Μετά τον θρίαμβο της νοτιοκορεατικής ταινίας «Παράσιτα», που κέρδισε 4 Όσκαρ – καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, πρωτότυπο σενάριο και διεθνής ταινία – έγινε γνωστό πως ο συνθέτης πίσω από τη μουσική του διεθνούς τρέιλερ της ταινίας, είναι Έλληνας. Πρόκειται για τον Ted Regklis (για εμάς Θοδωρή Ρέγκλη), που έχει χρόνια εμπειρίας στον χώρο του θεάματος και έχει υπογράψει τη μουσική για το διεθνές τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», που έχει ξεπεράσει τις 15 εκατομμύρια προβολές. Μέχρι σήμερα ο ταλαντούχος Θοδωρής Ρέγκλης συνεχίζει να γράφει την δική του διαδρομή εντός και εκτός συνόρων.

Το όνομά του Τed Regklis βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα των Moby, The Prodigy και άλλων, στη βιβλιοθήκη μουσικών της αμερικανικής εταιρίας Pusher με την οποία συνεργάζεται. Η Pusher, με τεράστια εμπειρία στην επικοινωνία ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τα στούντιο, τον ενημέρωσε για την προοπτική εργασίας για την κορεάτικη ταινία “Παράσιτα” του Bong Joon Ho, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του πρώτου διεθνούς τρέιλερ της ταινίας, και μετά τον θρίαμβο της στο Φεστιβάλ Καννών, απ’ όπου έφυγε με τον Χρυσό Φοίνικα.

Ποιος είναι ο Τed Regklis; 

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1986 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο και τη Μουσική Σχολή Χαράλαμπου Εκμετζόγλου και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα του London College of Music στο Αθηναϊκό Ωδείο. Από το 2005, γράφει μουσική για μικρού μήκους ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ αργότερα συνέχισε και σε βιντεοπαιχνίδια. Το 2013 άρχισε να συνεργάζεται με την Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικούς δίσκους.

Τι ακολουθεί; 

Η επόμενη δουλειά του Τed Regklis αφορά 4 soundtrack για τον κινηματογράφο. Η τελευταία του δουλειά είναι για την ταινία «Απόστρατος», που προβάλλεται ί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 20 Φεβρουαρίου, από τη Danaos Films. Η μουσική για την ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή «Απόστρατος», ξεκίνησε με ένα κομμάτι για πιάνο και την κατεύθυνση του σκηνοθέτη προς τη μουσική του Ερίκ Σατί.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS