ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tα χειροποίητα αξεσουάρ Ohhmydog! δίνουν νέο νόημα στη «σκυλίσια ζωή»

Πίσω από τα οικολογικά αξεσουάρ Ohhhmydog!, βρίσκονται η Κρίστη, οι φίλοι της και δύο πανέμορφες μούσες, με πανέμορφο τρίχωμα: η Τζέλα και η Εστρέλλα.

Tα χειροποίητα αξεσουάρ Ohhmydog! δίνουν νέο νόημα στη «σκυλίσια ζωή»

Το Ohhhmydog! είναι μια ιδέα που ξεκίνησε το 2014 από την Κρίστη Κωσταράκου και φίλους της, που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα ζώα. Αντιμετωπίζοντας ολιστικά τη σχέση ανθρώπου-ζώου, δημιουργούν μια σειρά από προϊόντα, που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των φιλόζωων και των κατοικιδίων τους. Μούσες έμπνευσης είναι δυο «αδερφάκια», η Τζέλα και η Εστρέλα:
«Η Τζέλα δεν είναι ράτσα, είναι μία λευκή γαζέλα, διασταύρωση Λαμπραντόρ με λυκόσκυλο, αλλά πάνω από όλα είναι ιδέα. Έχει προσωπικότητα, έντονα συναισθήματα, ζηλεύει την αδελφή της την Εστρέλλα (επειδή της παίρνει τα παιχνίδια) και κάνει τα πάντα για μια αγκαλιά. Η Εστρέλλα από την άλλη, ως γνήσιο Λαμπραντόρ, έχει πολύ συγκεκριμένες ασχολίες, οι οποίες συνοψίζονται σε ευλαβική τήρηση των γευμάτων της, κολύμπι και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού με το μπαλάκι της. Οι δυο τους αποτελούν πλέον το αλατοπίπερο της καθημερινότητάς μας» λέει η Κρίστη.

Tα χειροποίητα αξεσουάρ Ohhmydog! δίνουν νέο νόημα στη «σκυλίσια ζωή»

Τα αξεσουάρ Ohhhmydog!
Στη συλλογή του Ohhhmydog! θα βρείτε από δερμάτινα κολάρα και κρεβάτια για το σπίτι μέχρι αξεσουάρ εξωτερικού χώρου-ταξιδίου και πολύχρωμους οδηγούς (το best seller προϊόν). Όλα είναι χειροποίητα, σε προσιτές τιμές, σχεδιασμένα με οικολογική συνείδηση (από φυσικά υλικά) και κυρίως με πολλή αγάπη. «Πρόκειται για μια σειρά που ονειρεύτηκαν άνθρωποι που λατρεύουν τα ζώα. Στόχος μας είναι το τελικό προϊόν μας να μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες του σκύλου όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο, προκειμένου η μεταξύ τους σχέση να αφιερώνεται εξ ολοκλήρου σε αγκαλιές και παιχνίδια».

Υπάρχει αξεσουάρ που κάνει ευτυχισμένο έναν σκύλο; Τελικά τι χρειάζεται ένας σκύλος για να είναι ευτυχισμένος;

«Αυτό που χρειάζεται ένας σκύλος, είτε ράτσας, είτε ημίαιμος είναι αγάπη, πάρα πολλή αγάπη, αγάπη από αυτές που σε πνίγουν, που θέλεις να ουρλιάξεις, που νιώθεις γεμάτος και σίγουρος και ασφαλής. Οι σκύλοι έχουν έντονη νόηση, συναισθήματα και ανάγκες, χρειάζονται φροντίδα, ιατρική περίθαλψη σωστή τροφή και άφθονο καθαρό νεράκι. Πάνω από όλα όμως, ένα κατοικίδιο χρειάζεται μια τεράστια ζεστή αγκαλιά και αμέτρητα χάδια».

Ποια είναι η σχέση του Έλληνα με τα κατοικίδια;

«Οι Έλληνες είναι αρκετά απαίδευτοι με ελλιπή μόρφωση και πληροφορίες σχετικά με το νομικό πλαίσιο, τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των πολιτών απέναντί τους. Οι συχνές κακοποιήσεις ζώων από ασυνείδητους, αλλά και η εικόνα στους δρόμους της χώρας όπου τα αδέσποτα πληθαίνουν είναι μία εικόνα πολύ μακριά σε σχέση με τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Από την άλλη οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οι οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα εργάζονται σκληρά, εθελοντικά πάντα και πραγματοποιούν πολύ αξιόλογο έργο. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι εκτός από την υιοθεσία κάποιου ζώου, πράξη η οποία απαιτεί μεγάλη δέσμευση άρα και σοβαρή σκέψη πριν πραγματοποιηθεί, να δραστηριοποιηθεί στον τοπικό φιλοζωικό του σύλλογο προσφέροντας όσο περισσότερη βοήθεια μπορεί. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Η Κρίστη και τα κορίτσια της.

Η Ohhmydog! αποδεικνύει την αγάπη της για τα ζώα συμμετέχοντας και σε φιλοζωικές, μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

«Δε νοείται “επιχειρείν” χωρίς την έννοια της κοινωνικής ευθύνης και του “δίνω πίσω” στην κοινωνία. Ως Ohhhmydog! προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε όσο περισσότερες δράσεις μπορούμε, είτε πρόκειται για διάσωση κάποιου ζώου είτε για ανεύρεση (όπως κάναμε πρόσφατα με τη λυκοσκυλίνα Sukie) είτε για ο,τιδήποτε άλλο αφορά σε ενίσχυση φιλοζωικού χαρακτήρα.
»Έχοντας φιλοτεχνήσει το μπρελόκ του ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων), ένα μικρό κόκκαλο με το χαρακτηριστικό print, αποδίδουμε τα έσοδα από τις πωλήσεις στον εν λόγω σύλλογο -που επιτελεί ένα αξιοσημείωτο έργο- και δίνουμε χαρά σε ζωάκια που χρειάζονται βοήθεια.

»Επιπλέον, σχεδιάζοντας το Bone Année, το γούρι για το 2016 σε σχήμα λιχουδιάς, φτιαγμένο από το Yria Ceramics, με πρώτη ύλη τη λευκή πορσελάνη, το Ohhh my dog! απλώνει την… πατούσα του και βοηθά το μη- κερδοσκοπικό χαρακτήρα της ΛΑΡΑ (Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών) αποδίδοντας τα έσοδα στον αξιέπαινο σκοπό της».

Και με τις γάτες τι γίνεται; Αυτές δεν έχουν ψυχή;

«Εκτός από τη Τζέλα και την Εστρέλλα, έχουμε και δύο γάτες, τη Missy και την Tiffany, οπότε στα πλάνα μας είναι σίγουρα και η δημιουργία αξεσουάρ για αυτές. Το Product Development είναι αρκετά απαιτητικό και χρονοβόρο όταν πρόκειται για αντικείμενα που σχετίζονται με κατοικίδια, οπότε όλα γίνονται σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο προκειμένου να εξασφαλίσουμε ποιότητα και αισθητική».

Τι σημαίνει σκυλίσια ζωή;
«
Η “σκυλίσια ζωή”, είναι η “ζωή και κότα” αλλιώς. Είναι μια καθημερινότητα γεμάτη αγάπη, αγκαλιές, φιλιά και πολύ παιχνίδι. Η ζωή με ένα ζωάκι μπορεί να έχει πολλές ευθύνες και αρκετές υποχρεώσεις, όμως η ανταμοιβή είναι τόσο μεγάλη σε ψυχικό επίπεδο που δε θα την αλλάζαμε με τίποτα. Για όσους το σκέφτονται και είναι έτοιμοι να αναλάβουν μία γούνινη ζωούλα, θα τους λέγαμε πως δε θα το μετανιώσουν ποτέ. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και ετοιμαστείτε για την καλύτερη περιπέτεια της ζωής σας».

Info
Site
Facebook

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.