Το 2010 αποφάσισα να κάνω το δικό μου brand με nis προϊόντα, τσάντες φακέλους. Άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα στην οδό Σκουφά και μετά από λίγους μήνες άνοιξα και το δεύτερο στα Χανιά. Θα ήθελα να εξελίσσομαι σχεδιαστικά και εμπορικά κάθε σεζόν και  καθώς πλέον στα καταστήματα μου συμπεριλαμβάνονται και αξιόλογες δουλειές και άλλων Ελλήνων σχεδιαστών. Σκέφτομαι πάντα πόσο τυχερή είμαι που κάνω αυτό που αγαπώ».

-Ποια είναι η ιστορία των Georgina Skalidi Clutch bags; Από που έρχονται και που πηγαίνουν;

«Ξεκίνησα πριν 6 περίπου χρόνια όταν κατάλαβα πως οι Ελληνίδες δεν είχαν βάλει ακόμα στη ζωή του το clutch που στο εξωτερικό χρόνια τώρα είναι το απόλυτο trend. Έτσι άρχισα να σχεδιάζω φακέλους με έμφαση στο design, το χρώμα και τα πρωτότυπα υλικά. Η ιδέα μου άρεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες δημιουργώντας πλέον ένα μεγάλο κοινό που στηρίζει το brand. Στη συνέχεια ήρθαν μεγάλες επιτυχίες στο εξωτερικό, όπως αυτή της δημοσίευση της συλλογής στην Vogue Italy στα καλύτερα project από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια η συνεργασία μου με τα πολυκαταστήματα Harvey Nichols στο Hong Kong. Ακολούθησαν συνεργασίες με πολλά καταστήματα σε Ευρώπη,Ασία Αμερική κ.ά. Αυτό που προσδοκώ για το μέλλον είναι να μπορώ να βρίσκομαι πάντα μέσα σε νέες ιδέες και ανθρώπους. Να παραμείνει η συλλογή χειροποίητη, μικρής παραγωγής και να μπορώ κάθε σεζόν να στηρίζω και συλλογές άλλων Ελλήνων σχεδιαστών».

«Ξεκίνησα πριν 6 περίπου χρόνια όταν κατάλαβα πως οι Ελληνίδες δεν είχαν βάλει ακόμα στη ζωή του το clutch που στο εξωτερικό χρόνια τώρα είναι το απόλυτο trend. Έτσι άρχισα να σχεδιάζω φακέλους με έμφαση στο design, το χρώμα και τα πρωτότυπα υλικά».
«Ήρθαν μεγάλες επιτυχίες στο εξωτερικό, όπως αυτή της δημοσίευση της συλλογής στην Vogue Italy στα καλύτερα project από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια η συνεργασία μου με τα πολυκαταστήματα Harvey Nichols στο Hong Kong».
«Αυτό που προσδοκώ για το μέλλον είναι να μπορώ να βρίσκομαι πάντα μέσα σε νέες ιδέες και ανθρώπους. Να παραμείνει η συλλογή χειροποίητη, μικρής παραγωγής και να μπορώ κάθε σεζόν να στηρίζω και συλλογές άλλων Ελλήνων σχεδιαστών».

-Πόσο αγαπάς τα γεωμετρικά σχήματα;

«Με τη γεωμετρία με έχουν ταυτίσει πολλές φορές. Είναι λογικό καθώς τα best seller σχέδια μου έχουν ασύμμετρα στοιχεία. Τα σχέδια μου είναι κομμάτι του εαυτό μου και της προσωπικότητας μου. Είναι οι σκέψεις μου, τα έντονα συναισθήματα, αρνητικά και θετικά που βιώνω. Μέσα από τα σχέδια μου εκτονώνω τη σκέψη μου και πολλές φορές "αδειάζω την ψυχή μου". Η αυστηρότητα και η τελειομανία που με χαρακτηρίζει νομίζω πως είναι τελικά το σχεδιαστικό αποτέλεσμα που βλέπετε».

-Ποιος είναι ο ρόλος του clutch στο σύγχρονο ντύσιμο;

«Το clutch είναι ένα αξεσουάρ έντονα κλασσικό αλλά πάντα μοντέρνο και διαχρονικό. Μια γυναίκα που το κρατάει αυτόματος προβάλει μια πιο θηλυκή και κομψή εικόνα του εαυτού της. Είναι το αξεσουάρ που μπορεί να κρατηθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ».

«Με τη γεωμετρία με έχουν ταυτίσει πολλές φορές. Είναι λογικό καθώς τα best seller σχέδια μου έχουν ασύμμετρα στοιχεία».
«Τα σχέδια μου είναι κομμάτι του εαυτό μου και της προσωπικότητας μου. Είναι οι σκέψεις μου, τα έντονα συναισθήματα, αρνητικά και θετικά που βιώνω».
«Η αυστηρότητα και η τελειομανία που με χαρακτηρίζει νομίζω πως είναι τελικά το σχεδιαστικό αποτέλεσμα που βλέπετε».

-Ποιο σχήμα τσάντας παίζει φέτος πιο δυνατά και γιατί;

«Νομίζω πως το backpack έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας. Φέτος, λοιπόν, είναι και πάλι τάση. Πρακτικά, βολικά και εξίσου κομψά μπορούν πλέον να συνδυαστούν με πολλά στυλ ρούχων και να δώσουν άλλη νότα σε ενα πιο συντηρητικό ή business look».

-Εάν πρέπει να έχουμε δύο μόνο βασικές τσάντες (λέμε τώρα), ποιες θα ήταν αυτές και γιατί;  

«Το απόλυτο στυλ για μένα είναι μια απλή shopping bag που θα έχει όλα όσα χρειαζόμαστε μέσα στην ημέρα και ένα κλασσικό tabac clutch στο χέρι».

-Τι θα έλεγε ένα clutch Georgina Skalidi εάν είχε στόμα;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα αυτά τα κορίτσια που στήριξαν και στηρίζουν τόσα χρόνια την προσπάθεια του Georgina Skalidi».

Georgina Skalidi Clutch bags Facebook

Georgina Skalidi

«Μέσα από τα σχέδια μου εκτονώνω τη σκέψη μου και πολλές φορές "αδειάζω την ψυχή μου"» λέει η Τζωρτζίνα.
TAGS