«Πηγή έμπνευσης ήταν η γιαγιά Ευθαλία, η οποία γεννήθηκε και έζησε στην Σκόπελο. Οι δικές της μοναδικές συνταγές για υπέροχα σαπούνια και κηραλοιφή που έκαναν το σπίτι να μοσχοβολά φρεσκάδα και το δέρμα της να λάμπει από υγεία» λέει η εγγονή, Ευθαλία Σταματάκη, πάτησε πάνω στη δοκιμασμένη παράδοση του λαμπερού και τριζάτου δέρματος για να φτιάξει τα δικά της καλλυντικά, τα οποία φυσικά και ονόμασε Εuthalia. Το μότο των Euthalia είναι «natural cosmetic values» δίνοντας πάσα στις αξίες ζωής που διαμορφώνονται μέσω της φύσης.

Η εγγονή, Ευθαλία Σταματάκη, πάτησε πάνω στη δοκιμασμένη παράδοση του λαμπερού και τριζάτου δέρματος για να φτιάξει τα δικά της καλλιντυκά, τα οποία φυσικά και ονόμασε Εuthalia.
Το μότο των Euthalia είναι «natural cosmetic values» δίνοντας πάσα στις αξίες ζωής που διαμορφώνονται μέσω της φύσης.

«Η γιαγιά Ευθαλία έμαθε από πολύ μικρή να αξιοποιεί τα ευεργετικά βότανα του νησιού και να τα εντάσσει στην καθημερινότητά της. Η σειρά ελληνικών φυσικών καλλυντικών Εuthalia παντρεύει τη γνώση για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας. Με βασικό συστατικό το πολύτιμο βιολογικό ελαιόλαδο, πλαισιωμένο από τα γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση άγριο τριαντάφυλλο και κίστο, 100% φυσικά και με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα, έχουν πάρει τιμής ένεκεν το όνομα της γυναίκας που τα ενέπνευσε, επαληθεύοντας την υπόσχεση για ευ-θαλία και ευ-δοκιμία της επιδερμίδας, στην οποία προσφέρουν τροφή, υγεία και λάμψη» συνεχίζει.

100% φυσικά και με ενισχυμένη αποτελεσματικότητα, έχουν πάρει τιμής ένεκεν το όνομα της γυναίκας που τα ενέπνευσε, επαληθεύοντας την υπόσχεση για ευ-θαλία και ευ-δοκιμία της επιδερμίδας, στην οποία προσφέρουν τροφή, υγεία και λάμψη»

«Η ιστορία της εταιρείας μας, της Euthalia natural cosmetic values, ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα. Ιδρύθηκε το 2012 με απόλυτο σεβασμό στη φύση. Χωρίς να χρησιμοποιούμε χημικά και συνθετικά στοιχεία, με όπλο την πλούσια ελληνική χλωρίδα και με προσήλωση στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής ιατρικής δημιουργήσαμε τα καλλυντικά μας. Τα καλλυντικά Εuthalia απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο της πόλης, προσφέροντας στην επιδερμίδα του λάμψη και υγεία. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στο σύγχρονο άνθρωπο τη δυνατότητα να ανακαλύψει με τις αισθήσεις του την αληθινή και αιώνια φύση, μέσα από αγνές, φυσικές (natural) και βιοενεργές συνταγές καλλυντικών (cosmetic)  που στηρίζονται στις παραδοσιακές αξίες (values)» αποσαφηνίζει το μότο τους η Ευθαλία.

«Εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά  λευκά κεντήματα  της γιαγιάς, δημιουργήσαμε σύμβολα με το καρπό και το φύλλο της ελιάς το οποίο είναι και το χαρακτηριστικό βότανο σε όλα τα προϊόντα μας και στην συνέχεια ανάλογα με το βότανο που υπερισχύει  στην κάθε φόρμουλα σχεδιάσαμε το αντίστοιχο λουλούδι του».

-Ποιο είναι το πιο χαρακτηριστικό προϊόν σας; Και γιατί;

«Κάθε μας προϊόν είναι διαφορετικό, με διαφορετικές ιδιότητες για να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο από αυτά. Δημιουργούμε προϊόντα που έχουν φυσική δράση και αποτελεσματικότητα χωρίς να ξοδεύει ο καταναλωτής μια περιούσια γι' αυτό. Βέβαια, υπάρχει η σειρά κίστου η οποία είναι bestseller για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες με αναπλαστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, την οποία έχουν λατρέψει οι καταναλωτές μας».

-Είδα ότι δίνεται μεγάλη σημασία στο ντιζάιν. Μιλήστε μου για το concept της εικόνας σας.

«Η συσκευασία είναι το μέσο με το οποίο θα επικοινωνήσει το προϊόν με τον καταναλωτή, μεταφέρει εικόνες και συναισθήματα, πολυτέλεια και αξίες επιλέγουμε υλικά που προστατεύουν τα προϊόντα, διευκολύνουν τον χρήστη, επιμηκύνουν τη ζωή τους, σέβονται το περιβάλλον. Τα προϊόντα μας χαρακτηρίζονται από τη φυσικότητα των συστατικών τους, για αυτό και εμείς προχωρήσαμε στη δημιουργία χαρακτηριστικών και μοναδικών συμβόλων που απεικονίζουν τα βασικά συστατικά του κάθε προϊόντος και ξεχωρίζουν τη μία σειρά καλλυντικών από την άλλη. Εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά λευκά κεντήματα της γιαγιάς, δημιουργήσαμε σύμβολα με το καρπό και το φύλλο της ελιάς το οποίο είναι και το χαρακτηριστικό βότανο σε όλα τα προϊόντα μας και στην συνέχεια ανάλογα με το βότανο που υπερισχύει  στην κάθε φόρμουλα σχεδιάσαμε το αντίστοιχο λουλούδι του».

«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επιταχύνουν την γήρανση της επιδερμίδας. Όσο καλά και να είναι τα γονίδια μας δεν είναι αρκετό πια για να έχουμε λαμπερό δέρμα».

-Ποια είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζονται για ένα καθαρό δέρμα;

«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επιταχύνουν την γήρανση της επιδερμίδας. Όσο καλά και να είναι τα γονίδια μας δεν είναι αρκετό πια για να έχουμε λαμπερό δέρμα. Καθημερινά θα πρέπει να καθαρίζουμε το δέρμα μας 2 φορές με ένα φυσικό απαλό σαπούνι κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, αφαιρώντας το με χλιαρό νερό για να διώξουμε ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ και μετά μια κρέμα ή όρο για ενυδάτωση και θρέψει. Καλό θα είναι 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνουμε απολέπιση για να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα. Θα πρέπει επίσης να προσέχουμε την διατροφή μας να προστατεύουμε το πρόσωπό μας από τον ήλιο και να κοιμόμαστε καλά. Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αντανακλά την εσωτερική ευεξία και την ισορροπία μας πρέπει να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε».

Υποσημείωση: Τα καλλυντικά Euthalia τα είδα για πρώτη φορά σε ένα άλλο ρεπορτάζ, στο σούπερ ενημερωμένο φαρμακείο Placebo, στη Γλυφάδα, πράγμα το οποίο αποτελεί τεράστιο credit. 

Facebook Euthalia

Euthalia

«Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής , αντανακλά την εσωτερική ευεξία και την ισορροπία μας πρέπει να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε».
TAGS