Η Ελλάδα είναι η χώρα-πανευρωπαϊκός πρωταθλητής στην ηλιοφάνεια, γεγονός που σίγουρα αυξάνει τις κιλοβατώρες στα φωτοβολταϊκά αλλά, ταυτόχρονα, ενισχύει την έμπνευση για τη δημιουργία της «βιομηχανίας του ήλιου». Του πολυδύναμου εργοστασίου που θα παράγει ιδέες και προϊόντα κατάλληλα για γελαστούς ανθρώπους. Γιατί όπου ήλιος, εκεί και η χαρά. Αυτή τη χαρά ενισχύουν με κάθε τρόπο η Ιλόη Χατζησπυρίδη και η Άννα Τζελέπη, οι οποίες με τα μαγιό Maa Boo έκαναν πράξη μια ιδέα που έμελλε να μην μείνει στην ιστορία ως «όνειρο θερινής νυκτός».

Η Άννα, η Ιλόη και τα ασορτί «ηλιόλουστα» χαμόγελά τους.

Τα μαγιό Maa Boo ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα patterns τους, για την απαλή «βουτυρένια» υφή τους, για τη σωστή εφαρμογή τους, αλλά και για τη μεγάλη ποικιλία σχεδίων που επιτρέπει σε γυναίκες με διαφορετικό σωματότυπο να βρουν αυτό που τους ταιριάζει. «Επίσης, νιώθουμε ότι δεν περιοριζόμαστε και στη χρωματική παλέτα, έχουμε μονοχρωμίες ή συνδυασμούς χρωμάτων και τολμηρούς αλλά και ψύχραιμους» λένε, με μια φωνή και κατόπιν, η καθεμία, μέσα σε μία φράση, μου δίνει το ρεζουμέ της προσωπικής της ιστορίας. «Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολέγιο και έχω μια κόρη 11 ετών, που είναι η μεγαλύτερη φαν των μαγιό μας» λέει η Άννα και η Ιλόη συμπληρώνει: «Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο και ναυτιλιακά στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχω εμμονή με τους κάκτους και τα εξωτικά φυτά».

«Στη συλλογή Maa Boo swimwear για το καλοκαίρι 2016, η σούπερ τάση είναι τα παστέλ χρώματα, τα “πειραγμένα” animal prints και τα εξωτικά μοτίβα».
«Σε αντίθεση με τις περισσότερες ιδέες που μένουν στα λόγια και δεν υλοποιούνται ποτέ, εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη» λένε για την γέννηση των Maa Boo.

Πως γεννήθηκε η ιδέα των Maa Boo; Θα ήθελα να μάθω. «Η ιστορία των Maa Boo Swimwear ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, το 2013. Στην αρχή λανσάραμε μια περιορισμένη micro συλλογή, που απέσπασε τόσο καλές κριτικές από όσους την είδαν (κυρίως φίλες και γνωστές), ώστε να μας παρακινήσει να το δούμε πιο ολοκληρωμένα και “επαγγελματικά” την επόμενη σεζόν. Η σύλληψη της ιδέας προέκυψε από μια χαλαρή συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στη Γαύδο που βρισκόμασταν διακοπές –γι' αυτό και στο καρτελάκι του label μας γράφουμε “Established on a hot summer day”. Αγαπούσαμε πάντα τη μόδα και το design, η πρωινή μας δουλειά έχει σχέση με τη θάλασσα, το συζητήσαμε εκείνο το βράδυ όπως πολλές παρέες κάνουν brainstorming business ιδεών. Αλλά σε αντίθεση με τις περισσότερες ιδέες που μένουν στα λόγια και δεν υλοποιούνται ποτέ, εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη. Και από τότε, η πορεία των Maa Boo ήρθε σα φυσική εξέλιξη, το ένα έφερε το άλλο, κι έτσι φέτος παρουσιάζουμε την τρίτη ολοκληρωμένη μας συλλογή». Την τρίτη και καλύτερη θα συμπλήρωνα, εστιάζοντας στο ολόσωμο με τα «ανοίγματα» στα πλαϊνά. Προσωπική επιλογή, πάμε παρακάτω.

«Το ταμπελάκι Made in Greece μας κάνει πραγματικά υπερήφανες και γι’ αυτό ακριβώς το έχουμε υπογραμμίσει στην ετικέτα του label μας»..

