Μελίσσα Μεταξά είναι νέα σχεδιάστρια ρούχων και συλλογών από σανδάλια αλλά όχι άγνωστη στο χώρο της μόδας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην οικογενειακή της επιχείρηση, τη γνωστή σε όλους μπουτίκ, Free Shop, που έχει έδρα την Ελλάδα. Η φιλοσοφία γύρω από την βιομηχανία της μόδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό της είναι οικεία, όπως και τα συχνά ταξίδια.

H Μελίσσα Μεταξά
Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η Μελίσσα Μεταξά σχεδίασε την πρώτη συλλογή με σανδάλια, αρχικά, από περιέργεια για την διαδικασία της παραγωγής. Αργότερα, αφού έκανε το πρώτο crush test στο κατάστημα με ρούχα που ανήκει στην οικογένεια της, γεννήθηκε το «Isapera».

Με ένα αλάνθαστο αισθητήριο, η Μελίσσα Μεταξά αφουγκράζεται τις τάσεις της μόδας, τα νέα στοιχεία που εμφανίζονται κάθε χρόνο στις μεγαλύτερες εκθέσεις του ενδύματος στο εξωτερικό και δίνει στο ελληνικό κοινό τις καλύτερες επιλογές. Η εμπειρία και το ανήσυχο πνεύμα της σχεδιάστριας, την οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσει το δικό της brand. Παρόλο που η σκέψη για την υλοποίηση ήταν καιρό στο μυαλό της, το μεγάλο βήμα έγινε το 2010. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η Μελίσσα Μεταξά σχεδίασε την πρώτη συλλογή με σανδάλια, αρχικά, από περιέργεια για την διαδικασία της παραγωγής. Αργότερα, αφού έκανε το πρώτο crush test στο κατάστημα με ρούχα που ανήκει στην οικογένεια της, γεννήθηκε το «Isapera».

Το Isapera είναι ένα brand με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα, αφού τα σανδάλια είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού.

Η καθημερινή της επικοινωνία με το κοινό την εφοδίασε με την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να πάρει το ρίσκο. Το Isapera είναι ένα brand με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα, αφού τα σανδάλια είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού. «Στο εξωτερικό οι άνθρωποι λατρεύουν να βλέπουν εικόνες από την Ελλάδα» τονίζει η σχεδιάστρια. Αυτός είναι και ο λόγος που η συλλογή φωτογραφήθηκε λιτά στην Μύκονο, μεταφέροντας εικόνες από το νησί των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο. Το όνομα του brand είναι πρωτότυπο και ενώ είναι ελληνικό, ξεφεύγει από τα στενά όρια της γλώσσας. Το Isapera, ή αλλιώς «ίσα πέρα» είναι ευφάνταστο και εύκολο στην προφορά, χωρίς να προδίδει πάντοτε την χώρα καταγωγής του.

«Στο εξωτερικό οι άνθρωποι λατρεύουν να βλέπουν εικόνες από την Ελλάδα» τονίζει η σχεδιάστρια
Το όνομα του brand είναι πρωτότυπο και ενώ είναι ελληνικό, ξεφεύγει από τα στενά όρια της γλώσσας. Το Isapera, ή αλλιώς «ίσα πέρα» είναι ευφάνταστο και εύκολο στην προφορά, χωρίς να προδίδει πάντοτε την χώρα καταγωγής του.

Με το μήνυμα «να κοιτάς και να πηγαίνεις μπροστά», η Μελίσσα Μεταξά συνδυάζει τα κλασσικά σανδάλια με animal prints και μεταλλικά στοιχεία, μεταχειρίζεται με αγάπη το δέρμα ή απλά το αφήνει στην πιο φυσική και ακατέργαστη μορφή του. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το κόκκινο και το μπλε electric, ενώ φέτος η σειρά παρουσιάζει και μαρινιέρες ή μαύρα μινιμαλιστικά σχέδια. Η συλλογή διατίθεται σε καταστήματα στην Ελλάδα, σε ηλεκτρονικές boutiques αλλά και σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Η Μελίσσα Μεταξά δεν σταμάτησε εδώ. Σχεδόν παράλληλα με τα σανδάλια, παρουσίασε τη δική της συλλογή ρούχων με την επωνυμία «Wildwood», αποκλειστικά για γυναίκες.

Isapera

Facebook Isapera

Η Μελίσσα Μεταξά δεν σταμάτησε εδώ. Σχεδόν παράλληλα με τα σανδάλια, παρουσίασε τη δική της συλλογή ρούχων με την επωνυμία «Wildwood», αποκλειστικά για γυναίκες.

 

Πηγή κειμένου: greekriviera.gr

TAGS