0
SHARES

«Μου αρέσει όταν η ζωή κυλά κανονικά» λέει η Κατερίνα και τα πρασινομπλέ μάτια της λάμπουν εύθυμα δημιουργώντας το απόλυτο σετ με τον τυρκουάζ γελαστό Βούδα στο λαιμό της. Ο γελαστός βούδας φέρνει τύχη στον κάτοχό του. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κοσμήματα της Κατερίνας Ψωμά. «Sophisticated jewelry for unique women. Τα κοσμήματα που δημιουργώ έχουν μια ιστορία από σύνθετα και δυσεύρετα υλικά και μία έντονη σφραγίδα. Φοριούνται κυρίως από γυναίκες ξεχωριστές» λέει η ίδια περιγράφοντας με λίγες λέξεις την μακρά ιστορία που μπορεί να κουβαλάει το κάθε κόσμημά της. «Οι γυναίκες που με τιμούν είναι κυρίως γυναίκες που έχουν πολλούς ρόλους: γυναίκες καριέρας και συνάμα μητέρες, σούπερ κομψές με αίσθηση του χιούμορ και υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Δεν ακολουθούν την μόδα, αλλά είναι ενήμερες, προσαρμόζοντας τις τάσεις στο προσωπικό τους στυλ. Και όλες έχουν καλαισθησία. Είμαι πολύ περήφανη που φοράν οι συγκεκριμένες γυναίκες τα κοσμήματα μου διότι θεωρώ πως είναι το πιο δύσκολο κοινό».

«Οι γυναίκες που με τιμούν είναι κυρίως γυναίκες που έχουν πολλούς ρόλους: γυναίκες καριέρας και συνάμα μητέρες, σούπερ κομψές με αίσθηση του χιούμορ και υψηλό μορφωτικό επίπεδο».
Κατερίνα Ψωμά: «Εγώ προσωπικά, φοράω και μεγάλα τυρκουάζ κολιέ. Έχω παρατηρήσει ότι κρύβουν την κυτταρίτιδα!».

Η Κατερίνα γεννήθηκε κάπου μεταξύ Αφροδίτης και Άρη, αλλά κατέληξε Αιγόκερος με ωροσκόπο Λέοντα. Παιδικά χρόνια στην Αθήνα με γαλλικά, άνευ πιάνου. Μικρή της άρεσε να ψαρεύει. Στη συνέχεια Ρώμη και Λονδίνο για να γίνει Ιστορικός Τέχνης. Στο δρόμο της έρευνας και του διδακτορικού την ανακάλυψε ο Λάκης Γαβαλάς και ήταν η πρώτη Ελληνίδα δημιουργός που έβαλε στην ιστορική μπουτίκ του. Συμμετείχε σε Fashion Week του Λονδίνου, του Παρισιού και του Μιλάνου, πριν την εποχή του Instagram. Της αρέσει να πηγαίνει στο ατελιέ της στις 7:22 το πρωί. Έχει πελάτες σε όλο τον κόσμο. Απολαμβάνει την παρέα των δύο γιων της, τη μαγειρική, τη φιλοσοφία και τις διακοπές στις Κυκλάδες.

-Δώσε μου το δικό σου ορισμό για το κόσμημα.

«Η λέξη προέρχεται από το ρήμα “κοσμώ” και έχει να κάνει με την διακόσμηση του εαυτού μας. Βέβαια, από πάντα, ήταν διακόσμηση με συμβολισμό. Αυτό μαρτυρούν τα χρυσά κοσμήματα της αρχαιότητας, τα μαργαριτάρια και τα κοράλλια στους πίνακες του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, ακόμα και τα μυθικά αποκτήματα της Ελίζαμεθ Τέιλορ».

-Συμπλήρωσε τη φράση «μια γυναίκα χωρίς κοσμήματα....»

«Είναι μια γυναίκα χωρίς κοσμήματα. Το κόσμημα είναι κάτι προσωπικό. Δεν το φοράνε όλες οι γυναίκες. Πάνω από όλα, είναι μια αίσθηση που η γυναίκα την βιώνει».

«Τα κοσμήματα που δημιουργώ έχουν μια ιστορία από σύνθετα και δυσεύρετα υλικά και μία έντονη σφραγίδα».

Η καλοκαιρινή συλλογή των κοσμημάτων της, αναφέρεται σε ένα ουτοπικό beach bar, όπου μαζεύονται τα πλάσματα τις φαντασίας της Κατερίνας: ηλικιωμένες μαυρισμένες γιαγιάδες με καφτάνια, νεαρά κορίτσια με μπικίνι και όλοι κάνουν ένα πάρτι. Κοράλλια, χρυσοπράσιος, τυρκουάζ μπλέκονται με πολύχρωμα ζαντ και αχάτες για να δημιουργήσουν μια ψυχεδελική αλλά συνάμα υπέρκομψη συλλογή.

-Αν το ελληνικό καλοκαίρι ήταν κόσμημα τι κόσμημα θα ήταν;

«Κάτι λαμπερό σαν τον ήλιο μας, κάτι μπλε σαν την θάλασσα και κάτι ξεχωριστό σαν την παράδοση μας».

-Πες μου πέντε κοσμήματα που φοράμε στην παραλία;

«Στην παραλία, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα μέρη, φοράμε ότι μας αρέσει και αισθανόμαστε άνετα με αυτό. Είτε είναι μικρές αλυσίδες σε διάφορα ύψη, βραχιόλια, κρίκοι... Εγώ προσωπικά, φοράω και μεγάλα τυρκουάζ κολιέ. Έχω παρατηρήσει ότι κρύβουν την κυτταρίτιδα!».

«Στην παραλία, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα μέρη, φοράμε ότι μας αρέσει και αισθανόμαστε άνετα με αυτό. Είτε είναι μικρές αλυσίδες σε διάφορα ύψη, βραχιόλια, κρίκοι... »

-Γιατί το κόσμημα είναι αιώνιο;

«Είναι;».

-Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά κοσμήματα πάνω σε μια γυναίκα και γιατί;

«Τρεις σειρές πέρλες -φόρα το όπως η Τζάκι με ένα μωρό αγκαλιά. Βέρα, με όλα τα καλά και τα κακά που κουβαλά. Το παλιό χρυσό κόσμημα της γιαγιάς μας, αυτό που φυλάμε στο ξεφτισμένο αυθεντικό κουτάκι με την έντονη μυρωδιά του χρόνου και της αγάπης. Το καινούριο απόκτημα από το katerinapsoma.com». 

katerinapsoma.com

Facebook Katerina Psoma Jewellery

TAGS