ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα στιλάτα αξεσουάρ της CONSTASY εξάγουν τη θαλπωρή μέχρι τη Φινλανδία

Ο πολυτάλαντος και πολυσχιδής Κωνσταντίνος Συρούκης είναι υπεύθυνος για τα πιο stylish snood που θα δεις στους δρόμους της Αθήνας και του Ελσίνκι.

Τα στιλάτα αξεσουάρ της CONSTASY εξάγουν τη θαλπωρή μέχρι τη Φινλανδία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μεγάλη οικογένεια στην Αθήνα «Είμαι παιδί του κέντρου» μου λέει και το πρόσωπό του χαμογελάει. Έχει σπουδάσει γραφιστική και έχει τελειώσει μια δραματική σχολή. Δουλεύει από τα 18 του σε διαφημιστικές εταιρίες και κάποια στιγμή αποφάσισε να ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι δικό του. Έτσι λοιπόν ένωσε την διαφήμιση με την τέχνη και δημιούργησε το 2012 την art*PROJECTS. Όταν βρει λίγο περισσότερο χρόνο, μου λέει, θα ήθελε να μάθει λίγα πράγματα παραπάνω για το digital marketing.

Ο πολυτάλαντος και πολυσχιδής Κωνσταντίνος Συρούκης είναι υπεύθυνος για τα πιο stylish snood που θα δεις στους δρόμους της Αράχωβας, της Αθήνας ακόμη και της Φινλανδίας.

Τα στιλάτα αξεσουάρ της CONSTASY εξάγουν τη θαλπωρή μέχρι τη Φινλανδία
CONSTANTINOS SYROUKIS

Μιλάμε για snood, ένα αξεσουάρ που αγκαλιάζει τον λαιμό σου, οπότε πρέπει να μην θέλεις να το αποχωρηστείς, αυτός είναι ο στόχος. Ελπίζω να τον έχω πετύχει.

Το brand CONSTASY, που είναι ένας συνδυασμός του όνοματός του CONSTANTINOS SYROUKIS και μια έμπνευση από την λέξη CONSTANCY (σταθερότητα), δημιουργήθηκε σε ένα βράδυ τον Δεκέμβριο του 2014. «Ήθελα να αγοράσω ένα απλό t-shirt μίνιμαλ και συγχρόνως να έχει "κάτι”, μου εξηγεί ο Κωνσταντίνος,«Δεν το βρήκα οπότε είπα "πόσο δύσκολο να είναι...θα το φτιάξω εγώ" Έτσι άρχισε ο πειραματισμός με t-shirts ζακέτες σε διαφορά υφάσματα».
Μετά από πειραματισμούς και ένα πείσμα που διακρίνει τους επιτυχημένους ανθρώπους, ο Κωνσταντίνος κατέληξε ότι θέλει να επικεντρωθεί στα αξεσουάρ. «Αξεσουάρ που να μπορούν να φορεθούν από όλους και ο καθένας να μπορεί να τα προσαρμόσει στο στιλ του. Ειδικά τα αξεσουάρ για άνδρες είναι ελάχιστα, μας έχουν ξεχασμένους εμάς» μου λέει με ένα μικρό παράπονο.

CONSTASY


«Μετά άρχισε ο χαμός. Να βρω την πλέξη που μου αρέσει τα νήματα κι αφού πλεκτεί, υφάσματα που θα το αναδείξουν. Όλη η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα. Πλέκεται σε πλεκτήριο η μία όψη και στη συνέχεια ράβεται με το αντίστοιχο ύφασμα που έχω διαλέξει. Είναι το καλύτερο μέρος του project η αναζήτηση υφασμάτων και ο πειραματισμός. Ευτυχώς έχω πολύ καλούς συνεργάτες γιατί κάθε εβδομάδα τους πάω και καινούργια υφάσματα. Αυτό είναι και το ωραίο με την CONSTASY υπάρχει η βασική συλλογή αλλά συνεχώς βγάζω και νέα σχέδια. Ακόμα αυτό που ήθελα να πετύχω με τα αξεσουάρ μου είναι να μπορείς να τα φορέσεις με πολλούς τρόπους. Όλοι είμαστε πολύπλευροι σαν άνθρωποι οπότε έτσι πρέπει να είναι και τα snoods. Δύο όψεων με διαφορετικά υφάσματα, που ανάλογα τη διάθεση και το ντύσιμό σου να μπορούν να προσαρμοστούν. Τέλος το αγαπημένο μου κομμάτι είναι ο σχεδιασμός της συσκευασίας, καταλόγου όλα αυτά τα έξτρα γραφιστικά, μην ξεχνάμε την αγάπη μου με την γραφιστική».

CONSTASY
CONSTASY

Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι έναν τόσο δημιουργικό άνθρωπο τον έχουν καθορίσει όμορφα παιδικά χρόνια και τον ρωτάω για την οικογένειά του και για τις ημέρες της αθωότητας «Δεν θα άλλαζα τίποτα από τα παιδικά μου χρόνια. Έχω μια όμορφη οικογένεια που πάντα με στήριζε και με στηρίζει. Ήταν πάντα 5 δίπλα μου, οι γονείς μου ο αδερφός μου η θεία μου και η γιαγιά μου! Η γιαγιά μου δεν είναι πλέον δίπλα μου αλλά ξέρω ότι θα ήταν υπερήφανη για μένα και για ότι τρελό κάνω στη ζωή μου. Ακόμα και όταν έκανα τατουάζ πριν χρόνια θυμάμαι μου είχε πει, είναι το καλύτερο τατουάζ που έχω δει, πολύ ωραίο. Στα μάτια της ό,τι κι αν έκανα πάντα ήταν τέλειο. Νομίζω τέτοια ανιδιοτελή αγάπη δεν ξαναβρίσκεις».

