«H εταιρία AVGERINOS COSMETICS είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1964, από την αγάπη ενός φαρμακοποιού για τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης και συνεχίστηκε από εμένα και τον αδερφό μου με το ίδιο ακριβώς πάθος» λέει η Χριστίνα Αυγερινού, ιδιοκτήτρια του ελληνικού brand καλλυντικών και συνεχίζει: «Στην αρχή αυτής της πορείας, η ασταμάτητη αναζήτηση των πιο ευεργετικών πρώτων υλών σε συνάρτηση με τη φαρμακοτεχνική μας εμπειρία, μας οδήγησε στην απόλυτη ενασχόληση με τα φυσικά προϊόντα και τη θαυματουργή αρωματοθεραπεία. Η δημιουργία καλλυντικών με φυτικά εκχυλίσματα και προϊόντων ομοιοπαθητικής καθώς και οι ολιστικές θεραπείες καθιέρωσαν το οικογενειακό φαρμακείο μας ως εξειδικευμένο στις custom made παρασκευές. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια συλλογή από ελληνικές προσεγμένες παραγωγές που περιποιούνται μοναδικά την επιδερμίδα, την προστατεύουν και παράλληλα την αφήνουν φανταστικά αρωματισμένη». 

Η Χριστίνα Αυγερινού

-Ποια είναι η δική σας ιστορία;

«Από μικρό παιδί μεγάλωσα μέσα σε αυτόν τον χώρο και μυήθηκα στον μαγικό κόσμο των φυτικών παραγωγών, επιζητώντας διαρκώς να φτιάχνω μοναδικά προϊόντα που να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα και να απευθύνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της γυναίκας αρχικά με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και με σεβασμό στην επιδερμίδα και τη φύση. Τελευταία, αναπτύσσουμε το portfolio και με gender free αλλά και ανδρικές σειρές».

-Ποιο είναι το best seller προϊόν σας;

«Από την αρχή της πορείας μας, παρατηρήσαμε πως κάθε προϊόν είχε τους δικούς του θαυμαστές. Οι πελάτες μας είναι πιστοί στο brand και σε ό,τι νέο λανσάρουμε. Αν θα έπρεπε όμως να ξεχωρίσω κάποιο προϊόν, θα έλεγα ότι η Baby Talc Collection, ίσως έχει το προβάδισμα αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες συλλογές μας. Τα προϊόντα φροντίδας και περιποίησης προσώπου μας διαφοροποιούν από αντίστοιχα που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς προσφέρουν άμεση επανόρθωση και λάμψη».

«Τα καλλυντικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ των καλοκαιρινών διακοπών μιας γυναίκας είναι αυτά που χαρίζουν ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας προσώπου και σώματος»

 

Αν θα έπρεπε όμως να ξεχωρίσω κάποιο προϊόν, θα έλεγα ότι η Baby Talc Collection, ίσως έχει το προβάδισμα αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες συλλογές μας.

 

-Πόσο εύκολο είναι να παράγεις στην Ελλάδα του 2020;

«Ο τομέας της παραγωγής στην Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η ελληνική αγορά έχει να επιδείξει πολλούς άξιους παραγωγούς και αυτό είναι πολύ θετικό για την εικόνα μας στο εξωτερικό καθώς αυξάνει την αξιοπιστία των ελληνικών brands. Το ζητούμενο είναι να επιλέγουμε συνειδητά το ελληνικό προϊόν για να στηρίζουμε την οικονομία μας αλλά και γιατί πλέον το επίπεδο των παρεχόμενων προϊόντων είναι πολύ υψηλό. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε κι εμείς να παράγουμε πολύ πιο οικονομικά στο εξωτερικό αλλά δεν πρέπει όλα να θυσιάζονται στον βωμό του εφήμερου κέρδους. Γιατί εφήμερο είναι ό,τι δεν έχει ρίζες. Εμείς παράγουμε στην Ελλάδα».

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η επιδερμίδα καταπονείται από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, οπότε θα πρότεινα μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο, ένα λάδι ενυδάτωσης για το σώμα και ένα scrub προσώπου και σώματος».

-Ποια καλλυντικά-SOS χρειάζεται μια γυναίκα το καλοκαίρι οπωσδήποτε;

«Τα καλλυντικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ των καλοκαιρινών διακοπών μιας γυναίκας είναι αυτά που χαρίζουν ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας προσώπου και σώματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η επιδερμίδα καταπονείται από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα, οπότε θα πρότεινα μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο, ένα λάδι ενυδάτωσης για το σώμα και ένα scrub προσώπου και σώματος».

-Τι έχει αλλάξει στη σύνθεση των καλλυντικών με τα χρόνια;

«Η σύνθεση των καλλυντικών αλλάζει με την πάροδο των χρόνων με στόχο να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα διαβίωσης (στρες, πολλές ώρες εργασίας, λιγότερος χρόνος για τον εαυτό μας) και στις σύγχρονες κλιματολογικές συνθήκες. Πλέον παρατηρείται μια στροφή προς τις παραγωγές με πρώτες ύλες οι οποίες είναι πιο φιλικές προς την επιδερμίδα».

«Η σύνθεση των καλλυντικών αλλάζει με την πάροδο των χρόνων με στόχο να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα διαβίωσης (στρες, πολλές ώρες εργασίας, λιγότερος χρόνος για τον εαυτό μας) και στις σύγχρονες κλιματολογικές συνθήκες».

 

Facebook Page: Avgerinos Cosmetics

Instagram Page: @AvgerinosCosmetics

www.avgcosmetics.gr

 

Καταστήματα AVGERINOS COSMETICS:

Αθήνα, Καραγιώργη Σερβίας 9β

Χαλάνδρι, Ανδρέα Παπανδρέου 14

Κηφισιά, Κασσαβέτη 1

Νέα Ιωνία, Γυμνασίου 24 (Showroom, Χονδρική & Λιανική Πώληση).

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS