«Η αξία του δεν έχει καμία σημασία. Η αξία του είναι συναισθηματική και αυτό το βρίσκω τόσο γοητευτικό και ακαταμάχητο» συμπληρώνει η Άννα Γλαντζή, η δημιουργός των στιλάτων και φινετσάτων κοσμημάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα, μεσημέρι, με ντάλα ήλιο, είδα την Κορίνα με ένα ζευγάρι «ταυράκια», χρυσό με μαύρο στα αυτιά της. «Τι σκουλαρίκια είναι αυτά, παιδί μου;» ρωτάω. Η συνέχεια εξελίχθηκε σε έρωτα με την πρώτη ματιά και κατόπιν η σχέση πήρε πιο σοβαρή τροπή, διότι τα μπιχλιμπίδια Lifelikes είναι πολύ αγαπησιάρικα. Χαίρεσαι να τα φοράς. Ίσως γιατί η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην απόλαυση της κάθε στιγμής. Ζεις μονάχα μια φορά, στολίσου.

Η Κορίνα ξέρει να συνδυάζει τέλεια τα Lifelikes μεταξύ τους. Φωτό: Ολυμπία Κρασαγάκη
Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά. Φωτό: Ολυμπία Κρασαγάκη

Η κουβέντα με την Άννα Γλαντζή, το επιβεβαιώνει, με κάθε τρόπο.

-Ποια είναι η ιστορία σου;

Η ιστορία μου δεν διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες ιστορίες των κοριτσιών αυτό που διαφέρει σίγουρα είναι ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Δεν το βάζω ποτέ κάτω, γκρινιάζω που δουλεύω 16-18 ώρες την ημέρα αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα, γιατί λατρεύω τη δουλειά μου, είμαι πεισματάρα, πάντα έχω όραμα σε οτιδήποτε κάνω και δεν αλλάζω με τίποτα το γεγονός ότι συνεργάτες μου σε όλο αυτό το ταξίδι είναι τα δυο μου αδέρφια Αναστασία και Παναγιώτης.

-Ποια είναι η ιστορία των Lifelikes;

Τα Lifelikes ξεκίνησαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικογενειακή στιγμή και εξελίχθηκε σε μια υπέροχη τρέλα, που κάνει καθημερινά τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα πρώτα κοσμήματα από το σπίτι μας και τώρα είμαστε μια μεγάλη ομάδα στην Αθήνα, έχουμε καταφέρει να κάνουμε εμείς οι ίδιο την παραγωγή στα κεντρικά μας γραφεία ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και τώρα κάνουμε και τα πρώτα βήματα στο εξωτερικό και η ανταπόκριση είναι ενθουσιώδης.

«Τα Lifelikes ξεκίνησαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικογενειακή στιγμή και εξελίχθηκε σε μια υπέροχη τρέλα, που κάνει καθημερινά τα όνειρά μας πραγματικότητα».
«Η αλήθεια είναι ότι τα κοσμήματα μας απευθύνονται σε πολλές και διαφορετικές ηλικίες, σε άντρες αλλά και γυναίκες».

-Ποιο είναι το ύφος των κοσμημάτων σου;

Η αλήθεια είναι ότι τα κοσμήματα μας απευθύνονται σε πολλές και διαφορετικές ηλικίες, σε άντρες αλλά και γυναίκες. Κοινώς παρανομαστής σε όλα όμως είναι το συναίσθημα και αυτό θέλω να ακολουθεί κάθε μας δημιουργία. Κάθε κόσμημα – όσο μικρό ή όσο μεγάλο είναι θέλω να γεννά συναισθήματα και να θυμίζει όμορφα πράγματα σε όποιον το φοράει.

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

Στις γυναίκες που τολμάνε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

«Κάθε κόσμημα – όσο μικρό ή όσο μεγάλο είναι θέλω να γεννά συναισθήματα και να θυμίζει όμορφα πράγματα σε όποιον το φοράει».
«Έχω μια μικρή αδυναμία στα κοσμήματα με τα κοχύλια, αφενός γιατί λατρεύω το καλοκαίρι κι αφετέρου γιατί είναι από τον τόπο καταγωγής μου και τα έχουν μαζέψει οι γονείς μου».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι και γιατί;

Έχω μια μικρή αδυναμία στα κοσμήματα με τα κοχύλια, αφενός γιατί λατρεύω το καλοκαίρι κι αφετέρου γιατί είναι από τον τόπο καταγωγής μου και τα έχουν μαζέψει οι γονείς μου. Πόσο συναίσθημα μπορεί να χωρέσει σε ένα κόσμημα;

-Τι θα έλεγε ένα κόσμημά σου εάν είχε φωνή;

It’s time to join our feelings σε απλά ελληνικά.

-Δώσε μου τον δικό σου ορισμό του κοσμήματος.

Ένα κόσμημα είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Είναι μια λεπτομέρεια που σε ακολουθεί στην καθημερινότητά σου, στις προσωπικές σου στιγμές, στα ταξίδια σου. Το κόσμημα από μόνο του περιέχει πολύ συναίσθημα. Η αξία του δεν έχει καμία σημασία. Η αξία του είναι συναισθηματική και αυτό το βρίσκω τόσο γοητευτικό και ακαταμάχητο.

Facebook Lifelikes

TAGS