0
SHARES

Ο Μιχάλης Αλιμπέρτης, δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας με επιτυχία και συνέπεια από το 1996 ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος παγκοσμίως γνωστών και καταξιωμένων οίκων μόδας, όπως η Blumarine, Krizia, Les Copains, Roccobarocco κ.λ.π τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. «Η βαθιά γνώση μου και το γνήσιο πάθος μου για τη μόδα με οδήγησε στο καινοτόμο εγχείρημα της KLEOS» λέει ο ίδιος.

«Η φιλοσοφία αλλά και η φιλοδοξία της KLEOS είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που υπερβαίνει τη συμβατική αντίληψη για το υπόδημα»
Ο Μιχάλης Αλιμπέρτης, δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας με επιτυχία και συνέπεια από το 1996

-Ποια είναι η ιστορία των σανδαλιών Kleos;

«KLEOS -μια αρχαία Ελληνική λέξη που εκφράζει τη διαχρονική, αιώνια Δόξα- αποτελεί μια αυθεντική ιδέα μιας σχεδιαστικής ομάδας με έδρα την πόλη της Αθήνας υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Έλληνα επιχειρηματία Μιχάλη Αλιμπέρτη. Μοναδικές και γεμάτες πάθος προσωπικότητες συνεργάστηκαν εμπνευσμένες από ένα κοινό όραμα ,να εισάγουν τον κόσμο των εραστών της μόδας στη δύναμη των γεωμετρικών

σχημάτων να δημιουργούν τάσεις της μόδας αλλά και

μοναδικά δημιουργήματα υψηλής τέχνης και αισθητικής».

-Ποια είναι η φιλοσοφία των σανδαλιών;

«Η φιλοσοφία αλλά και η φιλοδοξία της KLEOS είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που υπερβαίνει τη συμβατική αντίληψη για το υπόδημα .Ο απώτερος σκοπός μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε δημιουργικό ανήσυχο και τολμηρό πνεύμα μια ιδιοφυής φιλοσοφία για την ίδια τη ζωή θεμελιωμένη στη σοφία του παρελθόντος. Η KLEOS φιλοδοξεί να δημιουργήση ένα κόσμο συμμετρίας κι αρμονίας για ισορροπημένες και πολύπλευρες προσωπικότητες. Λέξεις κλειδιά για την KLEOS, η Γεωμετρία και η Συμμετρία δύο βαθιά ελληνικές λέξεις που κρύβουν από πίσω τους έναν ολόκληρο κόσμο».

-Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους;

«Η ίδια η αντίληψη για τη ζωή του Μιχάλη Αλιμπέρτη οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας για την ίδρυση της KLEOS . Το όραμα του υλοποιήθηκε μέσω της μοναδικής συμβολής της σχεδιαστικής του ομάδας με έδρα την Αθήνα ,η οποία εμπνέεται από κοινά ιδεώδη για την αισθητική καθώς και βαθιά προσήλωση στην απόλυτη τελειότητα της απλότητας. Αυτή η ομολογουμένως καινοτόμος ομάδα αποτελείται από άκρως καταρτισμένους σχεδιαστές του πεδίου της Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι μύησαν τα υπόλοιπα μέλη της στον αρμονικό και σαγηνευτικό κόσμο της Γεωμετρίας μέσα από απλά ,κι όμως υψηλής σχεδιαστικής ακρίβειας σχήματα και λιτές γραμμές. Motto : Η απλότητα είναι η έκφραση της απόλυτης τελειότητας».

«Η KLEOS φιλοδοξεί να δημιουργήση ένα κόσμο συμμετρίας κι αρμονίας για ισορροπημένες και πολύπλευρες προσωπικότητες»
«Λέξεις κλειδιά για την KLEOS, η Γεωμετρία και η Συμμετρία δύο βαθιά ελληνικές λέξεις που κρύβουν από πίσω τους έναν ολόκληρο κόσμο».

-Από που προμηθεύεστε τα δέρματα και που κατασκευάζετε τα σανδάλια σας;

«Τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα σανδάλια και κυρίως το δέρμα, εισάγεται από την Ιταλία. Η κατασκευή των σανδαλιών γίνεται στην Έλλαδα από εργοστάσιο με μεγάλη τεχνογνωσία επάνω στο παραδοσιακό σανδάλι και με υψηλά στάνταρς κατασκευής, έτσι ώστε το προϊόν να μπορεί να σταθεί επ άξια σε οποιαδήποτε αγορά ανά τον κόσμο».

-Τα έχουν αγαπήσει στο εξωτερικό;

«Στο εξωτερικό την έχουν αγκαλιάσει την KLEOS για την ευρηματική απλότητα της και την ποιότητα της. Μας κάνει περήφανους διότι ακούμε πολύ όμορφα λόγια από συνεργάτες μας στο εξωτερικό και τολμούν να μας εντάξουν σχεδιαστικά δίπλα σε καταξιωμένους οίκους του εξωτερικού».

«Η κατασκευή των σανδαλιών γίνεται στην Έλλαδα από εργοστάσιο με μεγάλη τεχνογνωσία επάνω στο παραδοσιακό σανδάλι και με υψηλά στάνταρς κατασκευής, έτσι ώστε το προϊόν να μπορεί να σταθεί επ άξια σε οποιαδήποτε αγορά ανά τον κόσμο».
«Τα σανδάλια μπορούμε να τα φορέσουμε όλες τις ώρες της ημέρας με την προϋπόθεση ότι τα φοράμε και δεν μας φοράνε».

-Με ποιο ντύσιμο επιβάλλεται να βάλουμε σανδάλια και με ποιο απαγορεύεται;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κλισέ στην μόδα, πόσο μάλλον στις μέρες μας, μιας και το outfit όποιο και αν είναι, συνδυάζεται με ένα ζευγάρι sneakers, για αυτό το λόγο η μόδα είναι αστείρευτη. Επομένως πιστεύω ότι τα σανδάλια μπορούμε να τα φορέσουμε όλες τις ώρες της ημέρας με την προϋπόθεση ότι τα φοράμε και δεν μας φοράνε».

-Πόσο υπερήφανους σας κάνει το made in Greece;

«Είμαστε πολύ περήφανοι για το made in Greece, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολύ όμορφες και σε κάποιες περιπτώσεις καινοτόμες προσπάθειες που κάνουν αίσθηση στο εξωτερικό, έτσι κι εμείς παρουσιάζουμε μια άλλη όψη του του ελληνικού σανδαλιού μέσα από το πρίσμα των γεωμετρικών σχημάτων. Είναι πολύ όμορφο να σου δίνεται η δυνατότητα μέσα από την δουλεία σου να παρουσιάζεις ελληνικά στοιχεία όπως είναι η Γεωμετρία και η Συμμετρία με σύγχρονο τρόπο».

Facebook Kleos

 

 

TAGS