«H φιλοσοφία των Maa Boo συνοψίζεται στη φράση “Summer is a state of mind”» λένε η Ιλόη και η Άννα και εξηγούν: «Θα θέλαμε να νιώθουμε όλο τον χρόνο, και τις τέσσερις εποχές, όπως νιώθουμε τα καλοκαίρια που ο ήλιος μας κάνει πιο χαρούμενους, η ημέρα μεγαλώνει, είμαστε αποδεσμευμένοι από περιττά ρούχα, οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες και έχουμε τις διακοπές για να “επαναφορτίσουμε” τις μπαταρίες μας. Επινοήσαμε ως όνομα του brand μας τη λέξη Maa Boo, γιατί ως ήχος δημιουργεί εξωτικούς συνειρμούς, και θα θέλαμε τα σημεία-αναφοράς και τα συστατικά των συλλογών μας να είναι πάντα αμιγώς καλοκαιρινά ή exotic: από τη χρωματική παλέτα ως τα prints αλλά και τα ίδια τα σχέδια των μαγιό. Ακόμα και αν είσαι σε μια πισίνα στο κέντρο της πόλης, φορώντας ένα μαγιό Maa Boo να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια απέραντη αμμώδη παραλία γεμάτη κοκοφοίνικες. Ή μέσα στα τουρκουάζ νερά της Πολύαιγου». Εικόνες ευτυχίας, καλοκαιρινές εικόνες με αλάτι και αντηλιακό στο μαυρισμένο δέρμα. Εικόνες καλοπιάσματος της ανθρώπινης ύπαρξης.

«Πως γίνεται σε μια χώρα με τέτοιο καλοκαίρι, να μην υπάρχει παράδοση στη δημιουργία μαγιό όπως π.χ. έχει η Βραζιλία ή αρχίζει να έχει τα τελευταία χρόνια η Αυστραλία» σκέφτηκαν τα δύο κορίτσια και ιδού το αποτέλεσμα.
«Τα αθλητικά σχέδια είναι επίσης must, υιοθετώντας ωστόσο μια πιο girlie παλέτα για να ισορροπήσουν λίγο το δυναμικό, αυστηρό τους προφίλ».

Πέρα όμως από την ικανοποίηση του καταναλωτή, υπάρχει το κεφάλαιο επαγγελματικός στόχος. Και εδώ η Άννα και η Ιλόη σκέφτονται όπως και για πατρόν των μαγιό τους: ηλιοφώτιστα. «Οι πρώτες μας ύλες προέρχονται και από την Ελλάδα αλλά και από τις αγορές του εξωτερικού. Μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε όλα μας τα υλικά μόνο στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς η αγορά μας είναι αρκετά περιορισμένη στα ελαστικά υφάσματα. Η κατασκευή ωστόσο γίνεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα.Το ταμπελάκι Made in Greece μας κάνει πραγματικά υπερήφανες και γι’ αυτό ακριβώς το έχουμε υπογραμμίσει στην ετικέτα του label μας. Θα θέλαμε όσο μπορούμε να συμβάλουμε κι εμείς, να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, στην ενδυνάμωση της ελληνικής παραγωγής και της ελληνικής μόδας, τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και στο εξωτερικό. Άλλωστε ένας από τους λόγους που μας έκανε να ασχοληθούμε με το μαγιό είναι γιατί δεν καταλαβαίναμε πως γίνεται σε μια χώρα με τέτοιο καλοκαίρι, να μην υπάρχει παράδοση στη δημιουργία μαγιό όπως π.χ. έχει η Βραζιλία ή αρχίζει να έχει τα τελευταία χρόνια η Αυστραλία».

Φορώντας ένα μαγιό Maa Boo να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια απέραντη αμμώδη παραλία γεμάτη κοκοφοίνικες. Ή μέσα στα τουρκουάζ νερά της Πολύαιγου».