«Αν και γραφίστας δεν μου αρέσει να διορθώνω ατέλειες στο Photoshop. Μου αρέσει η αλήθεια και το ρεαλιστικό αποτέλεσμα».

Ποια είναι η σχέση της δημιουργίας ενός αξεσουάρ με αυτή ενός διαφημιστικού πρότζεκτ; τον ρωτάω για να μάθω τι απολαμβάνει περισσότερο.

«Είμαι άνθρωπος που βαριέται πολύ εύκολα, οπότε για αυτό και στην art*PROJECTS, κάθε project είναι διαφορετικό και θέλει άλλη προσέγγιση. Την CONSTASY την αντιμετωπίζω σαν ένα fashion project, απλώς είναι από τα αγαπημένα μου. Από το καλοκαίρι που ξεκινάω το brainstorming για τη νέα συλλογή, το concept της φωτογράφισης και όλο το τρέξιμο για την παραγωγή το απολαμβάνω απίστευτα, άσχετα αν πολλές φορές δεν προλαβαίνω ούτε να φάω. Δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθώ μόνο με αυτό, αλλά ακόμα δυστυχώς δεν γίνεται. Πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα το eshop, www.constasy.com για την CONSTASY. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί συνδύασα δύο αγάπες μου, την γραφιστική, αφού όλο το site το σχεδίασα εγώ και το αγαπημένο μου fashion brand».

CONSTASY
CONSTASY

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έτσι και φορέσεις ένα snood από την CONTASY, θα βυθιστείς σε μια απίστευτη αίσθηση στοργής και απαλότητας. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού, μου εξηγεί ο Κωνσταντίνος, ότι «επειδή είμαι δύσκολος άνθρωπος και αυστηρός, προσπαθώ όλα τα υφάματα να ικανοποιούν πρώτα εμένα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ύφασμα που δεν είναι μαλακό και ιδιαίτερο. Μιλάμε για snood, ένα αξεσουάρ που αγκαλιάζει τον λαιμό σου, οπότε πρέπει να μην θέλεις να το αποχωρηστείς, αυτός είναι ο στόχος. Ελπίζω να τον έχω πετύχει. Φέτος εκτός από τα snoods για άνδρες και γυναίκες, πρόσθεσα στην συλλογή και κάποια για τους αγαπημένους μικρούς μας φίλους καθώς και κάποια σκουφάκια που γίνονται και λαιμοί. Την συλλογή ολοκληρώνουν τα CONSTASY JEWELLARD (jewel + foulard) στρατιωτικές ταυτότητες συνδυασμένες με όλα τα υφάσματα των snoods!

Hand knitted snood / CONSTASY
Hand knitted snood / CONSTASY


Ποιο είναι το κομμάτι statement της νέας σου συλλογής; τον ρωτάω. «Το κόμματι statement της συλλογής είναι σίγουρα το Hand knitted snood με τα κρόσια. Είναι από 100% μαλλί φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι. Σκέψου ότι χρειαζόμαστε 2-3 μέρες για να φτιαχτεί το κάθε κομμάτι.
Αλλά σίγουρα τα 2 αγαπημένα μου snoods φέτος είναι αυτά με τις ψεύτικες γούνες. H blue/black και η καφέ! Περιμένω πως και πως να κρυώσει ο καιρός για να τα φορέσω.

Faux fur / CONSTASY


Βλέποντας τη φωτογράφιση της CONSTASY με τα γυμνά μοντέλα με φαντάζομαι γυμνή (μη γελάς) μόνο με ένα αξεσουάρ. Τι θα μου φορούσες αν έπεφτα από ένα αεροπλάνο στο πιο κρύο μέρος του πλανήτη χωρίς ρούχα; τον ρωτάω γελώντας. «Όπως είδες φέτος το concept της φωτογράφισης είναι fallen angel. Δύο άγγελοι γυμνοί που φοράνε μόνο ένα CONSTASY. Αν έπεφτες λοιπόν κι εσύ γυμνή από το αεροπλάνο θα σε άφηνα να επιλέξεις όποιο snood ήθελες. Όλα είναι ζεστά και όμορφα. Εγώ θα σου έδινα στα κρυφά ένα τόπι από fleece, που χρησιμοποιώ για να ζεσταθείς παραπάνω» μου απαντά επίσης γελώντας.

CONSTASY
CONSTASY


Λίγο πριν τον αποχαιρετήσω στο μυαλό μου γυρίζει η πρώτη του ιδιότητα, αυτή του γραφίστα και θέλω να μάθω αν είχε τη δυνατότητα να σβήσει με Photoshop ό,τι θέλει στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τι θα ήταν αυτό. «Αν και γραφίστας δεν μου αρέσει να διορθώνω ατέλειες στο Photoshop. Μου αρέσει η αλήθεια και το ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Αν όμως είχα τη δυνατότητα να “πειράξω” λίγο κάτι στον κόσμο, θα πρόσθετα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων. Δυστυχώς με όλες τις δυσκολίες που περνάμε έχουμε ξεχάσει να χαμογελάμε. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το χαμόγελο! Οπότε θα ήθελα να δω έστω και για λίγο πρόσωπα χωρίς μιζέρια και με λαμπερά χαμόγελα».

www.constasy.com

facebook.com/constasy

instagram.com/constasy

pinterest.com/constasy

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.