0
SHARES

Τραβάνε το βλέμμα με έναν πολύ απαιτητικό τρόπο. Ζωντανά χρώματα, εντυπωσιακά ντεσέν, φίνα μετάξια. Τα μαντήλια δεν είναι μόνο αξεσουάρ, είναι βασικοί «σύντροφοι» του στυλ μας. Τα «Α Totem Für Elita» μοιάζουν τόσο σημερινά όσο και παντοτινά. 

Η Λούλα Λεβέντη και τα φαντεζί μετάξια της.


-Πως θα χαρακτηρίζατε το στυλ των μαντηλιών σας;

Φρέσκο! Αντλεί την δυναμική των τάσεων του σήμερα, αλλά και του χτες σε ότι αφορά χρώματα, μοτίβα, εικόνες, η «επίγευση» του όμως δεν ταξινομείται -πιστεύω- εύκολα. Ισορροπώντας ή αν θέλετε «ανισορροπώντας» ανάμεσα στο φαινομενικά αστείο-χαρούμενο και κρυφά σοβαρό αλλά και με έμφαση σε λεκτικά μοτίβα, με την μορφή προσωπικού μότο που προκύπτουν κατά την διάρκεια της εικονογράφησης, τα «Α Totem Für Elita» προσφέρουν ένα δικό τους ιδιαίτερο μονοπάτι.

-Πόσο χαρούμενους σας κάνει το made in Greece ταμπελάκι;

Το ελληνικό ταμπελάκι αγκαλιάζει ακόμα πιο θερμά την προσπάθεια αυτή, αναδεικνύοντας την ύπαρξη και εξέλιξη των ελληνικών προϊόντων, φέρνοντας τα στο προσκήνιο με μια «τίντα» αισιοδοξίας που τώρα οι Έλληνες την χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Η μυθολογία αποτελεί πρόσφορο έδαφος έμπνευσης, το ίδιο και τα παιχνίδια, από αυτοκόλλητα μέχρι έναν μικρόκοσμο από μινιατούρες.

-Σε ποια Ελληνίδα θα στέλνατε δώρο ένα μαντήλι σας; Και σε ποιον Έλληνα;

Στην δημοσιογράφο Τζίνα Μοσχολιού για την μοναδική και συνολική χάρη που αποπνέει, στον φίλο μου τον Βίκτορα Καλαούζη για την σημασία που δίνει στην λεπτομέρεια αλλά και στον Λάκη Γαβαλά για την εκκεντρική του τόλμη.

-Ποια η φιλοσοφία των μαντηλιών «A Totem für Elita»;

Τα συγκεκριμένα μαντήλια είναι μια προσπάθεια να συναντηθούν μια σειρά από προσωπικά ερεθίσματα που αντλούν το θέμα τους από την παγκόσμια μυθολογία, ιστορικές αναφορές, λαϊκή κουλτούρα και πολλές εκφάνσεις αυτής, μέσα σε ένα περιβάλλον, που να τα «ενoποιεί» και να αφηγείται μια νέα ιστορία για αυτά. Η πρόθεση είναι συμβολική και αυτό απεικονίζεται και σχεδιαστικά αντανακλώντας ένα αλληγορικό μήνυμα, του οποίου η ερμηνεία βέβαια εξαρτάται πάντοτε και από την διάθεση του παραλήπτη-θεατή.

-Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείτε;

Η υλοποίηση μιας ιδέας εξαρτάται σε μεγάλο και σημαντικότατο βαθμό από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί συνέβαλε σε αυτό, δίνοντας μου την δυνατότητα να έχω πάρα πολύ καλή ποιότητα μεταξιού για τα μαντήλια και αντίστοιχη ποιότητα εκτυπώσεων .

-Από που αντλείτε την έμπνευση σας;

Η μυθολογία αποτελεί πρόσφορο έδαφος έμπνευσης, το ίδιο και τα παιχνίδια, από αυτοκόλλητα μέχρι έναν μικρόκοσμο από μινιατούρες. Νομίζω όμως πως όλες οι γνώσεις, οι εικόνες, οι γεύσεις, η καθημερινότητα που κουβαλά ο καθένας αποτελούν πηγή έμπνευσης που σε συνδυασμό με μια ασυνείδητη καθοδήγηση, μπορούν να απελευθερώσουν άπειρες ποσότητες δημιουργικότητας και να κάνουν δυνατές κάποιες φαινομενικά «αδύνατες» συναντήσεις ιδεών και διαθέσεων.

-Γιατί ένα μαντήλι/φουλάρι δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας;

Ίσως γιατί πρόκειται για ένα κομμάτι ύφασμα που μπορεί να παίξει πολλούς διαφορετικούς ρόλους και να διακοσμήσει πολλαπλώς τόσο το σώμα όσο και τα διάφορα αξεσουάρ που συνοδεύουν την ένδυση. Ο συνδυασμός λειτουργικότητας και χάρης που χαρακτηρίζει ένα μαντήλι, ξυπνά την εφευρετικότητα και απελευθερώνει την δημιουργικότητα που όλοι κρύβουμε.

TAGS