«Ποιες είναι οι πιο ωραίες αντιδράσεις που θυμόσαστε για τα μαγιό σας» ρωτάω. «Η αλήθεια είναι ότι ντρεπόμαστε πολύ όταν ακούμε καλά λόγια, δεν τα θυμόμαστε, κοκκινίζουμε. Οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές συνήθως, αλλά το καλύτερο απ' όλα είναι να βλέπουμε τυχαία –στις παραλίες ή στα social media- κορίτσια να τα φορούν και να χαίρονται με το σχέδιο μας. Χαιρόμαστε πολύ όταν π.χ. έρχεται μια κοπέλα να πάρει ένα μαγιό και τελικά φεύγει με τρία γιατί δεν μπορεί να αποφασίσει –ακόμα και κορίτσια που δεν έχουν υψηλό μπάτζετ. Ή όταν μας ρωτούν στο Facebook πότε θα ανεβάσουμε τη νέα μας συλλογή για να τη δουν» εξηγούν, ενώ το πρώτο τους μοτίβο, το Triangle, έχει γράψει τη δική του ιστορία. «Μας το ζητάνε ακόμα και εμείς, τιμής ένεκεν για το ξεκίνημά μας, θα το βγάζουμε μέχρι να κουραστούμε ή εμείς ή εκείνο...».

«Το μαύρο μαγιό (σε ολόσωμο ή μπικίνι), αν και είναι μια διαχρονική επιλογή, φέτος συναγωνίζεται τις παστέλ αποχρώσεις και τα εμπριμέ σχέδια».

«Ποια είναι η τάση για τα μαγιό του καλοκαιριού 2016;». Γυρίζω τη συζήτηση σε κάτι πιο πεζό. Στις τάσεις και στα trends. «Τα ολόσωμα σχέδια έχουν έρθει πολύ δυναμικά στο προσκήνιο τις τελευταίες σεζόν και παραμένουν δυνατά και φέτος. Τα αθλητικά σχέδια είναι επίσης must, υιοθετώντας ωστόσο μια πιο girlie παλέτα για να ισορροπήσουν λίγο το δυναμικό, αυστηρό τους προφίλ. Το μαύρο μαγιό (σε ολόσωμο ή μπικίνι), αν και είναι μια διαχρονική επιλογή, φέτος συναγωνίζεται τις παστέλ αποχρώσεις και τα εμπριμέ σχέδια. Στη συλλογή Maa Boo swimwear για το καλοκαίρι 2016, η σούπερ τάση είναι τα παστέλ χρώματα, τα “πειραγμένα” animal prints και τα εξωτικά μοτίβα».

Χαιρόμαστε πολύ όταν π.χ. έρχεται μια κοπέλα να πάρει ένα μαγιό και τελικά φεύγει με τρία γιατί δεν μπορεί να αποφασίσει –ακόμα και κορίτσια που δεν έχουν υψηλό μπάτζετ.

Σε ποια επώνυμη θα χαρίζατε ένα μαγιό σας και γιατί;

«Στο μοντέλο Rocky Barnes, που ονειρευόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον να την έχουμε να ποζάρει για τη διαφημιστική μας καμπάνια. Επίσης, εντελώς τυχαία είδαμε σε ένα site ότι το σπίτι της στην Καλιφόρνια είναι εντελώς στην αισθητική των Maa Boo».

Αν η Ελλάδα ήταν μαγιό πως θα έμοιαζε και γιατί;

«Αν πρέπει να πούμε το προφανές, θα ήταν ένα ολόσωμο άσπρο-μπλε μαγιό με μικρές δόσεις κίτρινου που θα δώσουν ένταση και φως –όπως ακριβώς και ο ελληνικός ήλιος. Θα πούμε όμως πως αν η Ελλάδα ήταν γυναίκα, θα προτιμούσε το γυμνισμό: ελεύθερη, ασυμβίβαστη, ανέμελη. Στοιχεία που κάποιες φορές λειτουργούν υπέρ της και άλλες πάλι είναι σαν να αυτοσαμποτάρεται» μου λένε ενώ χαζεύω τη συλλογή των Maa Boo για το πολυαπόθητο καλοκαίρι του '16. Παρατηρώ έναν υπέροχα ισορροπημένο συνδυασμό «γυμνού» και «ντυμένου». Και ανυπομονώ.

Facebook

Maa boo Swimwear

«Θα θέλαμε όσο μπορούμε να συμβάλουμε κι εμείς, να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, στην ενδυνάμωση της ελληνικής παραγωγής και της ελληνικής μόδας, τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και στο εξωτερικό».
TAGS