Ρούχα με έναν τελείως δικό τους χαρακτήρα, μάξι, αέρινα φορέματα από μία άλλη εποχή, σχέδια που παραπέμπουν ευθέως στη στιλιστική μαγεία της δεκαετίας του 1920. Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το brand Love + Alicia που από το 2015 χαρίζει στην αγορά κομμάτια που σε μεταφέρουν πολλές δεκαετίες πίσω και σε μεταμορφώνουν σε κινηματογραφική ηρωίδα κάποιου φιλμ νουάρ

Η Έλια Τσερκέζου, διευθύντρια δημιουργικού του της εταιρίας μας μιλάει για την αισθητική και το όραμα του brand, για τη σχέση της με το παρελθόν και το μέλλον και για το τι είναι αυτό που κάνουν λάθος οι Ελληνίδες όταν ντύνονται.

Η Έλια Τσερκέζου, διευθύντρια δημιουργικού του της εταιρίας μας μιλάει για την αισθητική και το όραμα του brand
  • Τι είναι αυτό που σας έχει «τραβήξει» στην αισθητική και τη μόδα της δεκαετίας του 20 και του 30;

Ήταν η εποχή που οι γυναίκες άρχισαν να γίνονται ανεξάρτητες και να ζουν έντονα, να ντύνονται κομψά, να επιλέγουν έντονο μακιγιάζ και παράλληλα μία εποχή που χαρακτηρίζεται από τον ρομαντισμό. 

  •  Πιστεύετε ότι η «νοσταλγία» είναι ένας τρόπος να κοιτάξουμε πιο διεισδυτικά το μέλλον;

Η νοσταλγία για την αυθεντικότητα μιας άλλης εποχής, που εκφράζεται μέσα από ευχάριστες και θετικές αναμνήσεις του παρελθόντος, είτε τις έχουμε βιώσει αληθινά είτε νοερά μέσω αυτών που έχουμε διαβάσει, δει και ακούσει,  μπορεί να  χρησιμοποιηθεί ως οδηγός στο μέλλον στη διαρκή αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο ποιοτικής ζωής.

  • Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι Ελληνίδες στο ντύσιμο τους;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λάθος ή σωστό, απλά πιστεύω οτι οι Ελληνίδες δεν ρισκάρουν και δεν πειραματίζονται, σε αντίθεση με γυναίκες σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, οι οποίες δεν διστάζουν να συνδυάζουν επιλεγμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

  • Πείτε μας τρεις λέξεις που περιγράφουν τα ρούχα του Love and Alicia.

Ρομαντισμός, κομψότητα, ρετρό αισθητική.

  • Σας αρέσουν πάντα τα ρούχα που σχεδιάζετε; 

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο,δεν θα μπορούσα να σχεδιάσω κάτι το οποίο δεν θα φορούσα εγω η ίδια.

  • Aν μπορούσατε να ντύσετε μία σπουδαία, διάσημη κυρία ποια θα ήταν και γιατί;

Θα ήταν η αγαπημένη μου Marion Cotillard…,όνειρό μου είναι  να την δω κάποια στιγμή με μια από τις δημιουργίες μου. Είναι η ιδανική για να μεταφέρει και να αναδείξει τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής. Φορώντας τις δημιουργίες love+αlicia οι γυναίκες μοιάζουν σαν να έχουν βγεί απο ταινίες περασμένων δεκαετιών.

Τα ρούχα Love and Alicia  μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και online στο e-shop loveandalicia.com 

Facebook Love+Alicia

TAGS